Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

EKTIMHΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ update 13:20, 14:05

Μιας και δεν είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε χτες, θα ξεκινήσω από το παιχνίδι της Πονφεραντίνα με τη Μπέτις που έγινε τη Πέμπτη το βράδυ. Μέσα από το site είχαμε μιλήσει για το διπλό στο συγκεκριμένο παιχνίδι στο οποίο υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος.
Το παιχνίδι το είδα και στο 85' τo διαιτητής δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι στη Μπέτις. Μετά από σουτ παίχτη της Μπέτις βρίσκει πεντακάθαρα η μπάλα στο χέρι αμυντικού της Πονφερναντίνα και ενώ ο διαιτητής ήταν μπροστά στη φάση δεν έδωσε τίποτα. Εν συνεχεία στο 87', ύστερα από σέντρα με κεφαλιά ο επιθετικός της Μπέτις στέλενει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο επόπτης σηκώνει τη σημαία. Αν και τα replay που έδειξε η ισπανική τηλεόραση θύμισαν αυτά της ΕΡΤ στο ντέρμπι των αιωνίων, εκτιμώ ότι το γκολ έπρεπε να μετρήσει. Όλα αυτά τα λέω για να δείτε πως χάνονται και τα σημεία. Πάμε τώρα στα σημερινά,

145  2  1,60
Εδώ που έφτασαν τα πράγματα η Μπάγερν είναι αναγκασμένη να νικήσει. Το Αννόβερο το σέβομαι ως ομάδα, τα πηγαίνει περίφημα, βρίσκεται στη τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, δύο βαθμούς πάνω από τη Μπάγερν και εντός έδρας μετρά (8-1-3).  Έχει όμως μία  πολύ σημαντική απουσία, αυτή  του πρώτου σκόρερ της Κόναν (21/11) και χωρίς αυτόν δεν μπορεί να κερδίσει. Η Μπάγερν όπου μέσα σε μία εβδομάδα έχασε από τη Ντόρτμουντ και μεσοβδόμαδα επίσης έχασε και αποκλείστηκε από το κύπελλο από τη Σάλκε. Οι δυο αυτές ήττες έχουν φέρει τον φαν Χάαλ στη πόρτα της εξόδου και σήμερα αν δε κερδίσει η Μπάγερν, νομίζω ότι θα τη διαβεί. Αν δεν ήταν δηλαδή το διπλό στο Μιλάνο θα είχε πάρει ήδη πόδι από το Μόναχο. 

153 1 1,65
Εκ διαμέτρου αντίθετες η εικόνες των δύο ομάδων στα τελευταία παιχνίδια με τους γηπεδούχους να μετρούν πέντε σερί παιχνίδια αήττητοι κόντρα σε αντιπάλους όπως η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Σίτι και η Άστον Βίλα ενώ από την άλλη η Μπλάκμπερν μετρά 4 ήττες στα τελευταία 6 παιχνίδια. Προέρχεται από την ήττα με 4-1 κόντρα στη Βίλα, που επειδή το είδα το παιχνίδι κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν και διπλάσιο το σκορ. Ήταν ένας άσσος που μας είχε πληρώσει το προηγούμενο Σάββατο. Η Φούλαμ μέσα στο Κρέιβεν Κότατζ παραδοσιακά είναι αρκετά δυνατή αν και φέτος κάτι τέτοιο είναι αλήθεια ότι δεν έχει φανεί. Αλλά νομίζω κόντρα σε αυτή τη Μπλάκμπερν, που θα έχει και απουσίες και εκτός έδρας έχει ήδη υποστεί 10 ήττες νομίζω ότι είναι το φαβορί. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Χιουζ, ο νυν προπονητή της Μπλάκμπερν ήταν για αρκετά χρόνια προπονητής της Μπλάκμπερν.  Το 1,65 του ΟΠΑΠ είναι από τις μεγαλύτερες αποδόσεις που κυκλοφορούν, οι περισσότερες εταιρίες έχουν μαζέψει τον άσσο στο 1,60  ενώ να σημειώσουμε ότι είναι από τα πιο φορτωμένα σημεία της ημέρας.

