Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΓΑΖΩΣΑΝ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΤΕΣΣΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ - ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Τέσσερα παλικάρια της ομάδας ΔΙ.ΑΣ σε μία καταδίωξη ενός τζιπ, όπου σε κάποια στιγμή το τζιπ χάθηκε, οι άγνωστοι έστησαν ενέδρα σε ένα στενάκι και κυριολεκτικά γάζωσαν με καλάσνικοφ τους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. όταν εκείνοι εμφανίστηκαν.

Η επίθεση έγινε στο Ρέντη, σε παράδρομο του Κηφισού, πίσω από το Allou fan park. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους τέσσερις που χτυπήθηκαν, ο ένας δυστυχώς είναι ήδη νεκρός καθώς υπέκυψε στα τραύματά του, ο άλλος είναι εξαιρετικά σοβαρά καθώς δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι και εκφράζονται φόβοι για τη ζωή του καθώς στις προσπάθειες ανάνηψις δεν αντιδρά ενώ οι άλλοι δύο είναι ελαφρύτερα τραυματισμένοι. Ωστόσο, πρέπει να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις διότι οι πληροφορίες είναι αρκετά συγκεχυμένες.

Σύμφωνα πάλι με πληροφορίες οι άγνωστοι που επέβαιναν σε γκρι Volvo τζιπ είχαν ληστέψει περίπτερο με καλάσνικοφ στο Μενίδι, στη Λ. Δημοκρατίας. Ειδοποιήθηκε η άμεση δράση και έδωσε το σήμα στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Η συγκεκριμένη τετράδα προφανώς εντόπισε το τζιπ και ξεκίνησε η καταδίωξη.
Ειλικρινά σε τέτοιες στιγμές δεν χρειάζεται να λέει κανείς πολλά. Ευχόμαστε ολόψυχα  να κερδίσουν τη μάχη με τη ζωή οι τρεις τραυματίες και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού που έπεσε στο καθήκον.

ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ έχει χρέος να σκύψει πάνω από τα προβλήματα της ελληνικής αστυνομίας, πάνω σε αυτά τα παιδιά που παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα γράμματα παίρνοντας ψίχουλα (αυτή είναι η πικρή αλήθεια) και όχι να  τους περιθωριοποιούμε επειδή το θέλουν κάποιοι που ανήκουν ιδεολογικά σε συγκεκριμένο χώρο. 

Update 20:30 : Περίπου τριάντα κάλυκες βρέθηκαν στο σημείο της συμπλοκής

Update 20:45 : Βρέθηκε το κλεμμένο αυτοκίνητο στο οποίο οι άγνωστοι φαίνεται ότι έχουν αφήσει πίσω τους το καλάσνικοφ

Update 20:50 : Μόλις 23 χρονών ο νεκρός αστυνομικός.

Update 21:05 : Δύσκολα ή μάλλον πολύ δύσκολα τα πράγματα, για τον αστυνομικό που δέχτηκε τη σφαίρα στο κέφαλι.

Update 21:20 : Πριν από λίγο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σε παρέμβαση του στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ άφησε υπόνοιες ότι οι δράστες, ίσως είναι και τρομοκράτες.

Update 22:20 : Δυστυχώς κατέληξε και ο δεύτερος αστυνομικός, δεν κέρδισε τελικά την άνιση μάχη για τη ζωή. Μόλις 22 χρονών το παλικάρι.