Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΡΕΑΛ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Η ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ ΜΕΡΟΣ 3ο


Χτες η Μαντσεστερ Γ. με έναν κεφάτο για ακόμη μία φορά Γκιγκς πέρασε, σχετικά εύκολα από το Γκεζελγκιρχεν και το 0-2 ουσιαστικά την στέλνει κατ ευθείαν στο τελικό. Το έγραψα και χτες, ότι και εδώ που έφτασε η Σάλκε είναι μεγάλη επιτυχία αλλά δεν είναι ομάδα τώρα για να φτάσει στο τελικό. Βοηθήθηκε πολύ από τις συγκυρίες. Στο δεύτερο ημιτελικό σήμερα έχουμε το el clasico νούμερο 3.

Είχα γράψει, ότι η Ρεάλ σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια με τη Μπαρτσελόνα maximum να κάνει μία νίκη. Αυτό το έγραψα κρίνοντας με βάση τη πορεία των δύο ομάδων. Από τη μία είχαμε μία Ρεάλ που είχε μεγάλο πρόβλημα στο να διασπάσει τις αντίπαλες άμυνες, δεν είχε το εύκολο γκολ για αυτό εξάλλου και έχει μείνει πίσω στο πρωτάθλημα από τους χαμένους βαθμούς με τις μικρές ομάδες και από την άλλη η Μπαρτσελόνα που ναι μεν έχει χάσει τη φρεσκάδα της, αναμφίβολα, όμως με το γνωστό passing game μπορεί να πάρει τα παιχνίδια.


Ωστόσο πρέπει να αναθεωρήσω αυτή την άποψη μιας και στο παιχνίδι του κυπέλλου, τη προηγούμενη εβδομάδα είδαμε μια Ρεάλ μεταμορφωμένη προς το καλύτερο, να πιέζει να κλείνει τους χώρους, με το Μουρίνιο να ανεβάζει γι αυτό το λόγο τον Πέπε στα χαφ, κάτι που αναμένεται να κανει και σήμερα. Πολύ έξυπνη η κίνηση του Πορτογάλου. Το σημαντικότερο όμως είναι η θέληση και το πάθος που έβγαζαν για να ξεπλύνουν, όσο γίνεται αυτό το 5-0 του πρώτου γύρου.



Σήμερα όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Το κλίμα ανάμεσα στους δύο προπονητές έχει πολωθεί. Με εκατέρωθεν δηλώσεις και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε μία διαφορετική Μπαρτσελόνα. Ο Γκουραδιόλα με αυτή τη πόλωση του κλίματος ήθελε να πετύχει ακριβώς αυτό, να πεισμώσει τους παίχτες του.

Στα αγωνιστικά, για τους Μαδριλένους εκτός είναι οι τιμωρημένοι Κεντίρα και Καρβάλιο. Με Ράμος στόπερ, θα έχει μεγάλο πρόβλημα η Ρεάλ. Στον αντίποδα η Μπαρτσελόνα, θα έχει εκτός τον Ινιέστα ο οποίος είναι τραυματίας και  έκανε να προπονηθεί χτες αλλά αν έπαιζε θα κινδύνευε με υποτροπή. Επίσης εκτός είναι ο Αντριάνο, ο Αμπιντάλ και ο Μάξγουελ.

Στο δια ταύτα, εγώ θα ποντάρω στην αντίδραση της Μπάρτσα και πάω στο Χ2.