Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΡΕΑΛ: Η ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ (ΜΕΡΟΣ 4ο)

Ανοίγω μία μικρή παρένθεση διότι βλέπω κάποια περίεργα πράγματα στη Σουηδία Β. Τη Κυριακή στο παιχνίδι Φάλκενμπεργκ Βαστέρας, παίχτηκαν, παραδόξως και ανεξήγητα , κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον άσσο με την απόδοση του άσσου να πέφτει αρκετά και ο ΟΠΑΠ να τη ρίχνει στο 1,35. Αποτέλεσμα 3-4. Χτες είχαμε το παιχνίδι Άγκλεχολμς Κβίντινγκ και σε αυτό το παιχνίδι ανάλογο σκηνικό. Αποτέλεσμα 0-0. Τα συμπεράσματα δικά σας. Προσωπικά χτες ήταν η τελευταία φορά που ασχολήθηκα με τη Superettan.

Πάμε στο σημερινό παιχνίδι, στην απόλυτη μάχη. Καταρχήν, όταν είδα το 1,55 του άσσου ειλικρινά σας μιλώ νόμιζα ότι ήταν τυπογραφικό λάθος. Με τη μεικτή κόσμου να παίξει η Ρεάλ δεν είναι για 1,55 ο άσσος. Ασχέτως αν η Μπαρτσελόνα είναι το απόλυτο φαβορί, μετά το 0-2 μέσα στο Μπερναμπέου. Η Ρεάλ σήλωσε κεφάλι στο παιχνίδι του κυπέλλου, ακολούθησε και η 6αρα με τη Βαλένθια και βλέποντας ταυτόχρονα τη Μπαρτσελόνα να χάνει τη φρεσκάδα της κάπου άρχισα να αναθεωρώ την άποψη που είχα εκφράσει πριν από αυτά τα τέσσερα παιχνίδια ότι η Ρεάλ θα κάνει max μία μόνο νίκη. Ωστόσο, τη προηγούμενη εβδομάδα πήγαμε στο Χ2 της Μπαρτσελόνα και μας δικαίωσε. Μάλιστα το είχα βάλει και στη στήλη με το δυνατό σημείο ημέρας, που ήταν και λίγο παράλογο να πας στο Χ2 και να το έχεις ως δυνατό σημείο.

Η Μπαρτσελόνα ήταν σαφώς καλύτερη και δίκαια πήρε το νίκη (μισή πρόκριση) μέσα στο Μπερναμπέου. Ότι και να πούμε φυσικά για το Μέσι είναι λίγο. Οφείλω βέβαια να τονίσω ότι το κλίμα πόλωσης που έπαιξε ο Γκουαρντίολα με τις δηλώσεις του, βγήκε προς όφελος του. Κάτι που είχα επισημάνει και τη προηγούμενη εβδομάδα. Μέτα το παιχνίδι ο πόλεμος των δηλώσεων συνεχίστηκε και βαριές κατηγορίες από το Μουρίνιο. Με τη Μπαρτσελόνα να καταγγέλλει τον Πορτογάλο τεχνικό στην UEFA και τη Βασίλισσα να στέλνει και αυτή το δικό της φάκελο στην UEFA. Απορρίφθηκε ωστόσο από την πειθαρχική επιτροπή της Ουέφα, η καταγγελία της Ρεάλ ότι οι παίχτες της Μπαρτσελόνα εκβιάζαν με τον τρόπο τους τα φάουλ. Και φυσικά για να κρατήσει και τις ισορροπίες η Ουέφα είπε ΟΧΙ και στους Καταλανούς. Όπως γίνεται αντιληπτό ο Μουρίνιο θα πούλαγε δεκάκις τη ψυχή στο διάβολο για να έπαινε το σημερινό παιχνίδι μέσα στο Καμπ Νου. Θυμίζω πάντως ότι ο Μουρίνιο θα δει το παιχνίδι από τις εξέδρες όντας τιμωρημένος όπως και ο Πέπε που αποβλήθηκε.

Πέραν τούτου και αυτού που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο Ερικ Αμπιντάλ επιστρέφει στην αποστολή της Μπαρτσελόνα μετά την εγχείριση στης 18 Μαρτίου που είχε υποβληθεί για αφαίρεση όγκου στο συκώτι.

Στο δια ταύτα, ίσως ακουστεί κάπως και ανακόλουθο με όσα έχω πει, αλλά ασχέτως αν βλέπω Μπαρτσελόνα, θα πάω στο Χ2 διότι το στοίχημα είναι πάνω απ όλα απόδοση. Με απλά λόγια παίζω αποκλειστικά και μόνο απόδοση και τίποτε άλλο. Το 1,55 τους το χαρίζω. Το πα στην αρχή και το ξανά λέω, η Ρεάλ δε μπορεί να δίνει 5,50 ακόμα και με τη μεικτή κόσμου να παίζει. Μπορεί να έχω γράψει φέτος τα μύρια όσα για τη Ρεάλ, παρά ταύτα όμως δεν έγινε Χέρκουλες ούτε Βαγιαδολιδ. Ελπίζω το σκεπτικό μου να είναι κατανοητό και να μην έχω δικαστικά mail αύριο σε περίπτωση νίκης της Μπαρτσελόνα.