Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΕΙΞΕ … ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ !

Τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στο "Παλάο Μπλαουγκράνα". Οι παίχτες του Ομπράντοβιτς πραγματικά υπερέβαλαν εαυτό. Μίλησε η καρδιά του Πεντάστερου Πρωταθλητή Ευρώπης, που είχε τα ... "καρύδια" και πήγε και έκλεισε το σπίτι της Μπαρτσελόνα, έχοντας μάλιστα και κόντρα διαιτησία. Παρ ότι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει με 16 πόντους μόλις στο 13', είχε τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έμοιαζε σαν να βρίσκονταν άλλου και για αυτό εκτινάχθηκε τόσο η διαφορά. (38-28) το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
Και εκεί που όλοι ανέμεναν, με βάση την εικόνα του α' ημιχρόνου, ότι θα έχουμε διασυρμό του παναθηναϊκού, η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν τελείως διαφορετική. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε πόντο, ήταν ο μαέστρος της αντεπίθεσης, έφτασε συνολικά στους 16 πόντους, πετυχαίνοντας κρίσιμα τρίποντα. Κάπου εκεί και συγκεκριμένα στη τρίτη περίοδο πήρε μπρος ο Σάτο, πραγματοποιώντας μακράν τη καλύτερη του εμφάνιση, πήρε την ομάδα στις πλάτες και έριξε στο καναβάτσο τη Μπαρτσελόνα, με τη διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου να κλείνει στο πόντο (57-56). Ένας Σάτο που θύμισε, Σάτο από όταν ήταν στη Σιένα.
Τα καμπανάκια για τη Μπαρτσελόνα άρχιζαν να ηχούν. Ο Σάτο με την έναρξη της τελευταίας περιόδου με δύο τρίποντα έκανε το (59-64). Και από εκεί και ύστερα το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε έξυπνα, κράτησε τη πρωτοπορία στο σκορ ενώ το κάρφωμα του Μπατιστ με τη λήξη του χρόνου ήταν το κερασάκι στη τούρτα.
Τελικό σκορ (71-75) και ραντεβού πλέον στην Αθήνα εκεί όπου θα κριθούν όλα. Το σίγουρο είναι ότι ο δρόμος για το Final Four έχει ανοίξει.