Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

EKTIMHΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ update 13:40

Για ακόμη μία φορά φάνηκε πως οι Ιταλοί, ξέρουν να στήνουν παιχνίδια και να πληρώνουν τον κόσμο. Φυσικά αναφέρομαι στο χθεσινό παιχνίδι της Αταλάντα, όπου είχε φορτωθεί απίστευτά ο άσσος, μάλιστα ο άσσος από ημίχρονο και επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά. Κατά τα λοιπά, είχαμε 2 στα 3 στη πρόταση αφού μας πέρασε άνετα το διπλό Αρμπρόουθ (1,55) που ήταν και το δυνατό σημείο ημέρας, το διπλό της Λιλ (1,80) αλλά δεν πέρασε ο άσσος της Μπέρι (1,55).

Για το παιχνίδι της Μπέρι, που προξένησε εντύπωση η διακύμανση του σκορ. Μέχρι το 7’ λεπτό η Τσέλντεναμ είχε μπει μπροστά στο σκορ με 0-2, η Μπέρι μείωσε στο 9 σε 1-2, στο 68 έκανε το 2-2 και στην αμέσως επόμενη φάση έγινε το 2-3. Κοίταξα τα στατιστικά του αγώνα και είδα ότι η Τσέλντεναμ σε όλο το παιχνίδι έκανε όλα κι όλα 5 σουτ (!!!) εκ των οποίων τα τρία κατέληξαν στα δίχτυα της Μπέρι. Η Μπέρι είχε τετραπλάσια σουτ, έντεκα κόρνερ έναντι δύο των φιλοξενουμένων και αν οι αριθμοί λένε την αλήθεια φαίνεται ότι η Μπέρι πρέπει να πίεζε ασφυχτικά αλλά η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι. Ο άσσος της Μπέρι, όπως θα είδατε προστέθηκε αργότερα στις προτάσεις στη θέση του άσσου της Ράσντεν, ο οποίος αφαιρέθηκε διότι κάτι δεν μου άρεσε με τη διακύμανση της απόδοσης και όντως η Ράσντεν έσπασε. Πάμε όμως στα φρέσκα,

436 1  1.95
Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι κομβικής σημασίας και για τις δύο ομάδες αφού ο νικητής αποκτά το προβάδισμα και για τη πέμπτη θέση. Μετά τα όσα έγιναν με τις κασέτες, νομίζω ότι θα επηρεάσει τους παίχτες του Βόλου για αυτό και πάω στον άσσο. Ούτως η άλλως, η Καβάλα έχει δείξει πάρα πολύ καλά στοιχεία και τη προηγούμενη αγωνιστική έχασε στις λεπτομέρειες από την ΑΕΚ.

441 1 1,85
*Πρεμιέρα για τη Τippeligaen
Η Οντ Γκρέλαντ είναι από τις πιο σταθερές ομάδες στη Νορβηγία, κινείται σταθερά στο πρώτο μισό  του βαθμολογικού πίνακα. Δύναμή της είναι η έδρα της και φέτος πάντως αναμένεται μία από τα ίδια με πέρσι δηλαδή γύρω από τη 5η - 8η θέση θα παίξει. Από το μεταγραφικό παζάρι, με μία πρώτη ματιά φαίνεται κάπως αποδυναμωμένη. Από την άλλη η Σταρτ δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα, δεν τη βλέπω να καταλήγει στη 8η θέση που κατέληξε πέρσι. Προσωπικά εκτιμώ ότι θα καταλήξει πιο κάτω. Πέρσι έβγαλε πολλές αδυναμίες εκτός έδρας με μόλις τρεις νίκες σε 15 παιχνίδια. Επίσης η Σταρτ θα έχει και απουσίες. Η παράδοση λέει 9-0-1 στα τελευταία 10 παιχνίδια. Όλοι οι παράγοντες δείχνουν άσσο. Το 1,85 του ΟΠΑΠ είναι από τις καλές τιμές και το αγοράζουμε.

