Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Καλώς ή κακώς μπαίνουμε πλέον στη τελική ευθεία στα περισσότερα πρωταθλήματα. Όπερ και σημαίνει ότι πλέον θα βλέπουμε να κυκλοφορούν τα λεγόμενα σημαδεμένα σημεία ή στημένα ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τα. Αναφέρομαι κυρίως στην Ιταλία όπου, οι φίλοι μας οι Ιταλοί παίζουν με σημαδεμένη τράπουλα. Πάντως, οφείλω να πω ότι μέχρι στιγμής, όλα τα σημαδεμένα έχουν περάσει. Βλέποντας αυτά, μετά από πολλούς μήνες  επανέρχεται αυτό το Σαβ/κο ο φίλος Ιταλός με τις εκτιμήσεις του για τα παιχνίδια του Campionato και έχουν πολύ ενδιαφέρον.  Στα σημερινά έχω καταλήξει σε τριάδα με Άκρινγκτον, Κουινς Παρκ και Μαλίν. Πιο αναλυτικά:

279 1 1,85
Η Άκρινγκτον βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, προέρχεται από την εντός έδρας νίκη επί της Χέρεφορντ με 4-0 (έκτη συνεχόμενη εντός έδρας) και πλέον έχει βάσιμες ελπίδες για είσοδο στα μπαράζ ανόδου. Είναι σε απόσταση βολής από την 7η Πορτ Βέιλ και έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο. Η οποία Άκρινγκτον πέραν του ότι έχει μία ευχέρεια στο σκοράρισμα, εντός έδρας μετρά (11-4-3). Από την άλλη η Νορθάμπτον, είναι φανερά εκτός φόρμας, δεν έχει νίκη στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια και η απόσταση από τη θέσεις του υποβιβασμού βαίνει μειούμενη. Εκτός έδρας έχει μόλις δύο νίκες σε 18 παιχνίδια. Εκτιμώ ότι ο άσσος είναι καλό σημείο. Το 1,85 του ΟΠΑΠ είναι από τις υψηλότερες τιμές που κυκλοφορούν.

322 2 2,15
Εδώ ρισκάρουμε. Η Κουινς Παρκ που το τελευταίο καιρό κάνει νερά επέστρψε στις νίκες μεσοβδόμαδα με το φτωχό 1-0 επί της Μοντρόουζ και αναπτερώθηκαν οι ελπίδες της για πλέι οφ. Από την άλλη η Ιστ Στέρλινγκ μετά από κάμποσα παιχνίδια χωρίς νίκη πήρε μαζεμένους 4 πόντους κόντρα σε Μοντρόουζ (2-0) και Μπέργουικ (1-1). Η Ιστ Στέρλινγκ δεν κυνηγά απολύτως τίποτα καθώς θυμίζω ότι στη Γ Σκωτίας δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα. Όπως εξάλλου το έκανε και στους τρεις προηγούμενους γύρους όπου νίκησε και τις τρεις φορές την Ιστ Στέρλινγκ χωρίς να δεχθεί καν γκολ. Η Κουινς Παρκ είναι μία ομάδα με πολύ ταλέντο και πιστεύω ότι θα παλέψει στα ίσια για τα πλέι οφ ανόδου. Αν δεν πέρναγε αυτή τη μίνι κοιλία η Κουινς Παρκ θα πήγαινα αβίαστα στο διπλό. Θα πάω και τώρα όμως με μπόλικο ρίσκο.

360 1 1,50
Η Μαλίν τη τελευταία αγωνιστική κέρδισε την Έουπεν ως όφειλε αλλά την ίδια ώρα η Σταντάρ κέρδισε τη Γκέρμιναλ με αποτέλεσμα η Μαλίν να μείνει στην 7η θέση και να παίξει στα πλέι οφ με το δεύτερο γκρουπ (7-14) , όπου θα διεκδικήσει έξοδο στην Ευρώπη. Και αυτό θα γίνει αν και μόνο αν βγει πρώτη, νικήσει τον πρώτο του πρώτου γκρουπ των θέσεων (7-14) και στη συνέχεια νικήσει το τέταρτο των πλέι οφ των θέσεων (1-6). Πραγματικά το σύστημα των πλεί οφ στο Βέλγιο θυμίζει σπαζοκεφαλιά. Ειλικρινά απορώ ποιοι νοσηροί εγκέφαλοι σκέφτηκαν αυτό το σύστημα. Τέλος πάντων, η Μαλίν ενδιαφέρεται για τη συνέχεια του πρωταθλήματος σε αντίθεση με τη Σιντ Τρούιντεν που κάνει τα σχέδιά της για τη νέα σεζόν μιας και δεν έχει ιδιαίτερες φιλοδοξίες. Για αυτό εξάλλου πέφτει και τόσο πολύ η απόδοση του άσσου. Η Μαλίν ούτως η άλλως είναι πολύ καλύτερη ομάδα και μέσα στην έδρας της είχε μόλις μία ήττα σε 15 παιχνίδια. Άσσος λοιπόν.

Καλή τύχη.