Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ


Στο ποδοσφαιρικό κουπόνι δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον, γενικότερα το μεσοβδόμαδο κουπόνι δεν λέει απολύτως τίποτα. Για αυτό και χτες δεν ανανεώθηκε η στήλη των εκτιμήσεων. Διότι όπως έχω πει κατ επανάληψιν, δε σκοπεύω σε μέρες όπου δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον να γράφω σημεία τα οποία δεν πιστεύω. Ουσιαστικά, με το ποδοσφαιρικό κουπόνι θα ασχοληθούμε ξανά τη Παρασκευή όπου υπάρχει ενδιαφέρον με τα παιχνίδια για τα προκριματικά του Euro 2012.

Σήμερα όμως έχουμε το τρίτο τελικό ανάμεσα στους αιώνιους, ο Παναθηναϊκός αν νικήσει κατακτά το πρωτάθλημα ενώ ο Ολυμπιακός παίζει με το πλάτη στο τοίχο και θέλει τη νίκη ώστε να διεκδικήσει ότι μπορεί στον τέταρτο τελικό στο ΟΑΚΑ. Το σημερινό παιχνίδι, γίνεται σε σκιά των όσων έχουν ειπωθεί από τους Αγγελόπουλους, τον Ίβκοβιτς αλλά και από τους παίχτες του Ολυμπιακού σχετικά με τη διαιτησία στο προηγούμενο παιχνίδι. Μάλιστα, οι Αγγελόπουλοι χθες συναντήθηκαν στα γραφεία της ΕΟΚ, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Βασιλακόπουλο για να του εκφράσουν τα παράπονά τους για τη διαιτησία. Έτσι όπως εγώ είδα το παιχνίδι, δε νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει σοβαρούς λόγους για να διαμαρτύρεται. Το λέω αυτό διότι το επιχείρημα του ότι ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερες βολές από ότι ο Ολυμπιακός, δε στέκει από μόνο του για να υποστηρίξει κανείς ότι ο Ολυμπιακός αδικήθηκε από τη διαιτησία. Θυμίζω σε ανάλογο παιχνίδι στο ΣΕΦ τη σεζόν 2009-10, ο Ολυμπιακός είχε πολύ περισσότερες βολές απ ότι ο Παναθηναϊκός αλλά οι Πράσινοι πήραν το διπλό. Είναι θέμα του τρόπου παιχνιδιού της κάθε ομάδας. Πέραν τούτου, ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ενώ ξεκίνησε δυνατά με το Σπανούλη να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι, στο δεύτερο ημίχρονο χάθηκε η μπάλα. Με τον δε Σπανούλη να εξαφανίζεται και τον Τεόντοσιτς να κάνει τα γνωστά του. Οι ψηλοί του είχαν φορτωθεί με φάουλ και δε μπορούσαν να βοηθήσουν.

Στο δια ταύτα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το κλίμα πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα το πάρει το παιχνίδι. Είμαι σχεδόν βέβαιος, ότι θα πάρει πολλά φαλτσοσφυρίγματα ώστε να μην διαμαρτύρεται. Οπότε πάμε με απλή νίκη του Ολυμπιακού.