Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ (ΞΑΝΑ) ΣΗΚΩΣΩ … VAMOS ΓΙΑ ΤΟ 6ο !

Επιβεβαιώνοντας πλήρως τα προγνωστικά, ο Παναθηναϊκός νίκησε 77-69 τη Σιένα και πλέον σε ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού με την ιστορία, πήρε το πρώτο εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της Κυριακής. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει είτε τη Μακάμπι είτε τη Ρεάλ.

Αν και στο ξεκίνημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα κόντρα στο σκληρό παιχνίδι της Σιένα αλλά κυρίως στην υστέρηση που παρουσίαζε στα Ριμπάουντ, λίγο πριν τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου πάτησε γκάζι, εκεί φάνηκε η διαφορά ποιότητας και εμπειρίας που είχε ο Παναθηναϊκός. Πήρε κεφάλι στο σκορ και πήγε μπροστά στο ημίχρονο με 40-36.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι παίχτες του Ομπράντοβιτς ανέβασαν και άλλο την απόδοσή τους με έναν εκπληκτικό σε όλο το παιχνίδι Νικ Καλάθη να κάνει πράγματα και θαύματα και να δείχνει ότι είναι ο παίχτης ο οποίος θα μπορέσει να αντικαταστήσει το Δημήτρη Διαμαντίδη στην Εθνική. Ο «μικρός» ήταν ο MVP του παιχνιδιού και πρώτος σκόρερ με 17 πόντους. Πλέον, ήταν φανερό ότι είχε μπει το νερό στο αυλάκι και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 56-47.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Σιένα το πάλεψε θέλησε να τρέξει το ρυθμό του παιχνιδιού όντας πίσω στο σκορ αλλά η διαφορά ήταν σταθερά γύρω στους 7-9 πόντους. Και όταν η διαφορά ψαλιδιζόταν στους 5 πόντους, σε 3-4 καθοριστικές φάσεις ο Μπατιστ δήλωσε παρών. Ο Αμερικανός  και σήμερα ήταν εξαιρετικός με 16 πόντους και είναι σαν το παλιό κρασί.Φαινόταν πάντως, ότι πολύ δύσκολα ο Παναθηναϊκός θα έχανε τη πρόκριση μέσα από τα χέρια του. Τελικό σκορ λοιπόν, 77-69.

Φυσικά δε μπορούμε να μην κάνουμε αναφορά στον Ομπράντοβιτς, ο οποίος και σήμερα έδωσε σεμινάρια προπονητικής. Και η σημερινή νίκη, έχει τη σφραγίδα του Ομπράντοβιτς, ο οποίος είχε διαβάσει σωστά το παιχνίδι.

Τη Κυριακή λοιπόν τα σπουδαία …. όπου θα έχει εξαστεριά !!!