Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ !


Η Μπαρτσελόνα μετά το 2009, επιστρέφει ξανά στη κορυφή της Ευρώπης, νικώντας με 3-1 στον αποψινό τελικό τη Μάντσεστερ. Αποδεικνύοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει ομάδα που μπορεί να την κοιτάξει στα μάτια. Είναι ομάδα από άλλο πλανήτη. Ο αποψινός τελικός ήταν από τους καλύτερους τελικούς των τελευταίων ετών, με γρήγορο ρυθμό και με χορταστικό θέαμα.

Η Μάντσεστερ θέλοντας να αιφνιδιάσει τους "Μπλαουγκράνα", μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, πρέσαρε ψηλά και στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο η Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε κάπως αμήχανη, κάνοντας μάλιστα αρκετά λάθη, πράγμα ασυνήθιστο για τη Μπαρτσελόνα. Στη συνέχεια, άρχισε να αυξάνει κατακόρυφα την απόδοσή της, παίζοντας το γνωστό ποδόσφαιρο αλλά playstation, με πολλές κάθετες μπαλιές για να ξεκλειδώσει την άμυνα των Κόκκινων Διαβόλων. Το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Και σε μία κάθετη, ο Πέδρο στο 27' έκανε το 1-0. Στο 34'όμως ένας άψογος συνδυασμός των παιχτών της Γιουνάιτεντ με τελικό αποδέκτη τον φορμαρισμένο Ρούνει, ο άγγλος διεθνής έκανε το 1-1. Και μετά το γκολ η Μπαρτσελόνα συνέχισε να πιέζει αλλά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1.


Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα μπήκε αγριεμένη στο παιχνίδι με αποκλειστικό στόχο να ξεκαθαρίσει τη κατάσταση, έβαλε τη Μάντσεστερ μέσα στα καρέ της, με τους παίχτες της Γιουνάιτεντ να αδυνατούν να πάρουν τη κατοχή της μπάλας. Και ο Μέσι στο 54’ με έξοχο σουτ έκανε το 2-1. Ολιγωρία από την άμυνα της Μάντσεστερ καθώς δεν πήγε ο Βίντιντς πάνω του, θεωρώντας ότι θα μπει μέσα στη μεγάλη περιοχή ντριμπλάροντας. Τρελά πανηγύρια από τον Αργεντινό. Οι παίχτες του Γκουαρντίολα φυσικά δεν επαναπαύτηκαν, συνέχισαν να πιέζουν για να πετύχουν και τρίτο γκολ, το οποίο ήρθε στο 69' με εκπληκτικό γκολ από το Βίγια που έστειλε τη μπάλα συστημένη στο δεξί παραθυράκι του Φαν Ντερ Σαρ. Πραγματικά, από τα καλύτερα γκολ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά το γκολ, ο ρυθμός κάπως έπεσε, οι Καταλανοί βέβαια είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και η Μάντσεστερ φαινόταν ότι όσο πέρναγε η ώρα ξέμενε από δυνάμεις. Και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Εν κατακλείδι, νομίζω φάνηκε για ακόμη μία φορά γιατί η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα του πλανήτη. Και το σίγουρο είναι ότι απόψε η Καταλονία δεν θα κοιμηθεί. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την εκτίμηση που έκανα το πρωί για την κατάκτηση του τροπαίου από τη Μάντσεστερ αποδείχθηκε τελείως εσφαλμένη και οφείλω να το πω. Περίμενα διαφορετική εμφάνιση από τη Γιουνάιτεντ.