445 2 1,70
Πολλές φήμες κυκλοφορούν για αυτό το παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται ότι κάποιοι παίχτες της Γκεντσλερ δεν θα τα δώσουν όλα ώστε η Τραμπζον να περάσει με διπλό και να παραμείνει ισόβαθμη στη πρώτη θέση με τη Φενέρμπαχτσε που κέρδισε τη Παρασκευή. Μάλιστα οι ίδιοι παίχτες πριν δύο αγωνιστικές όταν υποδέχτηκαν τη Φενέρ έκαναν ότι μπορούσαν με σκοπό να μην περάσει η Φενερ αλλά έχασαν με 4-2. Ο πρόεδρος της Γκεντσλερμπιρλίγκι απέρριψε αυτές τις φήμες αλλά σίγουρα όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, η Τραμπζονσπορ θέλει τη νίκη, όπως προείπαμε για να παραμείνει ισόβαθμη με τη Φενέρ και εκτός έδρας τα πάει εξαιρετικά έχοντας 9 νίκες σε 12 παιχνίδια. Από την άλλη η Γκεντσλερ βρίσκεται στη 14η θέση και εντός έδρας έχει (4-2-6). Το τελευταίο διάστημα όμως εμφανίζεται βελτιωμένη και έχει τσιμπήσει βαθμούς. Με ή χωρίς τις φήμες μετά τη νίκη της Φενέρ τη Παρασκευή είχα κυκλώσει το διπλό. Αυτές οι φήμες αν όντως ισχύουν, σίγουρα ενισχύουν την επιλογή μας αλλά υπάρχει και ή άλλη όψη του νομίσματος, ότι θα παιχτεί το διπλό πολύ και ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Ας ελπίσουμε να ισχύσει η πρώτη άποψη.

455 1 1,60
Είχα πει στην αρχή της Κλαουσούρα ότι, ίσως να έφτασε η ώρα η Μπόκα να ανακτήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή. Δυστυχώς για αυτή το ξεκίνημα μόνο ως καλό δε μπορεί να χαρακτηριστεί. Από το κακό στο χειρότερο, με μόλις μία νίκη σε πέντε παιχνίδια. Από την άλλη έχουμε και την Ολίμπο που από το πουθενά βρίσκεται στη τρίτη θέση. Νομίζω ότι είναι κάτι συγκυριακό. Η είδηση η μεγάλη σήμερα είναι ότι επιστρέφει ο ηγέτης της Μπόκα, ο Ρικέλμε. Το Μπομπονέρα, τον αναμένει ως Μεσσία που με το μαγικό του ραβδάκι θα μεταμορφώσει την άθλια εικόνα της Μπόκα. Και αυτό είναι η αλήθεια καθ ότι ο Ρικέλμε μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι της Μπόκα, να τις δώσει αυτό που της έλειψε στα προηγούμενα παιχνίδια. Η απόδοση του έχει αρχίσει να υποχωρεί και να πλησιάζει τα επίπεδα ΟΠΑΠ. Απλά λογικό ….

457 1 1,45
Το Λος Άντζελες ξεκινά και φέτος ως το φαβορί του MLS, έκανε καλές μεταγραφές, θα έχει κανονικά τόσο το Μπέκαμ όσο και το Ντόνοβαν αλλά και το νέο μεταγραφικό απόκτημα τον Κολομβιανό Χουάν Πάμπλο Άνχελ. Μμεσοβδόμαδα στο παιχνίδι που άνοιξε τη σεζόν για το MLS νίκησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ με 1-0 το Σιατλ εκτός έδρας. Από την άλλη το Νιου Ιγκλαντ αναμένεται και φέτος να συνεχίσει τις χαμηλές πτήσεις, είναι από τις πιο μέτριες ομάδες, έκανε πάντως μπόλικες μεταγραφές, σχεδόν μία δεκάδα παίχτες αλλά τα πράγματα δεν φαίνονται ευοίωνα για το εγγύς μέλλον. Χρειάζεται πολύ χρόνο για να δημιουργήσει μία καλή ομάδα. Αγοράζουμε τον άσσο στο πολύ καλό 1,45, που είναι από τις υψηλότερες τιμές που κυκλοφορούν.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

426 Βέστερλο Σαρλερουά 2 5,25

ΤΡΙΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ

Ιντερ – Παναθηναικός – Άρης

ΥΓ: Μετά τα όσα έγιναν, ξέρετε τα γνωστά, θα αφήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου σε θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ ή μήπως θα πάρει τη θέση κάποια άλλη ομάδα ; π.χ ο Άρης, η Καβάλα 

Καλή τύχη.