Σάββατο 21 Μαΐου 2011

EKTIMHΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Όλα τα είχαμε η Ιαπωνία μας έλειπε. Αν δεν το μάθετε, ήδη από χτες έκανε την εμφάνισή της στο κουπόνι του ΟΠΑΠ η Ιαπωνία. Προφανέστατα, δε θα ασχοληθώ με το συγκεκριμένο πρωτάθλημα αφού πολύ απλά δεν έχω ιδέα και θα ήταν απρέπεια εκ μέρους μου να δώσω κάποια πρόταση. Δόξα το θεό, υπάρχει μία πληθώρα από site που το παίζουν «ειδικοί» και θα έχουν σημεία και από Ιαπωνία. Προσωπικά, θα προσπαθήσω στο μέτρο του δυνατού, να παρακολουθήσω μέσω live streaming κάποια παιχνίδια ώστε να αποκτήσω μία εικόνα για τις ομάδες. Αφ' ότου δω κάποια παιχνίδια, ίσως τους επόμενους μήνες, εκφράσω κάποια άποψη για κάποιο παιχνίδι.

Αφήνοντας την Ιαπωνία, το Σ/Κ αυτό έχουμε καυτό φινάλε σε Premier League, Serie A, και Primera Division. Παράλληλα, η αυλαία πέφτει και τη Τουρκία όπου Φενερ και Τραμπζον πάνε στήθος με στήθος. Επίσης, έχουμε και τελικούς κυπέλλων σε Γερμανία, Πορτογαλία, Σκωτία και Δανία. Ουσιαστικά, στο επόμενο Σ/Κ κλείνει η στοιχηματική χρονιά και μπαίνουμε πλέον σε καλοκαιρινούς ρυθμούς.

Πάμε όμως στα σημερινά,

258 1 1,90
Καταρχήν να πούμε ότι το παιχνίδι είναι φραγμένο από χτες. Ο λόγος ότι έχουν πέσει πάρα πολλά πακέτα στον άσσο της Γκαζιαντεπσπορ αφού η Μπεσίκτας θα κατέβει με τα δεύτερα. Η Μπεσίκτας έσωσε μία αποτυχημένη χρονιά με τη κατάκτηση του κυπέλλου και ο Χαβούτσου έδωσε άδεια σε όλα τα αστέρια της ομάδας να ξεκινήσουν από σήμερα τις διακοπές τους. Από την άλλη η Γκαζιαντεπ θέλει τη νίκη ώστε να πάρει τη τρίτη θέση από τη Μπούρσασπορ και εντός έδρας είναι ιδιαίτερα δυνατή μετρώντας (10-4-2). Η απόδοση του άσσου έχει κατρακυλήσει κάτω ακόμα και από το 1,70 αλλά νομίζω ότι έχει τύχη.

260 2 1,45
*Ο τελικός κυπέλλου Γερμανίας γίνεται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου
Τελικός κυπέλλου Γερμανίας με τη Σάλκε να είναι το απόλυτο φαβορί κόντρα στη Ντούισμπουργκ. Η Ντούισμπουργκ η οποία τερμάτισε στην 8η θέση στη Β Γερμανίας και είναι αλήθεια ότι μετά την πρόκρισή της στο τελικό το πρωτάθλημα πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Από την άλλη η Σάλκε θέλει απόψε το τρόπαιο για να βγει Ευρώπη. Θα είναι ίσως η μόνη ομάδα, που φτάνει στους 4 του Τσάμπιονς Λιγκ και την επόμενη χρονιά δε βγαίνει Ευρώπη. Η Σάλκε που μπορεί να έφτασε ως τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά στο πρωτάθλημα τερμάτισε μόλις 4 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Σήμερα η Ντούισμπουργκ έχει πολλές και σημαντικές απουσίες πιο συγκεκριμένα σίγουρα εκτός θα είναι ο στόπερ Σοάρες (30/1), ο Μπάλιακ (25/9) ο Κοχ (22/2) και εξαιρετικά αμφίβολοι ο επιθετικός Μαιερχοφερ (28/7) και ο Γκαρλιτς (20/3). Μάλλον παίζουν οι μέσοι ο Μπάνοβιτς (16/1) και ο Κερν (20/8). Νομίζω ότι οι απουσίες της Ντούισμπουργκ θα μετρήσουν, και πάω στο διπλό.

278 2 1,45
*Τελευταία αγωνιστική στη Primera Division
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η Σαραγόσα θέλει νίκη και μόνο νίκη για να μην υποβιβαστεί και παράλληλα να μην κερδίσει κάποια εκ των Μαγιόρκα, Σοσιεδάδ, Οσασούνα, Χετάφε και Λα Κορούνια, ώστε να τη βάλει από κάτω και να παραμείνει και του χρόνου στα σαλόνια της Πριμέρα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, μετράνε τα μεταξύ τους παιχνίδια. Από την άλλη η Λεβάντε είναι παντελώς αδιάφορη. Και κάτι άλλο, η Σαραγόσα … δεν είναι φτωχή ομάδα. Είναι επίσης γνωστό ότι οι πριμοδοτήσεις στην Ισπανία είναι νόμιμες. Το διπλό της Σαραγόσα είναι από τα public bet της ημέρας, αλλά εδώ που φτάσανε τα πράγματα νομίζω ότι δύσκολα θα σπάσει αν η Σαραγόσα του χρόνου δε θέλει να παίζει με την Ουέλβα και την Ουέσκα.