198 2  2,10
Η Γκέιτσχεντ βρίσκεται σε πραγματικά  εξαιρετική κατάσταση σκοράροντας πολύ εύκολα και η  ήττα μεσοβδόμαδα από τη Γιορκ δεν λέει κάτι. Βλέποντας κανείς τη βαθμολογία θα δει ότι η Γκέιτσχεντ ναι μεν έχει απομακρυνθεί από τη ζώνη των πλέι οφ, καθώς απέχει 12 βαθμούς, ωστόσο έχει τρία παιχνίδια λιγότερα που σημαίνει ότι η διαφορά των 12 μπορεί να ψαλιδιστεί στους 9. Από την άλλη η Όλντιργχαμ βαδίζει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, η μία ήττα διαδέχεται την άλλη και φέτος δύσκολα θα τη σκαπουλάρει. Αν και τα τελευταία χρόνια καταφέρνει, παραδόξως και σώνεται. Το 2,10 του διπλού είναι fair, μου αρέσει και νομίζω ότι αξίζει το ρίσκο.

255 1 1,60
Στο Βέλγιο αισίως μένουν τρεις αγωνιστικές για τη λήξη του πρωταθλήματος πριν ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον αφού οι γηπεδούχοι πασχίζουν να μείνουν στη πρώτη εξάδα και να πλασαριστεί όσον το δυνατόν καλύτερα ενώ από την άλλη η Ζούλτε είναι παντελώς αδιάφορη αφού βρίσκεται στην 11η θέση και δεν προλαβαίνει να μπει στα πλέι οφ. Μάλιστα το κλίμα στην ομάδα της Ζούλτε είναι επιεικώς εκρηκτικό με το προπονητή να στέλνει παίχτες στη δεύτερη ομάδα με τους οπαδούς να βράζουν από την οργή τους κ.λ.π Ήδη έχει αρχίσει μία έντονη κινητικότητα στον άσσο για αυτό και οι book κατεβάζουν την απόδοση του άσσου και νομίζω ότι μέχρι το βράδυ θα έχει πέσει σε επίπεδα ΟΠΑΠ. Παίζουμε το κίνητρο, σύναμμα η Λόκερεν και καλύτερη ομάδα είναι και εντός έδρας τα πάει περίφημα (8-3-2). Άσσος.

269 1 1,75
Η Ολίμπο παραδόξως έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά το πρωτάθλημα έχοντας πετύχει δύο νίκες και μία ισοπαλία και βρίσκεται στη κορυφή. Ωστόσο, κατά την άποψη μου, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και μαζί με τη Κίλμες και την Ουρακάν είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας. Το ότι ξεκίνησε καλά μου μοιάζει κάπως συγκυριακό. Αν μου επιτρέπεται μία αδόκιμη σύγκριση με το ελληνικό πρωτάθλημα, αξίζει να θυμηθούμε ότι και ο Ηρακλής ξεκίνησε κάπως έτσι και τώρα βλέπεται που βρίσκεται. Από την άλλη και η Ρασίνγκ έχει ξεκινήσει και αυτή καλά με δύο νίκες και μία ήττα από τη Μπόκα. Έχει θέσει υψηλούς στόχους για φέτος, διαθέτει πολύ καλό ρόστερ και προέρχεται από σπουδαία νίκη στο ντέρμπι, εκτός έδρας επί της Σαν Λορέντζο με 2-1. Μία νίκη που σίγουρα ανεβάζει το ηθικό της ομάδας και απέναντι σε αυτή την Ολίμπο είναι το φαβορί. Η απόδοση του άσσου πέφτει σε πολλές εταιρίες.

Καλή τύχη.