Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ KΥΡΙΑΚΗΣ (ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ) update 15:42

Χτες για όσους παίζατε στον ΟΠΑΠ είχαμε το απόλυτο. Τσέστερφιλντ και Κάρντιφ νίκησαν ενώ ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στη παράταση, η οποία ως γνωστόν δε μετράει στον ΟΠΑΠ, είχε το χάντικαπ υπέρ του άρα σαν σημείο, έχουμε το διπλό. Όσοι βέβαια τίμησαν το διπλό του Παναθηναϊκού στο διαδίκτυο, μεταξύ αυτών και ο γραφών, πήγαμε στο κουβά. Πάμε όμως και στα σημερινά, όπου έχω αρχίσει να τα δουλεύω από τη Δευτέρα. Είχα κάνει ούτως ή άλλως και σχετική νύξη από τη Τρίτη. Έχουμε παιχνίδια σε Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία που έχουν παρασκήνιο.

Ας ξεκινήσουμε από τη Τουρκία. Τραμπζονσπορ – Μπούρσασπορ το παιχνίδι. Τράμπζονσπορ και Φενερμπαχτσέ, πάνε στήθος με στήθος για το πρωτάθλημα. Οι Πόντιοι είναι στη πρώτη θέση με δύο βαθμούς πάνω από τη Φενέρ. Πέρσι η Τραμπζονσπορ την τελευταία αγωνιστική πήρε ισοπαλία, μέσα στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και έτσι η Μπούρσασπορ αναδιχθηκε πρωταθλήτρια και έπαιξε πρώτη φορά στην ιστορία της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πριν δύο αγωνιστικές είχαμε το παιχνίδι Φενέρμπαχτσε Μπούρσασπορ. Σε εκείνο το παιχνίδι η Μπούρσασπορ πραγματικά υπερέβαλε εαυτόν, προκειμένου να κόψεις βαθμούς από τη Φενέρ και το κατάφερε, παίρνοντας λευκή ισοπαλία. Χάρη σε αυτή την ισοπαλία είναι πρώτη η Τραμπζονσπορ. Η Μπούρσασπορ σήμερα καλείται να επιστρέψει το δώρο που της έκανε πέρσι η Τράμπζονσπορ. Ούτως η άλλως η Μπούρσα είναι στη τρίτη θέση και μάλλον έχει κλειδώσει την έξοδο στο Europa League. Εκτιμώ λοιπόν ότι η Τράμπζονσπορ θα το πάρει το παιχνίδι. Χτες η Φενέρμπαχτσε κέρδισε 1-0 τη Γκαζιαντέπσπορ στις καθυστερήσεις, όπερ και σημαίνει ότι βρίσκεται πλέον στη πρώτη θέση. Και το ερώτημα είναι η Μπούρσασπορ θα εμφανιστεί τόσο αχάριστη στο περσινό δώρο της Τράμπζονσπορ ; Δε νομίζω. Βέβαια αυτό το σενάριο ακούγεται εδώ και εβδομάδες στη Τουρκία, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Πάμε στα δικά μας. Τις τελευταίες εβδομάδες, όσοι με διαβάζετε θα έχετε καταλάβει ότι παίζω με την εξής σκέψη, ότι ο Βόλος δεν θα βγει Ευρώπη για ευνόητους λόγους. Μέχρι στιγμής αυτό το σενάριο έχει αποδειχθεί επικερδές. Πλέον ο Βόλος είναι στους 44 βαθμούς και ο Άρης στους 42. Ο Άρης που μας πλήρωσε και τη προηγούμενη αγωνιστική, παίζει εκτός με τη Ξάνθη. Εκτίμηση μου είναι ότι θα το πάρει το παιχνίδι. Για μένα είναι το σημείο της ημέρας. Πολλοί μάλιστα book άργησαν να βγάλουν αποδόσεις για το συγκεκριμένο παιχνίδι και άλλες δε το έχουν καν. Το 1,30 μου είναι επαρκές. Στο παιχνίδι όμως του Ολυμπιακού Βόλου με το Παναθηναϊκό, ακόμα και τώρα δεν έχω καταλήξει. Από τη μία έχω κατά νου αυτό το σενάριο και από την άλλη βλέπω και αυτό το χάλι του παναθηναϊκού που ειλικρινά δεν ξέρω αν μπορεί να κόψει βαθμούς από το Βόλο. Επίσης ο Παναθηναϊκός με νίκη μπαίνει με 4 βαθμούς στα πλέι οφ. Αν και το διπλό είναι για μένα πρώτο σημείο, παίζει και το Χ αφού ο Ολυμπιακός Βόλου και με Χ μένει εκτός Ευρώπης.

