Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

EKTIMHΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Χαμός έγινε χτες από τη στιγμή που η Σάντος ισοφάρισε στο 89' τη Κρουζέιρο σε 1-1 και χάλασε ένας άσσος ο οποίος ήταν το δημοφιλέστερο σημείο στο κουπόνι. Με τη Σάντος να κατεβάζει τα δεύτερα, να παίζει από το 49' με δέκα παίχτες και να ισοφαρίζει στο 89' με τον Μπόργες. Κατά τα άλλα, μας πέρασε ο άσσος της Παραγουάης που ήταν και το δυνατό σημείο ενώ όσοι έπαιξαν Αργεντινή πληρώθηκαν και μάλιστα σε πολύ καλές αποδόσεις. Αναφέρομαι φυσικά στο διπλό της Άρσεναλ Σαραντί και το διπλό της Κίλμες. Πάμε όμως και στα σημερινά,

243 2 1,55
Μπορεί αμφότερες οι ομάδες να θέλουν τους βαθμούς ωστόσο είναι ιεροσυλία να μπούμε καν στο κόπο να τις συγκρίνουμε. Είναι η μέρα με τη νύχτα. Από τη μία έχουμε μία Ουρακάν που βρίσκεται στη προτελευταία θέση, έχοντας 7 ήττες στα τελευταία 8 παιχνίδια, μόλις τη προηγούμενη αγωνιστική, με τη νίκη της κόντρα στη Τίγκρε διέκοψε αυτό το σερί των 7 σερί ηττών. Θέλει τη νίκη ή έστω το βαθμό ώστε να αυξήσει τη διαφορά στην ειδική βαθμολογία από τη Χιμνάσια, η οποία έχασε χτες. Από την άλλη η Βελέζ πάει τρένο, παίζει καλό ποδόσφαιρο, την έχω παρακολουθήσει αρκετές φορές τόσο τώρα στη Κλαουσούρα όσο και στην Απερτούρα και είναι στη κορυφή της βαθμολογίας, στο +1 όμως από τη Λανούς και τα πράγματα είναι ρευστά. Σημειώστε, ότι η Λανούς παίζει με την Αρχεντίνος δύο ώρες μετά, όπερ και σημαίνει ότι θα ξέρει το αποτέλεσμα της Βελέζ. Το αποψινό παιχνίδι είναι κεκλεισμένων των θυρών, ίσως καλύτερα για την Ουρακάν. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, το παιχνίδι είναι must win για τη Βελέζ, που αν καταφέρει και χάσει το πρωτάθλημα στην έδρα της χειρότερης ομάδας του πρωταθλήματος θα είναι το απόλυτο κατόρθωμα.

249 1 1,75
Τη προηγούμενη εβοδμάδα παρακολούθησα τόσο το παιχνίδι της Παλμέιρας με την Ατλέτικο Παραναένσε το Σάββατο όσο και το παιχνίδι της Ιντερνασιονάλ εκτός έδρας με την Αμέρικα Μινέιρο τη Κυριακή. Είχαμε ολονυχτία το προηγούμενο Σ/Κ. Ξεκινώντας με την Ιντερνασιονάλ, μου άρεσε πολύ, έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, 0-3 στο πρώτο μισάωρο, με παίχτες γρήγορους, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Τη στιγμή μάλιστα που έλειπαν οι δύο πιτσιρικάδες ο Νταμιάο και ο Οσκαρ. Αμφότεροι μεγάλα ταλέντα και στο εγγύς μέλλον θα τους μάθει και ο πολύς ο κόσμος. Σήμερα παίζουν κανονικά και οι δύο. Από την άλλη η Παλμέιρας, είχα δει και το πρώτο παιχνίδι με τη Μποταφόγκο, πάλι κέρδισε με 1-0. Δεν έπαιξε κανένα σπουδαίο ποδόσφαιρο. Είχε βέβαια τη πρωτοβουλία των κινήσεων, ήταν μία μεστή εμφάνιση, δίχως πολλές φαμφάρες, για να πάρει τη νίκη, η οποία ήρθε στο 75 με τον Σίκο να σκοράρει ύστερα από κόρνερ, αν θυμάμαι καλά. Έχει ξεκινήσει καλά με δύο νίκες και μία ισοπαλία, αλλά δεν έχει την ποιότητα της Ιντερνασιονάλ. Για αυτό και πάω στον άσσο, δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι. Σπουδαία μάχη αναμένεται να έχουμε και στο πάγκο με τον Φαλκάο της Ιντερνασιονάλ και τον Σκολάρι της Παλμέιρας. Οι δύο τους πάντως είναι καλοί φίλοι.

Καλή τύχη.