Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΠΟΡΤΟ ΚΑΙ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ !


Όπως αναμενόταν χθες η Μάντσεστερ πήρε και τυπικά τη πρόκριση στο τελικό της 28 Μάιου, στο Γουέμπλει. Με τον Σερ Άλεξ, να αρκετά την 11αδα του ώστε να έχει ξεκούραστους τους παίχτες του εν όψει του ντέρμπι με τη Τσέλσι τη Κυριακή όπου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το πρωτάθλημα. Αν οι κόκκινοι διάβολοι δεν ηττηθούν, θα παραμείνουν στη κορυφή και ύστερα πολύ δύσκολα θα πέσουν από αυτή.


Σήμερα έχουμε τους δύο ημιτελικούς του Europa League. Η Πόρτο προφανέστατα έχει πάρει τη πρόκριση μετά το επιβλητικό 5-1 του πρώτου αγώνα όπου μάλιστα το σκορ στο πρώτο ημίχρονο ήταν με 0-1 η Βιαγιαρεάλ αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι Δράκοι σκόρπισαν τη Βιγιαρεάλ στους πέντε ανέμους και φαντάζομαι ότι οι παίχτες της Βιγιαρεάλ στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, ούτε στους πιο χειρότερούς τους εφιάλτες δεν ανέμεναν αυτό που έμελλε να συμβεί στο δεύτερο ημίχρονο. Το σημερινό παιχνίδι, στο Μαδριγάλ έχει τυπικό χαρακτήρα αφού να χάσει η Πόρτο με 4-0 είναι λιγάκι δύσκολο. Συνεπώς στοιχηματικά αν έπρεπε ωστόσο να επιλέξω κάτι αυτό θα ήταν τα πολλά τέρματα (over 2.5), υπό την έννοια ότι η Βιγιαρεάλ από το πρώτο λεπτό πρέπει να βγει μπροστά να πετύχει κάποιο τέρμα. Αν γίνει αυτό νομίζω ότι το over θα έρθει ξεκούραστα.


Στο άλλο παιχνίδι στο πορτογαλικό εμφύλιο, η πρόκριση είναι ακόμα ανοιχτή αφού η Μπενφίκα είχε κερδίσει 2-1 στο Ντα Λουζ αλλά σήμερα η Μπράγκα με νίκη έστω και με μισό μηδέν θα πάρει τη πρόκριση. Νομίζω όμως ότι η Μπενφίκα θα τη πάρει τη πρόκριση. Όπως και να το κάνουμε διαθέτει καλύτερη ομάδα. Το πρωτάθλημα βέβαια το έχει, παρατήσει με τον Ζέσους να κατεβάζει τα δεύτερα οπότε οι παίχτες είναι ξεκούραστοι. Έτσι όπως έχω την εικόνα του παιχνιδιού στο μυαλό μου η Μπράγκα θα μπει προσεχτικά, δε θα ρισκάρει και θα κυνηγήσει αθόρυβα να κάνει το 1-0. Εκτιμώ ότι η Μπράγκα θα θελήσει να πάει το παιχνίδι σε χαμηλούς ρυθμούς. Πιστεύω όμως ότι η Μπενφικά θα σκοράρει και δεν την βλέπω να χάνει. Συνεπώς πάμε με τους Αετούς της Λισαβόνας.