Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΟΝΤΕΝΣΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ : ΤΟ Γ΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πάνω κάτω κάπως έτσι περίμενα την εμφάνιση του Παναθηναϊκού χτες στη Δανία απέναντι σε μία ομάδα όπου όπως έγραψα και τις προάλλες ναι μεν δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο αλλά χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Το 1-1 έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι αδικεί τους Πράσινους αλλά με βάση τη γενικότερη εικόνα ίσως να είναι και δίκαιο.

Οι παίχτες του Παναθηναϊκού μπήκαν ψαρωμένοι στο παιχνίδι και στα πρώτα 20 λεπτά μόνο οι Δανοί υπήρχαν στο γήπεδο. Σιγά σιγά ο Παναθηναϊκός ανέβαζε την απόδοση του βλέποντας ότι οι Δανοί δεν είναι Μπαρτσελόνα, για να παίξει το Παναθηναϊκό μονότερμα αλλά και ο Ουτάκα δεν ήταν σε καλή μέρα. Στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά, ήρθε ένα εκπληκτικό γκολ από το Λέτο, που ουσιαστικά αν τελείωνε εκεί το παιχνίδι ήταν και μισή πρόκριση. Ο Λέτο ο οποίος ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Μακράν ότι καλύτερο διαθέτει αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός. Χτες πήρε την ομάδα στις πλάτες δείχνοντας ποιος θα είναι ο leader στο γήπεδο. Τα κλειδιά της ομάδας έχουν δοθεί στον Αργεντινό.

Εξαιρετικός ήταν και ο Μπουμσόνγκ που βοήθησε σε πολλές περιπτώσεις δείχνοντας ότι φέτος είναι απαραίτητος και μπορεί να κοστίζει πολλά αλλά τα βγάζει στο γήπεδο ενώ και ο Σαρίεγκι αν και έκανε κάποια λάθη εν τούτοις ήταν, όπως πάντα, φιλότιμος και μαζί με το Μπουμσόνγκ για πρώτο επίσημο παιχνίδι τα πήγαν καλά. Ο δε Σπυρόπουλος στα αριστερά, είναι άνευ σχολίων. Τα έχω πει χιλιάδες φορές από το betsecret και έχω καταντήσει γραφικός, είναι κατάντια για το Παναθηναϊκό τόσα χρόνια να παίζει με το Σπυρόπουλο αριστερό μπακ.

Τραγικός για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν και ο Νίνης, δίχως πολλά τρεξίματα, δίχως καλές μπαλιές μπροστά. Και για να το πω απλά και λαϊκά, μέχρι να κουνήσει το ένα πόδι βρωμάει το άλλο. Ο Σιμάο ήταν σκούπα μπροστά από την αμυντική τετράδα, ενώ και ο Κατσουράνης ήταν πολύ καλός. Ο Πετρόπουλος, όσο μπορούσε το πάλεψε σε αυτόν τον άχαρο ρόλο που είχε. Δεν είναι και Σισέ. Κλείνοντας με το Μαρίνο, ο οποίος δε ξέρω γιατί ακόμα πρέπει να παίζει με τον Παναθηναϊκό. Νομίζω αν ξεκίναγε ο Κάρα θα δούλευαν καλύτερα τα χαφ. Ο Τυπάρας που μπήκε αλλαγή σχεδόν 20 λεπτά πριν το τέλος και ήταν αρκετά ζωηρός. Να σημειώσουμε, ότι ο Κάρα συμπλήρωσε και 100 συμμετοχές σε ευρωπαϊκά παιχνίδια.


Τέλος, θετικό ντεμπούτο ήταν αυτό του Κουινσί τον οποίο βέβαια πρέπει να το δούμε και σε άλλα παιχνίδια για να έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη άποψη. Πάντως το πρώτο δείγμα ήταν θετικό.

Ολοκληρώνοντας αυτή την ανάλυση, εκτιμώ ότι πολύ δύσκολα ο Παναθηναϊκός θα χάσει τη πρόκριση.