Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ Update 14:30, 15:30

Τελευταία αγωνιστική σήμερα στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας και της Σκωτίας όπερ και σημαίνει ότι από το επόμενο Σ/Κ, το κουπόνι θα είναι αρκετά μικρότερο. Το σημερινό πρόγραμμα ωστόσο δε μπορώ να πω ότι το θεωρώ τόσο βατό. Πάντως έχω καταλήξει σε τριάδα με διπλό Άνναν, Σουόνσι και Σολτ Λέικ.

251 1 1,40
Από προχθές κιόλας πέφτει αρκετά η απόδοση του άσσου. Ο λόγος απλός. Η Σούονσι βρίσκεται στη 4η θέση και έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ και λογικά θα έπρεπε να ήταν αδιάφορη. ΟΜΩΣ η εκκρεμεί η απόφαση της FA για τη τιμωρία της ΚΠΡ για τη γνωστή υπόθεση του Φάουρλιν, που επισύρει ποινή μέχρι και αφαίρεσης 15 βαθμών (!!!). Όπερ και σημαίνει ότι η ΚΠΡ από τη πρώτη θέση μπορεί να βρεθεί ακόμα και εκτός των πλέι οφ ανόδου. Που με τη σειρά του σημαίνει ότι στη πρώτη θέση θα βρεθεί η Νόργουιτς αλλά για τη δεύτερη θέση, που επίσης δίνει απευθείας άνοδο, θα παλέψουν η τρίτη Κάρντιφ που έχει 79 βαθμούς και η τέταρτη Σουόνσι που έχει 77 βαθμούς. Με απλά λόγια αν η Κάρντιφ δε νικήσει, έστω και Χ να φέρει τότε με νίκη η Σουόνσι μπορεί να ελπίζει, μέσω της τιμωρίας της ΚΠΡ, σε απευθείας άνοδο στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ. Η απόφαση της FA ήταν να ανακοινωθεί χτες αλλά ανακοινώθηκε ότι η ΚΠΡ θα μάθει τη τιμωρία της τις προσεχείς μέρες. Συνεπώς, η Σουόνσι δε μπορεί να αδιαφορήσει για το παιχνίδι. Στο κάτω κάτω παίζει με την υποβιβασμένη Σέφιλντ Γιουν. Το 1,40 βέβαια του ΟΠΑΠ είναι η μικρότερη τιμή που κυκλοφορεί στην αγορά. Γύρω στο 1,50 ο μ.ο του άσσου.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ενώ είναι σίγουρο ότι θα τιμωρηθεί η ΚΠΡ, σήμερα στο Λόφοτυς Ρόουντ θα υπάρχει το κύεπλλο, το οποίο όμως είναι πιθανό να της πάρουν πίσω σε περίπτωση όπου της αφιορεθούν βαθμοί. Αστεία πράγματα. Αν είχε γίνει κάτι τέτοιο στο δικό μας μπουρδέλο, ε συγνώμη στη χώρα ήθελα να πω, κάποιοι θα είχαν βγει ήδη στα κάγκελα.

Με από αυτή την εξέλιξη ίσως έχει ενδιαφέρον και ο άσσος της ΚΠΡ αφού θα θελήσει να αυξήσει τη διαφορά , έτσι ώστε να έχει μεγαλύτερη άνεση όταν τις αφαιρεθούν οι βαθμοί. Δική μου εκτίμηση πάντως είναι ότι δε θα τις αφαιρεθούν τόσοι βαθμοί ώστε να μην μπορεί καν να παίξει στα πλέι οφ ανόδου.

