Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !

Τους την έκανε γυριστή ο Γιώργος Παπανδρέου, άλλα περίμενε ο Σαμαράς και άλλα άκουσε στο διάγγελμα. Ο Σαμαράς νόμιζε ότι θα γινόταν πρωθυπουργός, εκβιάζοντας καταστάσεις διότι το μόνο που τον ενδιέφερε είναι η πρωθυπουργική καρέκλα. Φάνηκε εξάλλου από τα όσα είπε στη συνομιλία με το πρωθυπουργό. Και ευτυχώς που ο Γιώργος δε τα δέχτηκε. Άλλο η εθνική συνεννόηση, που είναι απαραίτητη και άλλο οι εκβιασμοί. Κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη κρισιμότητα των στιγμών και βάζουν το εγώ πάνω από τη πατρίδα. Ούτως ή άλλως το μόνο που ξέρει, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να ρίχνει κυβερνήσεις και να λαϊκίζει.


Λέω ότι λαϊκίζει διότι ακόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής οικονομικών ξέρει ότι αυτά που λέει η παράταξη που μας έφερε σε αυτή τη κατάσταση, είναι ανεφάρμοστα. Ενδεχομένως, όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν σε 10-15 χρόνια όταν θα έχουμε ξεπεράσει τη κρίση ή να εφαρμόζονταν το 2000 ή το 2004. Αν λοιπόν είχαμε αύριο εκλογές και ανέβαινε στη κυβέρνηση ο Σαμαράς πέρα του ότι δεν θα τον άφηνε η Τρόικα να κάνει όλα αυτά που υπόσχεται δεξιά και αριστερά, εγώ σας λέω ότι τα εφαρμόζει, με σκοπό να υπάρξει ανάπτυξη και να μειωθεί μέσω αυτού το έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ. Το αποτέλεσμα θα ήταν το έλλειμμα να εκτοξευτεί ξανά, εκεί όπου το άφησε ο «Κουρασμένος» διότι ωραίες είναι οι ασκήσεις επί χάρτου, άλλα η οικονομία εξελίσσεται δυναμικά μέσα στο χρόνο, δεν είναι κάτι στατικό έτσι ώστε πατώντας ένα κουμπί, να επέλθει η ανάπτυξη. Αν όντως γινόταν αυτό και ήταν τόσο εύκολο θα είχαμε εξαλείψει πολλά από τα προβλήματά μας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.


Ο Παπανδρέου έδειξε για ακόμη μία φορά ότι φοράει παντελόνια και δεν καταλαβαίνει τίποτα ούτε από πιέσεις, ούτε από εκβιασμούς και ούτε από λοιπούς παρατρεχάμενους. Αύριο είναι η πιο κρίσιμη μέρα με τον ανασχηματισμό όπου επιβάλλεται να βάλει τους καλύτερους, να μειώσει τον αριθμό των μελών της κυβέρνησης και να επαναφέρει τα έμπειρα στελέχη και όχι να κάνει έναν ανασχηματισμό φιάσκο σαν τον προηγούμενο. Πρώτα απ όλα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου να αποτελέσει παρελθόν από αυτή τη κυβέρνηση για τους λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε.


Κλείνοντας, να πούμε ότι το ΔΝΤ αποφάσισε πριν από λίγο και δέχτηκε τη δήλωση δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εγκρίνει τη 5η δόση.