Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Καλημέρα, χτες δεν μας κύλησε καλά η μέρα αφού μας πέρασε μόνο το goal/goal της Έξετερ με τη Τρανμίρ, η Νοβάρα κόλλησε στο 0-0 ενώ η Ραπίντ έχασε 1-0 από τη Μάτερσμπουργκ, μια ήττα που νομίζω ότι της στερεί και τις όποιες ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη. Πάμε όμως και στα σημερινά,

194 1 1,55
*Λιγκ Καπ Πορτογαλίας, νοκ άουτ οι αναμετρήσεις
Η Μπενφίκα πάει τρένο και ειλικρινά έχω χάσει το μέτρημα με τις σερί νίκες που έχει, αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχει φτάσει της 17. Την έχω παρακολουθήσει σε πολλά παιχνίδια. Είδα και το παιχνίδι της κυριακής με τη Μαριτίμο που κέρδισε 2-1 στο 95'. Η Μπενφικά ήταν εξαιρετική, είχε χάσει ένα κάρο ευκαιρίες, η μπάλα τη τιμώρησε στο 77' όταν από κόρνερ έγινε το 0-1, στο 82' έγινε το 1-1 και η μεγάλη ανατροπή έγινε στο 95' με σουτ του παιχταρά Κοεντράο μέσα από τη περιοχή. Ο Κοεντράο αυτή τη στιγμή, είναι το καλύτερο αριστερό μπακ στο κόσμο. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και βοηθά πολύ τη Μπενφίκα. Από την άλλη έχουμε τη Σπόρτινγκ, που απλά δε βλέπεται, ειδικά μετά τη φυγή του Λίεντσον, παραιτήθηκε και ο πρόεδρος, έφυγε και ο τεχνικός διευθυντής, έφυγε και ο προπονητής το σάββατο, βάρεσε διάλυση με λίγα λόγια το μαγαζί. Τη Κυριακή έχασε 1-0 και από τη Νασιονάλ Μ. ενώ να σημειώσουμε ότι πριν μία εβδομάδα οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για το πρωτάθλημα, στην έδρα της Σπόρτινγκ, με τους Αετούς της Λισαβώνας, να κερδίζουν εύκολα με 2-0. Προφανέστατα πάω στον άσσο, η απόδοση για ένα τέτοιο ντέρμπι είναι αστεία αλλά αν αγνοήσουμε αυτό το γεγονός και το δούμε από καθαρά αγωνιστική σκοπιά, το 1,55 είναι ικανοποιητικό. Βέβαια να πούμε ότι η Μπενφίκα θα κάνει ένα ελεγχόμενο ροτέισον αλλά η 11αδα έτσι όπως την είδα είναι αρκετά αξιόμαχη.

182 1 1,50
*Κύπελλο Γερμανίας, νοκ άουτ οι αναμετρήσεις
Το Σάββατο τη πάτησαν όσοι τόλμησαν να αμφισβητήσουν τη Ντόρτμουντ η πέρασε με 1-3 μέσα από το Μόναχο και συνεχίζει να προελαύνει για το τίτλο. Μετά και από αυτή την ήττα χάλασε κάπως το κλίμα στους Βαυαρούς. Σήμερα αντιμετωπίζουν σε παιχνίδι νοκ άουτ τη Σάλκε και άπαντες θέλουν τη νίκη – πρόκριση έτσι ώστε να επιτευχθεί ο ένας εγχώριος στόχος αλλά και να ανέβει το ηθικό της ομάδας ενόψει της ρεβάνς με την Ίντερ. Ο Φαν Χάαλ φυσικά κατεβάζει βασικούς και δεν προτίθεται να κάνει αλλαγές. Μέσα και ο Ριμπερί και ο Ρομπέν. Από την άλλη η Σάλκε που ξεκίνησε με πολλά όνειρα και με πολλές προσδοκίες, παραπαίει και κυριολεκτικά στο σημερινό παιχνίδι και στο παιχνίδι με τη Βαλένθια παίζεται όλη η χρονιά. Οι οπαδοί τα έχουν βάλει με το Μάγκατ και όχι άδικα θα πρόσθετα εγώ, προσωπικά όσες φορές την έχω παρακολουθήσει δεν μου άρεσε. Είχα δει το παιχνίδι της στο προηγούμενο γύρο με τη Νυρεμβέργη και θα έλεγα ότι η Σάλκε πέρασε με αρκετή δόση τύχης. Δύο φορές είχε προηγηθεί η Νυρεμβέργη. Στα αγωνιστικά για τη Σάλκε εκτός είναι ο Χούντελααρ που τραυματίστηκε χτες και τη θέση του θα πάρει ο Γαβράνοβιτς. Εκτιμώ ότι οι Βαυαροί, που αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τη Ντόρτμουντ είναι βελτιωμένοι, θα πάρουνε τη πρόκριση.

195 2 1,50
Η Μπαρτσελόνα αν και έπαιζε χωρίς τους Τσάβι, Βαλντές και Ντάνιελ Άλβες πέρασε άνετα από την έδρας της Μαγιόρκα με 3-1 και ταυτόχρονα με τη νέα γκέλα της Ρεάλ, η διαφορά αυξήθηκε πάλι στους 7 βαθμούς. Και η Βαλένθια από την άλλη πέρασε από την έδρα της Μπιλμπάο και σκαρφάλωσε στη τρίτη θέση. Στα αγωνιστικά, για τη Μπαρτσελόνα εκτός παραμένει ο Βαλντές, με το Γκουαρδιόλα να υποφέρει από λουμπάγκο και ίσως να μην καθίσει στο πάγκο ενώ επιστρέφουν ο Τσάβι και ο Ντάνιελ Άλβες ενώ για τη Βαλένθια εκτός είναι ο πρώτος σκόρερ της Αντουριθ. Παρ ότι η Βαλένθια ανέκαθεν δυσκόλευε τη Μπαρτσελόνα, εν τούτοις μιλάμε για διαφορετικές εποχές, θα πάω στο διπλό. Μη ξεχνάμε ότι τώρα ο Βγια θα είναι αντίπαλος. Βέβαια θα μου πείτε το 1,50 είναι fair ; Θα σας απαντήσω όχι. Πρόκειται για ντέμπι και νομίζω ότι η fair απόδοση του διπλού θα έπρεπε να ήταν κάπου στο 1,75. Πάντως και σε εταιρίες του εξωτερικού η απόδοση του διπλού κυμαίνεται στο 1,55.

Καλή τύχη.