315 2 1,90
*Τελευταία αγωνιστική στη Γ Σκωτίας
Η Άνναν προφανώς έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ ωστόσο δεν θα εμφανιστεί καθόλου αδιάφορη όπως ενδεχομένως να νομίζουν κάποιοι . Και αυτό διότι αυτή τη στιγμή είναι στη τρίτη θέση, ένα βαθμό πίσω από την Άλμπιον, την οποία θα αντιμετωπίσει στη μπαράζ αφού ο δεύτερος παίζει με το τρίτο και ο τέταρτος με το προτελευταίο της Β κατηγορίας. Έτσι η Άνναν αν παραμείνει έτσι η βαθμολογία θα παίξει μπαράζ με την Άλμπιον Ρόβερς με μειονέκτημα έδρας. Έτσι λοιπόν αν σήμερα νικήσει την τελευταία Ιστ Στέρλινγκ, η οποία είναι ο σάκος του μποξ της κατηγορίας και σε κάθε παιχνίδι με το ζόρι βγάζει 16αδα, και ταυτόχρονα η Άλμπιον δε νικήσει μέσα στην έδρα της Μπέργουικ, η Άνναν θα κλέψει τη δεύτερη θέση και θα πάρει εκείνη το αβαντάζ της έδρας στα μπαράζ. Νομίζω ότι το διπλό είναι καλή επιλογή. Και το 1,90 μόνο ως κακό δε μπορεί να χαρακτηριστεί, δεδομένων των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί.

362 1 1,50 (έπεσε η απόδοση)
Στο 1,65 που το είχε τον άσσο ο ΟΠΑΠ ήταν μακράν η μεγαλύτερη απόδοση που κυκλοφορούσε. Η απόδοση του άσσου έχει πέσει παντού και κινείται γύρω στο 1,57. Η Σόλτ Λέικ μόλις τη προηγούμενη αγωνιστική της έσπασε το αήττητο 18 αγώνων που είχε στο πρωτάθλημα αφού ηττήθηκε με 1-0 από το Πόρτλαντ παίζοντας βέβαια με πολλές απουσίες ενώ στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της έσπασε και το αήττητο 35 αγώνων που είχε εντός έδρας καθώς ηττήθηκε από τη Μοντερέι. Είχε να χάσει εντός έδρας από πρόπερσι. Νομίζω όμως ότι κόντρα στη Σίβας ΗΠΑ θα επανέλθει στις νίκες. Άσσος λοιπόν.

Οι άσσοι της Χετάφε και της Μπιλμπάο παίζονται πολύ. Δικαιολογημένα αφού υπάρχει μονόπλευρο ενδιαφέρον. Με τις αποδόσεις βέβαια στους άσσους να έχουν πέσει αρκετά. Το κίνητρο μιλάει από μόνο του αλλά οι αποδόσεις είναι εποχιακές.

Για οτιδήποτε νεότερο θα επανέλθω αργά το μεσημέρι με update στις προτάσεις.

Update: Στης 14:00 βγήκε η επίσημη ανακοίνωση της FA όπου απρ ότι η ΚΠΡ κρίθηκε ένοχη στις 2 από τις 7 κατηγορίες εν τούτοις ΔΕΝ θα την αφαιρεθούν βαθμοί.

326 1  1.45
Η Μπιλμπάο παλεύει για έξοδο στην Ευρώπη, είναι στην 6η θέση και προέρχεται από την ήττα με 2-1 εκτός έδρας κόντρα στην Εσπανιόλ με αποτέλεσμα η Εσπανιόλ να βρεθεί στο -3 από τη Μπιλμπάο. Η Μπιλμπάο αν σήμερα νικήσει και αύριο η Εσπανιόλ χάσει από τη Μπαρτσελόνα η διαφορά θα πάει στους 6 και μάλλον θα κλειδώσει τη θέση. Το Σαν Μαμές είναι δύναμη για τη Μπιλμπάο και δε νομίζω η αδιάφορη Λεβάντε να της κόψει τη πορεία προς το Europa League. Η Λεβάντε το βολικό βαθμό που ήθελε το πήρε τη προηγούμενη αγωνιστική με τη Χιχόν. Η απόδοση του άσσου βέβαια έχει υποχωρήσει αρκετά. Λογικό ....

Καλή τύχη.