Κυριακή 1 Μαΐου 2011

EKTIMHΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ update 12:35

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους. Το απόλυτο είχαμε χτες, 3 στα 3 με Ντανφέρμλιν, Σριούσμπερι και Σαουθάμπτον, που ήταν και το δυνατό μας σημείο. Παίξαμε κίνητρο και δικαιωθήκαμε. Πάμε στα σημερινά όπου φυσικά παίζουμε με το ίδιο σκεπτικό.

390 2 2,35
*Προτελευταία αγωνιστική στην Ολλανδία.
Καταρχήν η απόδοση του διπλού στον ΟΠΑΠ, όσο μείνει συνιστά στοιχηματική ευκαιρία, ανεξαρτήτως του αν επαληθευτεί ή όχι. Εξηγούμαι. Η Μπρέντα τις δύο εναπομένουσες αγωνιστικές είναι παντελώς αδιάφορη, πέραν αυτού βρίσκεται σε τραγική αγωνιστική κατάσταση και προέρχεται από τη βαριά ήττα με 5-1 κόντρα στη Ρόντα. Από την άλλη έχουμε τη Χέρακλες που το τελευταίο καιρό πάει τρένο, πραγματοποιώντας πάρα πολύ καλές εμφανίσεις και παλεύει με την Ουτρέχτη και τη Φέγενορντ για μία θέση στα πλέι οφ. Αν και το παιχνίδι για τη Χέρακλες μόνο εύκολο δε θα είναι εν τούτοις είναι must win, αφού σε κάθε άλλη περίπτωση έχω την αίσθηση ότι θα χάσει το εισιτήριο για τα πλέι οφ. Συνεπώς, πάω στο διπλό. Η απόδοση του διπλού στο διαδίκτυο έχει πάρει τη κατιούσα και πλέον παίζεται γύρω στο 2,05.

394 2 1,60
*Προτελευταία αγωνιστική στην Ολλανδία.
Η Φέγενορντ εκεί όπου στο πρώτο γύρο φαινόταν ότι θα έχει μία καταστροφική χρονιά, με αποκορύφωμα την ήττα με 10 από την Αϊντχόφεν εν τούτοις το τελευταίο διάστημα μοιάζει …. με Μπαρτσελόνα. 4 στην Ουτρέχτη, 6 στη Βίλεμ και 3 στην Αιντχόφεν που ουσιαστικά την πέταξε εκτός διεκδίκησης τίτλου, παίρνοντας έτσι και μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου. Αν και αυτό το 10-0 δύσκολα ξεπλένεται ή μάλλον έχει στιγματίσει μία για πάντα την ομάδα της Φέγενορντ. Όπως και να έχει η ομάδα του Ρότερνταμ τα δίνει όλα για την 8η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ είναι γεμάτη αυτοπεποίθηση και αν σήμερα γκελάρει η Ουτρέχτη , όλα θα κριθούν στο γκολ. Κυριολεκτικά στο γκολ, αφού για παράδειγμα με τη Χέρακλες η διαφορά τερμάτων είναι στο +1 για τη Φεγένορντ. Φανταστείτε τι φινάλε μας περιμένει. Από την άλλη η Φένλο βρίσκεται στη προτελευταία θέση της βαθμολογίας και όντας στο +3 από τη τελευταία Βίλεμ θα έλεγε κανείς ότι θέλει τη νίκη ή έστω την ισοπαλία σήμερα. Πρακτικά είναι αδιάφορη (!). Εξηγούμαι. Η Βίλεμ την ίδια ώρα παίζει με τη Τβέντε, προφανέστατα θα χάσει εκτός και αν κάποιος πιστεύει ότι η Τβέντε θα χάσει το πρωτάθλημα εντός έδρας από τη Βίλεμ. Συνεπώς πάμε στη τελευταία αγωνιστική και η διαφορά παραμένει στο +3. Η Βίλεμ την τελευταία αγωνιστική για να μην πέσει απευεθείας θα πρέπει να κερδίσει με 20-0 τη Μπρέντα. Κάπου εκεί θα έχει πάει η διαφορά τερμάτων. Οπότε όπως καταλαβαίνετε, τα πάντα έχουν κριθεί. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι η Φενλο θα ανοίξει τα πόδια. Κάθε άλλο. Αλλά έχει εκτός του πρώτο της σκόρερ που έχει πετύχει το 1/3 από τα γκολ της, τον Μποιμανς (30/10) ενώ έχει μία άμυνα που μπάζει από παντού. 72 γκολ παθητικό σε 32 αγωνιστικές. Οπότε πάμε στο διπλό. Δεδομένων των συνθηκών, καλό είναι το 1,60.

416 2 1,65
Η Αλμερία μπορεί μαθηματικά να μην έχει υποβιβαστεί όμως επί της ουσίας είναι ήδη στη Seguda. Από την άλλη η Σεβίλλη που έχει ανέβει αρκετά, παλεύει να παραμείνει στις θέσεις που οδηγούν στο Europa League και δεδομένου ότι την επόμενη αγωνιστική παίζει με τη Ρεάλ σήμερα θέλει νίκη και μόνο νίκη ώστε να διατηρήσει το +4 από την 8η θέση. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι τοπικό ντέρμπι της Ανδαλουσίας αλλά δεν υπάρχουν εχθρικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες. Συνεπώς γιατί η Αλμερία να μην βοηθήσει τη Σεβίλλη; Εξάλλου του χρόνου στη Seguda ενδεχομένως να χρειαστεί τη βοήθειά της. Η απόδοση του έχει σορταριστεί σε επίπεδα ΟΠΑΠ. Είναι από τα σημεία που θα παιχτούν.

432 1 1,45 (+1)
Προσέχετε ότι ο άσσος της Φενέρμπαχτσε είναι με χάντικαπ +1. Η Φενέρ εκμεταλλευόμενη τη γκέλα της Τραμπζονσπρ την προηγούμενης αγωνιστική, νίκησε σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι 5-3 τη Μπουκασπορ και ανέβηκε στη πρώτη θέση. Το παιχνίδι με τη Μπουκασπορ το παρακολούθησα, η Φενέρ βρέθηκε να χάνει στις αρχές του β ημιχρόνου με 3-1 αλλά το γύρισε σε 5-3. Πάντως σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καλή. Η νίκη αυτή ήταν χρυσάφι και πλέον η Φενέρμπαχτσε είναι το απόλυτο αφεντικό για το τίτλο και δε νομίζω να αφήσει χαμένη την ευκαιρία. Η Μπουγιούκσεχιρ είναι παντελώς αδιάφορη, το δείχνει αυτό στα τελευταία της παιχνίδια και νομίζω ότι η Φενέρ μπορεί να κερδίσει με διαφορά δύο τερμάτων. Το 1,45 είναι καλό σαν απόδοση αν αναλογιστεί κανείς ότι ο άσσος έξω παίζεται στο 1,15.

ΥΓ : Το χθεσινό τελικό της ντροπής του κυπέλλου δεν μπαίνω καν στο κόπο να το σχολιάσω. Είναι η απόλυτη κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Καλή τύχη.