Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ


Για ακόμη μία φορά επιβεβαιώθηκε ότι καμία ομάδα δε μπορεί να κοιτάξει τη Μπαρτσελόνα στα μάτια. Η Άρσεναλ νόμιζε ότι παίζοντας για 90' λεπτά φουλ άμυνα, θα πετύχεναι κάτι καλό. Αστεία πράγματα. Προσωπικά, από μία ομάδα σαν την Άρσεναλ του Βενγκέρ, που έχει μάθει να παίζει με τη μπάλα κάτω, ανέμενα να χτυπήσει στη κόντρα, από τη στιγμή μάλιστα, που έλειπε το αμυντικό δίδυμο των Μπλαουγκράνα. Και ειλικρινά δε ξέρω επίσης τι όνειρο είδε ο Βενγκέρ και έβαλε το Ροτζίνσκι, ο οποίος ήταν ανύπαρκτός σε όλο το παιχνίδι. Ειδικά, στο β' ημίχρονο η μπάλα χάθηκε και η Μπαρτσελόνα ανέβασε στροφές και παίζοντας το γνωστό ποδόσφαιρο playstation, και από τη στιγμή που  η Άρσεναλ είχε μείνει με 10 παίχτες, ήταν πλέον θέμα χρόνου να ανακτήσει το προβάδισμα μετά τη προσωρινή ισοφάριση με το αυτογκόλ του Μπούσκετς. 3-1 το τελικό σκορ και κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν και παραπάνω. Στο άλλο παιχνίδι η Σαχτάρ παρ ότι έπαιρνε τη πρόκριση ακόμη και ήττα, νίκησε εύκολα 3-0 τη Ρόμα. Σήμερα έχουμε δύο τελείως αμφίρροπα παιχνίδια.

Στο πρώτο η Τότεναμ καλείται να υπερασπιστεί τη νίκη της με 1-0 μέσα στο Μιλάνο με γκολ του Κράουτς στο 80, ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση. Οι πετεινοί έπαιξαν όπως έπρεπε μέσα στο Μιλάνο και όντας άριστα στημένοι πήραν αυτό που ήθελαν. Πάντως μετά το αποτέλεσμα αυτό η Τότεναμ στη Πρέμιερ Λιγκ ηττήθηκε 3-1 από τη Μπάκμπουλ και τη Κυριακή παραχώρησε ισοπαλία 3-3 με τη Γουλβς, σε ένα χορταστικό παιχνίδι με τη μπάλα συνεχώς πάνω – κάτω. Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, κανονικά στην 11αδα αναμένεται να βρεθεί ο Φαν Ντερ Φάαρτ που έχασε το παιχνίδι με τη Γουλβς ενώ τα πράγματα είναι θολά για το Μπέιλ, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής τη Κυριακή αλλά προέρχεται από απουσία 1,5 μήνα και ενδεχομένως να μην είναι σε τόσο καλή κατάσταση.Από την άλλη η Μίλαν παίζει με τη πλάτη στο τοίχο και ταξιδεύει πάντως στο Λονδίνο με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη της μέσα στο Τορίνο επί της Γιουβέντους με γκολ του Γκατούζο, ο οποίος δεν θα παίξει σήμερα καθ ότι θα εκτίσει τη πρώτη αγωνιστική από τις πέντε που είναι η ποινή του. Η Μίλαν έχει πάλι πολλές απουσίες αν και έχει μάθει να ζει με αυτές. Κοντεύει να ξεμείνει από χαφ. Αφού πέραν της απουσίας του Γκατούσο, λείπουν ο Πίρλο, ο Αμπροσίνι ενώ ο Εμανουέλσον και ο Φαν Μπόμελ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Έτσι οι μοναδικοί, υγιείς, που απέμειναν είναι ο Ζέεντορφ, ο Φλαμινί και ο Μέρκελ. Ο Μπόατενγκ αναμένεται να παίξει με δεμένο τον αστράγαλο καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.
Περνώντας στο δια ταύτα, με την άμυνα που έχει η Τότεναμ με την άμυνα που διαθέτει, που μέτρησε τρία από Μπλάκμπουλ και Γουλβς θα μου φανεί λίγο περίεργο να σταματήσει το Πάτο και τον Ιμπραίμοβιτς. Και η Μίλαν θα ψάξει απλά το γκολ. Βέβαια και η άμυνα της Μίλαν κάνει νερά. Αυτό είναι πασιφανές. Συνεπώς, το να σκοράρουν αμφότερες που φαίνεται καλή επιλογή ενώ πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα, δεν αποκλείω να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Λονδίνο η Μίλαν.

Στο άλλο παιχνίδι, Σάλκε Βαλένθια, ειλικρινά δε βγάζω άκρη. Είναι ακόμα πιο αμφίρροπο και όλα μπορούν να συμβούν. Παρ όλα αυτά, θα έδινα το προβάδισμα για ένα θετικό αποτέλεσμα στη Βαλένθια.

Στα υπόλοιπα εφτά παιχνίδια που υπάρχουν στο κουπόνι, κρατώ μόνο τον άσσο του ΠΑΟΚ που ήρθε η ώρα να σταματήσει ο κατήφορος των πέντε αγώνων χωρίς νίκη, όπου δεν έχει πετύχει ούτε γκολ.

Άρα συνοπτικά οι προτάσεις μου για σήμερα:

155 ΠΑΟΚ Εργοτέλης 1 1,40

158 Τότεναμ Μίλαν να σκοράρουν αμφότερες, 1,60

158 Τότεναμ Μίλαν Χ 3,20 2 3,20 (με ρίσκο φυσικά)

Καλή τύχη.