Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Μετά από ένα πολύ καλό Σ/Κ, όπου ουσιαστικά στις προτάσεις μας χάσαμε μόνο ένα σημείο, χτες και προχτές, όπως θα είδατε, η στήλη των εκτιμήσεων δεν ανανεώθηκε αφού δεν υπήρχε ουσιαστικό ενδιαφέρον και δεν βρίσκω το λόγο να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, σήμερα υπάρχει ενδιαφέρον και αυτό εστιάζεται στο παιχνίδι της ΑΕΚ με το Παναθηναϊκό.

*Τελευταία αγωνιστική στα play off.

Η Βαθμολογία

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 10
ΠΑΟΚ 9
ΑΕΚ 8 -----> 11
ΒΟΛΟΣ 6 -------> 3

Ως γνωστόν, η ΑΕΚ χθες κατέθεσε ένσταση και αναμένεται αύριο η απόφαση, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα βγει υπέρ της και άρα να πάρει το παιχνίδι που έχασε στο Βόλο στα χαρτιά. Με άμεση συνέπεια να βρεθεί στη πρώτη θέση με 11 βαθμούς και ο Βόλος με 3. Αν δεν υπήρχε η ένσταση το διπλό του Παναθηναϊκού θα ήταν πολύ δυνατό σημείο. Τώρα αποκτά μεγάλο κίνητρο και η ΑΕΚ και αναμένεται να πέσουν κορμιά στο ΟΑΚΑ. Με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει το Βόλο, τον Παναθηναϊκό δε βολεύει επ ουδενί η ισοπαλία ενώ την ΑΕΚ θα τη βολέψει αν ο ΠΑΟΚ δεν καλύψει τη διαφορά τερμάτων που έχει με τους Κιτρινόμαυρους. Ο Παναθηναϊκός δείχνει να πιστεύει στην μεγάλη ανατροπή και στη πρωτιά, οι παίχτες εκεί που ήταν προκλητικά αδιάφοροι φαίνεται ότι έχουν βρει κίνητρο. Ενδεχομένως, κάποιοι από αυτούς που θα φορέσουν για τελευταία φορά τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος θέλουν να φύγουν με ψηλά το κεφάλι. Όπως ο μεγάλος Ζιλμπέρτο Σίλβα όπου κάποιοι αδαείς τόλμησαν να τον αμφισβητήσουν.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ τη Κυριακή έγιναν πολλά ωραία πράγματα στο ΟΑΚΑ και δεν τα έχετε διαβάσει στις εφημερίδες. Όντας παρών, οι οργανωμένοι έχοντας διασπαστεί σε όλες τις θύρες του γηπέδου στο ημίχρονο, όταν ξεκίνησαν αυτοί που είχαν μείνει στο πέταλο να βρίζουν το Βαρδινογιάννη περίπου στο 80’ και όλο το υπόλοιπο γήπεδο τους γιούχαρε τότε αυτοί σηκώθηκαν και άρχιζαν να χτυπούν και να βρίζουν χυδαία τον κόσμο. Και νομίζω ότι δικαιώνομαι για αυτό που έχω γράψει στο παρελθόν ότι στο Παναθηναϊκό το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι οργανωμένοι που εξυπηρετούν διάφορα συμφέροντα. Αυτές οι μειοψηφίες έχουν  συμβάλλει τα μέγιστα για να φτάσει ο Παναθηναϊκός σε αυτό το χάλι.

Στην ΑΕΚ από την άλλη, παρ ότι στο Βόλο είχε μία καλή παρουσία εν τούτοις ηττήθηκε με 1-0 αλλά η παρουσία (τυχαία ;) του τιμωρημένου Αχιλλέα Μπέου στο ημίχρονο στα αποδυτήρια, έδωσε το δικαίωμα να καταθέσει ένσταση και μάλλον να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά. Αύριο επαναλαμβάνω θα βγει η απόφαση. Ο Χιμενεθ σήμερα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές απουσίες. Εκτός είναι ο Δέλλας (23/3), ο Μίτσελ (14/0), ο Λυμπερόπουλος (23/7), ο Γκένστογλου (15/0), ο Γιάχιτς (17/0) και ο Γεωργέας (11/1). Στον αντίποδα αποθεραπεύτηκαν σε χρόνο ρεκόρ ο Καφές και ο Μανωλάς ενώ εξέτισε και ο Μάκος. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Μπλάνκο ο οποίος θεωρείται βέβαιο ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα με πιθανότερο προορισμό την Παιανία.

Στο δια ταύτα, η ψυχολογία έχει γυρίσει στο Παναθηναϊκό και νομίζω ότι μπορεί να αναστρέψει πλήρως τη κατάσταση. Το 1,75 του διπλού στον ΟΠΑΠ είναι η υψηλότερη τιμή που κυκλοφορεί.