Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΡΑΓΚΑ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟΥΣ !

Πορτογαλικός εμφύλιος σήμερα ο τελικός στο Europa League ανάμεσα στην Πόρτο και στη Μπράγκα στο Δουβλίνο, στο νεόδμητο "Αβίβα Στέντιουμ", 51.700 θέσεων. Σίγουρα μεγάλη επιτυχία για το Πορτογαλικό ποδόσφαιρο.

Η Πόρτο τερμάτισε πρώτη και αήττητη στο πρωτάθλημα, έχοντας απόσταση 21 βαθμών από τη δεύτερη Μπενφίκα και έχει βάλει στόχο φέτος το τρεμπλ. Το Σάββατο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα νικώντας 2-0 εκτός έδρας τη Μαριτίμο, με τον Αντρέ Βίγιας Μπόας να ξεκουράζει κάποιους παίχτες ώστε να τους έχει φρέσκους, στο αποψινό παιχνίδι. Οι Δράκοι φέτος, έχουν παρουσιάσει μία αξιοζήλευτη σταθερότητα στην απόδοσή τους, παίζοντας συνάμα πολύ καλό ποδόσφαιρο και θα έλεγα ότι δικαίως βρίσκονται στο τελικό. Ο Βίγιας Μπόας έχει φτιάξει ένα πολύ ικανό σύνολο, έχει φτιάξει αυτό που λέμε ομάδα παίζοντας εκπληκτικά το 4-3-3. Διαφωνώ με όσους λένε ότι είναι διάδοχος του Μουρίνιο, για μένα είναι ένας προπονητής με λαμπρό μέλλον, είναι μόλις 32 χρονών και κατά την εκτίμησή μου, ίσως σε κάποια χρόνια να μιλάει όλος ο κόσμος για αυτόν και όχι για το Μουρίνιο. Όπως και να έχει όμως όλα αυτά θα φανούν στο εγγύς μέλλον.

Στον αντίποδα, η σταχτοπούτα του θεσμού Μπράγκα, ζει το δικό της όνειρο που δυστυχώς για αυτή έχει και Δράκους σήμερα. Οι παίχτες του Ντομίνγκος, γέννημα θρέμμα της Πόρτο, υπερέβαλαν εαυτό όλη τη χρονιά και παρ ότι δεν έχει τους παίχτες αστέρια ο Ντομίνγκος έχει δημιουργήσει μία συμπαγή, δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Το τελευταίο διάστημα, άπαντες στην ομάδα ζούνε και αναπνέουν για αυτό το παιχνίδι. Για αυτό και στο πρωτάθλημα έχει μόνο μία νίκη σε έξι παιχνίδια. Αυτό βέβαια δε σημαίνει απολύτως τίποτα, το ξέρουν και οι οπαδοί της, που έχουν εξαντλήσει όλα τα εισιτήρια. Οι οποίοι θα είναι πολύ λιγότεροι από της Πόρτο. Υπολογίζονται περίπου στους 3.700 ενώ της Πόρτο κάτι παραπάνω από 12.000.

Αν και σε έναν τελικό όλα μπορούν να συμβούν εν τούτοις, η Πόρτο αναμένεται να κατακτήσει το τρόπαιο. Από την άλλη όμως αυτό απέχει πολύ, από το να παίξω το 1,35 του άσσου. Κατά τη γνώμη μου το παιχνίδι προσφέρεται για live betting. Εκεί θα έχει ενδιαφέρον αφού η Μπράγκα δεν είναι από τις ομάδες που ανοίγονται, θα πάει προσεχτικά, κοιτάζοντας πρώτα να διασφαλίσει τα νώτα της και αν της βγει κάτι καλό μπροστά θα το κυνηγήσει.