Στη Β Εθνική τα λεφτά έχουν πέσει πάνω στον άσσο του Αγροτικού Αστέρα. Ήδη ο ΟΠΑΠ έφραξε το παιχνίδι ενώ στο ανταλλακτήριο η απόδοση του άσσου έκανε βουτιά στο 1,40. Από το 1,80+ που είχε άνοιξε. Τα συμπεράσματα δικά σας. Και οι δύο ομάδες έχουν τρομερά οικονομικά προβλήματα, αν βοηθάει σε κάτι

Στο Campionato τώρα γίνεται χαμός. Τα μισά παιχνίδια είναι σημαδεμένα για αυτό και οι περισσότερες εταιρίες ΔΕΝ δέχονται όλα τα παιχνίδια. Ας τα δούμε κάποια από αυτά. Ξεκινώ από το Τζένοα Μπρέσια. Οι εταιρίες έχουν σημαδέψει το Χ, που κυκλοφορεί γύρω στο 2,20. Υπάρχει ένα δεδομένο ότι Τζένοα και Σαμπντόρια έχουν άσβεστο μίσος. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερον, η Σαμπντόρια και η Μπρέσια είναι οι ομάδες που κυρίως θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Τρίτον, οι οπαδοί της Τζένοα πήγαν στη προπόνηση της ομάδας και τους ζήτησαν να κάτσουν να χάσουν για να πέσει η Σαμπντόρια (!!!). Τέταρτον, στο αγωνιστικό κομμάτι η Μπρέσια βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση σε αντίθεση με τη Τζένοα όπου δεν πατάει καλά. Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα και την ήττα της Σαμπντόρια, αν σήμερα η Μπρέσια νικήσει η Σαμπντόρια θα βρεθεί κάτω από τη ζώνη του υποβασμού. Συνεπώς, πάμε με το Χ2, 1,43 στον ΟΠΑΠ και είμαστε καλυμμένοι. Ελάχιστες είναι οι εταιρίες που δέχονται τη διπλή ευκαιρία, ο ΟΠΑΠ πάντως τη δέχεται. 2,15 το X στην Ιταλική snai.

Συνεχίζουμε με το Κιέβο Μπολόνια. Στη Μπολόνια ήθελα να ξέρα, ούτε τα προσχήματα δε κρατάνε ; Δε βαρεθήκανε να δίνουν τα παιχνίδια ; Στην αρχή της εβδομάδας άρχιζε και φορτωνότανε το Χ. Το παιχνίδι ξεστήθηκε και τώρα πάει προς τον άσσο. Δεν αποκλείω να ξανά αλλάξει πάλι αυτή η τάση. Για μένα, το Χ είναι το πρώτο σημείο αφού με την ισοπαλία βολεύονται και οι δύο. Αλλά απ ότι φαίνεται η Μπολόνια, μάλλον θα συνεχίσει το βιολί της. Στο 1,40 έχει πέσει ο άσσος στη snai.

Λέτσε Κάλιαρι. 1,40 ο άσσος. Άλλο ένα σημαδεμένο σημείο. Η Κάλιαρι είναι παντελώς αδιάφορη και η Λέτσε θέλει νίκη και μόνο νίκη ώστε να παραμείνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Προέρχεται και από δύο σερί νίκες, οπότε πάμε στον άσσο. 1,33 ο άσσος στη snai. Τη Λέτσε έχει τύχει να τη δω σε παιχνίδια κόντρα σε μεγάλες ομάδες και μου είχε αφήσει καλές εντυπώσεις. Ασχέτως το ότι βρίσκεται χαμηλά δεν είναι ομάδα της πλάκας.

Τσεζένα Μπάρι. 1,30 ο άσσος. Όσο σημαδεμένο και αν είναι δε προτίθεμαι να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο άσσο. 1,28 ο άσσος στην ιταλική snai.

Κλείνω με το Νάπολι Ουντινέζε. Αν και για μένα ο άσσος δεν είναι εύκολος εν τούτοις, βλέπω στο αγγλικό ανταλλακτήριο να είναι το πιο φορτωμένο σημείο, με το 99% των χρημάτων στον άσσο. Αν και η Νάπολι πάει τρένο η Ουντινέζε δεν είναι αμελητέα ποσότητα, ασχέτως αν προέρχεται από δύο σερί ήττες. Μην ξεχνάμε το απίστευτο σερί που έτρεξε πριν από αυτές τις δύο ήττες. Από την άλλη όμως θα της λείψουν τα δύο της κανόνια, ο Σάντσεθ και ο Ντι Νατάλε που έχουν πετύχει τα 38 από τα 57 γκολ, που έχει επιτύχει η Ουντινέζε στο πρωτάθλημα. Σημαντικότατες απουσίες. Οι απουσίες αυτές αλλά και η αναγκαιότητα για νίκη της Νάπολι, μετά τη χθεσινή νίκη της Μίλαν, οδήγησαν στο γεγονός να παίζεται, τόσο πολύ ο άσσος. Λογικό και αναμενόμενο και εμείς ακολουθούμε τη μάζα, αν και επαναλαμβάνω ότι η Ουντινέζε δεν είναι αμελητέα ποσότητα και το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο. 1,65 ο άσσος στην Ιταλική snai.

Καλή τύχη.