Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ KΥΡΙΑΚΗΣ

Για τα αίσχη που είδαμε στο Καραϊσκάκη, είπαμε κάποια πράγματα χτες για τα όργια του Καλόπουλου και της παρέας του αλλά ασφαλώς έχουμε να πούμε ακόμα πολλά. Θα το κάνω, ωστόσο, αύριο που δεν έχει και πολλά παιχνίδια στο κουπόνι. Στα του στοιχήματος, χτες ήταν μία εξαιρετική μέρα όπου χάσαμε μόνο το goal/goal στο Αννόβερο Καϊζερσλάουτερν. Είπαμε ότι το Αννόβερο έχει δυνατή επίθεση και το απέδειξε βάζοντας τρία μπαλάκια ενώ η Κάιζερ από την άλλη δε μπορούσε να βάλει ένα για να πληρωθούμε. Στα υπόλοιπα ωστόσο, πέρασε άνετα το διπλό της Μπάγερν (1,50), το διπλό της Στανράερ (2,00) και ο άσσος της Κρουζ Αζούλ (1,55) που ήταν και το δυνατό σημείο ημέρας. Σήμερα, το κουπόνι είναι πολύ πιο δύσκολο και δεν χρειάζεται μεγάλα ανοίγματα. Για αυτό και θα πάω σε μία δυάδα, με διπλό Γιουβέντους και Εστουδιάντες.

366 2 1,55
Η Γιουβέντους μπορεί να νίκησε την Ιντερ με 1-0, ωστόσο το σκορ είναι μαγική εικόνα αφού η Ιντερ ήταν καλύτερη και είχες τις φάσεις να πάρει τουλάχιστον το βαθμό. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο 89, ο Ετό προ κενής εστίας, με το Μπουφόν εξουδετερωμένο, κατάφερε και έχασε το άχαστο στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Βλέποντας αυτή τη φάση θυμήθηκα την ατάκα του Γ. Γεωργίου ότι Μαύροι στέλνουν τη μπάλα στο δοκάρι επειδή αυτό είναι άσπρο. Έχω την αίσθηση ότι ο Ετό σε αυτή τη φάση πρέπει να άκουσε πολλά μπινελίκια αφού πολλοί είχαν πέσει πάνω στο goal/goal. Έστω λοιπόν και με (υπερβολικά) αρκετή δόση τύχης η Γιούβε πήρε τη νίκη και ανέβηκε στην έκτη θέση. Από την άλλη η Λέτσε παρ ότι νικούσε με 2-1 τη Κατάνια μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο, η Κατάνια με δύο εκτελέσεις φάουλ έκανε τη μεγάλη ανατροπή. Για το σημερινό παιχνίδι η Λέτσε θα έχει σημαντικές απουσίες. Καταρχήν ο προπονητής της, ο Ντε Κάνιο θα βρίσκεται στις εξέδρες ενώ εκτός είναι και τέσσερις βασικοί ο Τζέντα (16/3), ο Τζακομάρσι (22/2), ο Ολιβέρα (20/3) και ο Γκουστάβο (18/0). Επίσης εκτός θα είναι άλλεις τρεις ο Τόμοβιτς (7/0), ο Τζουλιάτο (10/0), ο Οφερέ (141/3) και ο Τόμοβιτς (7/0). Επιστρέφει πάντως ο Ντι Μικέλε. Οι απουσίες αυτές, σε συνδυασμό με την ψυχολογία της Γιούβε, εκτιμώ ότι η μεγάλη κυρία μπορεί να περάσει από το "Βία Ντελ Μάρε". Το διπλό έχει φορτωθεί αρκετά και ελπίζω η Γιουβέντους να κάνει κάποια από τις γνωστές φετινές της εμφανίσεις και γελάει πάλι ο κόσμος.

420 2 1,70
Η Εστουδιάντες προέρχεται από τη σφαλιάρα τη Τετάρτη στο Λιμπερταδόρες, όπου σκορπίστηκε στους πέντε ανέμους από τη Κρουζέιρο χάνοντας με το βαρύ 5-0 (!!!). Όταν είδα το πρωί τη πέμπτης το σκορ, έπαθα μεγάλη πλάκα όπου μπήκα και σε δεύτερο site για να δω το αποτέλεσμα. Στη πρεμιέρα της Κλαουσούρα νίκησε πιο εύκολα απ ότι δείχνει το σκορ 2-1 τη Νιούελς. Από την άλλη η Κίλμες έχασε 2-0 εκτός έδρας από τη Κολόν, κάτι αναμενόμενο. Δεν αναμένουμε κάτι διαφορετικό από την Κίλμες στη Κλαουσούρα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Εστουδιάντες ως έδρα χρησιμοποιεί το γήπεδο της Κίλμες. Θα πάω στο διπλό διότι πιστεύω στην αντίδραση της πρωταθλήτριας. Θα θελήσει μία νίκη ψυχολογίας, έστω και χωρίς τον μεγάλο Βερόν. Το 1,70 του ΟΠΑΠ με καλύπτει.

Κλείνω με μία ερώτηση. Το Πανθρακικός Διαγόρας θα γίνει για τυπικούς λόγους ;;;;;

Καλή τύχη.