Κυριακή 8 Μαΐου 2011

EKTIMHΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Αρκετά καλά ή μάλλον πολύ καλά κύλησε η χθεσινή μέρα όπου πέρασαν πολλά σημεία που είχαν παιχτεί. Εμείς χάσαμε μόνο το διπλό της Άνναν, όλα τα υπόλοιπα πέρασαν. Ειδικά πάντωςστην Ισπανία έγινε πάρτι, Μπιλμπάο, Χετάφε και Βαλένθια έστω και σε εποχιακές αποδόσεις πλήρωσαν, ξεκούραστα, πολύ κόσμο. Το βράδυ η Ρεάλ που επίσης είχε παιχτεί πάρα, μα πάρα πολύ, πέρασε σα σίφουνας από την έδρα της Σεβίλλης με 2-6 (!!!). Φαίνεται ότι ο Μουρίνιο ήθελε να δώσει απαντήσεις. Και για να πω και μία καλή κουβέντα για τη Βασίλισσα, το τελευταίο καιρό έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της και σκοράρει με χαρακτηριστική άνεση το ακριβώς αντίθετο με ότι συνέβαινε στην αρχή της χρονιάς όπου είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα, κυρίως όταν έπαιζε με μικρότερες ομάδες όπου κλεινόντουσαν πίσω.

Σήμερα βέβαια τα φώτα είναι στραμμένα στη Βαρκελώνη εκεί όπου ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να σηκώσει την 6η κούπα και να ράψει το έκτο αστεράκι στη φανέλα. Νομίζω ότι είναι το φαβορί, παρ ότι είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκός δεν τρομάζει με την απόδοση του. Δεν είναι εύκολο το παιχνίδι όπως νομίζουν κάποιοι, η Μακάμπι δεν είναι εφάμιλλη του Παναθηναικού. Αλλά ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα ότι ξέρει να παίζει το Σχορτσιανίτη και αν τον φορτώσει από νωρίς με φάουλ η Μακάμπι θα έχει πρόβλημα. Πάντως να πούμε, ότι τη μάχη της εξέδρας αναμένεται να τη κερδίσουν οι Ισραηλινοί όπου έχουν φέρει μαζί τους και Βουβουζέλες. Φανταστείτε τι έχει να γίνει μέσα στο κλειστό. Εδώ στο Μουντιάλ και δεν άντεχαν οι παίχτες, φανταστείτε τι έχει να γίνει μέσα σε ένα κλειστό γήπεδο. Συνεπώς,

253 2 1,65 (απλή νίκη για Παναθηναϊκό)

Πάμε και στο ποδοσφαιρικό κουπόνι,

412 2 2,00
Κάποτε μιλάγαμε για ντέρμπι, εν τούτοις η Κοπεγχάγη είναι πολλά σκαλιά πάνω από τη Μπρόντμπι. Μετά από 28 αγωνιστικές, η Κοπεγχάγη βρίσκεταί στη πρώτη θέση και η Μπρόντμπι στη τρίτη. Η διαφορά τους ; Μόλις 30 βαθμοί (!!!). Νομίζω ότι αυτό και από μόνο του λέει πολλά. Τη Κοπεγχάγη την είδαμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δε ξέρω πόσες φορές θα ξανά βρούμε στη Δανία τη πρωταθλήτρια στο δυαράκι. Σύμμαχος και η παράδοση όπου η Κοπεγχάγη δε χάνει στα τελευταία 7 παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας.

434 1 2,50 Χ 3,10
Ντέρμπι της Γένοβας, με τεράστιο μίσος οι δύο ομάδες. Η Τζένοα είναι παντελώς αδιάφορη σε αντίθεση με τη Σαμπντόρια που θέλει νίκη και μόνο νίκη διότι σε περίπτωση μη νίκης μπορεί να βρεθεί κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Παρατηρώ λοιπόν, στο αγγλικό ανταλλακτήριο να παίζεται πολύ η Σαμπντόρια (πάνω από το 80% του τζίρου) στη λογική προφανώς ότι η Τζένοα είναι αδιάφορη. Είναι αστείο κανείς να το πει αυτό. Η Τζένοα δε χαρίστηκε στη Μπρέσια και θα χαριστεί στη μισητή Σαμπντόρια ; Αστεία πράγματα. Οι οπαδοί της Τζένοα απαίτησαν νίκη στο σημερινό παιχνίδι ώστε να πέσει κατηγορία η Σανπντόρια. Βέβαια, οι οπαδοί απαιτούσαν τη προηγούμενη αγωνιστική η Τζένοα να κάτσει να χάσει από τη Μπρέσια ώστε να πέσει η Σαμπντόρια κάτι βέβαια που δεν έγινε. Πάμε να το δούμε και από αγωψνιστικής πλευράς. Έχουμε μία Σαμπντόρια όπου κυριολεκτικά δε βλέπεται, βαδίζει από το κακό στο χειρότερο και έχει νικήσει μόνο την ουραγό Μπάρι. Ενώ σκοράρει με μεγάλη δυσκολία. Από την άλλη η Τζένοα βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχασε δύσκολα στα χασομέρια από τη Νάπολι τη προηγούμενη αγωνιστική. Το είχα δει το παιχνίδι και ήταν καλή σε γενικές γραμμές. Εν κατακλείδι, πάω κόντρα στη πλειοψηφία με 1Χ.

Σε λίγο, θα ανέβουν και οι προτάσεις του Ιταλού όπου και αυτός προσεγγίζει με το ίδιο σκεπτικό το παιχνίδι.

Καλή τύχη.