Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ: ΒΕΤ ΣΤΗ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΥ

Η ώρα του μεγάλου Τελικού έφτασε. Μία πραγματική τιτανομαχία, στο Γουέμπλει. 24.000 εισιτήρια πήραν αμφότερες οι ομάδες. Σε μία ρεβάνς του τελικού του 2009. Εκεί όπου η ανωτερότητα των Μπλαουγκράνα ήταν εμφανής σε όλα τα επίπεδα και κατέκτησε το τη κρυφή της Ευρώπης. Φέτος όμως τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. 

Η αποστολή της Μπαρτσελόνα είναι ήδη από τη Τρίτη στην Αγγλία και προπονείται στο προπονητικό κέντρο της Άρσεναλ. Ο λόγος που πήγε τόσο νωρίς στην Αγγλία είναι ότι υπήρχε ο κίνδυνος τη Πέμπτη να μην γίνουν πτήσεις λόγω της ηφαιστειακής τέφρας. Ο Γκουαρντιόλα από τη πλευρά του θέλει να γράψει άλλη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία της ομάδας, όπου με εκείνον στο πάγκο έχει σαρώσει τα πάντα.


Ο Γκουαρντιόλα φρόντισε στο τελευταίο παιχνίδι της Primera με τη Μάλαγα να ξεκουράσει όλους τους βασικούς του παίχτες ώστε να τους έχει έτοιμους για την αποψινή βραδιά. Ούτως η άλλως, το παιχνίδι με τη Μάλαγα ήταν παντελώς αδιάφορο αν και η Μπάρτσα νίκησε με 3-1 παίζοντας με τα δεύτερα. Έτσι αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με συνηθισμένο 4-3-3. Η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Πουγιόλ, Πικέ, Μασεράνο και Άλβες. Βλέπουμε ότι ο Γκουαρντίολα βάζει αριστερό μπακ τον Πουγιόλ. Υπάρχει βεβαια και το σενάριο με τον Ερικ Αμπιντάλ να παίζει εκείνος αριστερά και ο Πουγιόλ να επιστρέψει στο κέντρο της άμυνας αλλά δε νομίζω να ισχύσει.

Από εκεί και πέρα, στο κέντρο η γνωστή τριάδα, ίσως τα καλύτερα χαφ στο κόσμο. Ινιέστα, Μπούσκετς και Τσάβι. Και στην επίθεση, η επίσης γνωστή τριάδα, Βίγια, Μέσι και Πέδρο. Δεν έχει απουσίες ο Γκουραντίολα και συνεπώς δεν έχει και λόγο να αλλάξει τη σύνθεση με την οποία παρατάσσει την ομάδα. Να πούμε επίσης, ότι όπως έχει γίνει γνωστό η διοίκηση της ομάδας των Καταλανών, αναμένεται να δώσει πριμ ύψους 18,5 εκατ. ευρώ σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου.

Στον αντίποδα, οι "Κόκκινοι Διάβολοι" κατέκτησαν το 19 πρωτάθλημα στην ιστορία τους, ένα εύκολο έτσι όπως εξελίχτηκε πρωτάθλημα. Με την Τσέλσι να παραπαίει, να βρίσκεται προς το τέλος από τσόντα για τη διεκδίκηση του τίτλου, τη Λίβερπουλ να μην βγαίνει ούτε Ευρώπη και την Άρσεναλ να μην μπορεί να βγάλει χαρακτήρα όταν το χρειαζόταν. Παράλληλα η Γιουνάιτεντ βρίσκεται σήμερα στο Τελικό και θα διεκδικήσει μία άτυπη ρεβάνς για το χαμένο τελικό του 2009. Η Μάντσεστερ έχει δείξει μία σταθερότητα στην απόδοσή της και ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν έχει παίξει και εξαιρετικό ποδόσφαιρο ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ειδικά από τη στιγμή που ο Γκιγκς κυριολεκτικά οργιάζει. Αν και 38 χρονών θυμίζει 20αρι. Πραγματικά, εκπληκτικός ο Ουαλός, βρίσκεται σε τρελά κέφια. Τη Τρίτη δόθηκε φιλικό προς τιμήν της άλλης παλιοσειράς του Γκάρι Νέβιλ που αποχώρησε από την ενεργό δράση. Το όλο κλίμα πάντως ήρθε να χαλάσει η είδηση ότι ο Γκιγκς απατούσε τη γυναίκα του με μία παίχτρια από το Big Brother. Το έχουνε αυτό οι Άγγλοι. Πάντως καλό του έκανε, απ ότι φαίνεται.


Ο Σερ Άλεξ θα έχει όλους τους παίχτες στη διάθεσή του. Και αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με ένα 4-5-1. Κάτω από τα δοκάρια φυσικά θα είναι ο Φαν Ντερ Σαρ. Τετράδα στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξία, θα είναι ο Εβρά, ο Βίντιτς, ο Φέρντιναντ, ο Ο Σέι. Στο κέντρο, αμυντικό χαφ θα είναι ο Κάρικ που θα έχει λίγο πιο μπροστά τους Φλέτσερ και Γκιγκς ενώ οι ακραίοι θα είναι ο Παρκ και ο Βαλέντσια. Στη κορυφή της επίθεσης θα είναι φυσικά ο πολύ φορμαρισμένος Ρούνει. Επίσης, αν προτιμήθει ο Ερνάντες τότε θα αλλάξει το σύστημα σε 4-4-1-1 και κάποιους από τους χαφ θα μείνει στο πάγκο.

Στο δια ταύτα, σε τέτοιου είδους παιχνίδια δε μπορείς να κάνεις εκτιμήσεις. Όλα είναι πιθανά. Πάντως, πηγαίνοντας κόντρα σε όλους, δεν αποκλείω η Μάντσεστερ να σηκώσει τη κούπα. Πέρσι από το Γενάρη έλεγα ότι αν υπήρχε μία ομάδα που μπορούσε να σταματήσει τη Μπαρτσελόνα, αυτή ήταν η Ίντερ. Όπερ και εγένετο. Φέτος η εκτίμησή μου είναι ότι αυτή η ομάδα θα είναι η Μάντσεστερ. Προσωπικά θα πάω σε ένα χαλαρό bet στη κατάκτηση του τροπαίου από τη Γιουνάιτεντ. Προφανώς η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί απλά η απόδοση της Μάντσεστε  μ'αρέσει.

ΥΓ: Στοιχηματικό ενδιαφέρον υπάρχει αύριο. Και μάλιστα μεγάλο. Ήδη έχουν παιχτεί πολλά λεφτά σε συγκεκριμένα σημεία, με τις αποδόσεις ορισμένων να έχουν πάρει τη κάτω βόλτα.