Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ - Η ΠΑΡΑΓΚΑ Νο2 ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ !

Τα ονόματα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά από άδεια  της εισαγγελέως  Πόπης Παπανδρέου. Συνολικά κατηγορούνται 85 άτομα αλλά προς το παρόν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα των 15 εξ αυτών. Η υπόθεση όπως καταλαβαίνετε έχει πολύ ψωμί και θα τραβήξει επί μακρόν. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι συνολικά 7 κακουργήματα και 3 πλημμελήματα. 

Οι δέκα συλληφθέντες είναι ακόλουθοι:

Αχιλλέας Μπέος (Μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου)
Σταύρος Ψωμιάδης (Πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλας)
Γιώργος Τσακογιάννης (Μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηλιούπολης)
Νίκος Χάλκος (Παράγοντας της Ηλιούπολης)
Δημήτρης Ζαβαντίας (Πρώην ποδοσφαιριστής)
Νίκος Παντελής (Προπονητής)
Αθανάσιος Ντότσης (Manager)
Βασίλης Καραγκούλιας (Bookmaker)
Ανδρέας Δημόπουλος (Bookmaker)
Νίκος Ζαμάνης (Eπιχειρηματίας)

Οι πέντε που αναζητούνται είναι οι ακόλουθοι :

Μάκης Ψωμιάδης (Ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Καβάλας)
Γιάννης Παπακώστας (Προπονητής)
Γιάννης Παπαδόπουλος (Υπάλληλος ΕΠΟ)
Μιχάλης Νικολόπουλος (ποδοσφαιριστής Ηλιούπολης)
Βασίλειος Γεωτρισιακός (Bookmaker)

Υπάρχουν πολλές φήμες για το ποιοι είναι οι κατηγορούμενοι. Υπάρχουν πολλές προεκτάσεις. Για παράδειγμα, φέρεται ένας διεθνής μπασκετμπολίστας να ζητάει από παράγοντα που εμπλέκεται στο σκάνδαλο ... τη "ντόπα" του. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι πρόκειται για ηχηρά ονόματα, που θα προκαλέσουν πάταγο. Υπάρχουν αρκετοί πρόεδροι ομάδων και πολλοί παίχτες ανάμεσα στους κατηγορούμενους. Περισσότερα όπως καταλαβαίνετε δε μπορώ να αναφέρω για ευνόητους λόγους. Η δικογραφία  είναι ογκοδέστατη  και για να φτάσουν στα ίχνη της συμμορίας, οι αστυνομικοί χρειάστηκαν τον σούπερ κοριό της ΕΥΠ, όπου στις συνομιλίες έχουν καταγραφεί πάρα πολλά σημαντικά στοιχεία. Μένει να μάθουμε αν ακούγονται και ποσά. Το οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, για ευνόητους λόγους. Το κουβάρι έχει αρχίσει να ξετυλίγεται για τα καλά και να ξηλώνεται η νέα παράγκα. 

Δεν κατανοώ βέβαια το γεγονός ότι πολλοί δημοσιογράφοι και άλλοι έχουν πέσει από τα σύννεφα με τις εξελίξεις. Δηλαδή δεν ήξεραν ότι το πρωτάθλημα, ιδιαίτερα της Β' Εθνικής είναι από τα πιο βρώμικα στην Ευρώπη; Η ΕΠΟ, η πολιτεία δεν είχαν πάρει χαμπάρι τίποτα και περιμένανε το φάκελο από την Uefa με τα στημένα παιχνίδια; Δε χρειάζεται να ξέρεις και πολλά από στοίχημα για να καταλάβεις ότι σε κάποια παιχνίδια, το αποτέλεσμα ήταν σημαδεμένο. Και εννοώ το εξής απλό. Πόσες φορές έχουμε δει παιχνίδια της Β Εθνικής να εξαφανίζονται από τα γραφεία στοιχημάτων, αφού προηγουμένως η απόδοση κάποιου σημείου είχε δραματική πτώση και έπεφταν "χοντρά πακέτα" στο σημείο αυτό. Τυχαίο ήταν ; Δε νομίζω ...

Φυσικά αν δεν έχεις αποδείξεις δε μπορείς, σε καμία περίπτωση να βγεις και να πεις ότι ξέρετε κάτι το τάδε παιχνίδι ήταν στημένο. Την επόμενη ώρα, έχεις φάει και μήνυση. Οπότε πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στα όσα λέμε δημόσια. Καλώς ή κακώς.

Και επειδή ζούμε το θέατρο του παραλόγου, γιατί ο ΟΠΑΠ, ένας κρατικός οργανισμός, δεν εμπιστευόταν το πρωτάθλημα της Β Εθνικής  και δεν έβαζε όλα τα παιχνίδια της αγωνιστικής και όταν κάποια τα έβαζε, πολύ συχνά έφραζε τα λεγόμενα "σημαδεμένα";  Όπως καταλαβαίνετε, κάποιοι παριστάνουν ότι ανακάλυψαν την Αμερική. Μένει όμως να δούμε, αν η δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και αυτοί που λυμαίνονται το χώρο του αθλητισμού θα βρεθούν πίσω από τα κάγκελα του Κορυδαλλού μήπως και ξεβρομίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.