Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΙΑΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ HANDBALL – ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας GOAL που αναφερόταν σε κρούσματα ρατσισμού και βίας σε αγώνα handball, επικοινώνησα με ένα φίλο μου διαιτητή handball όπου μου έδωσε πληρέστατο ρεπορτάζ για το τι συνέβη και θέλω να τον ευχαριστήσω και δημοσίως.

Το Σάββατο 19/2/2011 στο γήπεδο των Αγ. Αναργύρων στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Λεωνίδας-Πανελλήνιος στο 41 λεπτό το παιχνίδι διακόπη λόγο εισβολής πέντε φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο για να επιτεθούν στον τερματοφύλακα του Πανελληνίου. Φίλαθλοι λένε ότι στην διάρκεια του παιχνιδιού αυτοί οι πέντε φίλαθλοι βρίζανε συνέχεια τον τερματοφύλακα και αυτός σε μία διακοπή του αγώνα πήγε και τους έφτυσε. Αυτή η κίνηση του πυροδότησε τον κλίμα και μπήκαν μέσα οι φίλαθλοι. Τα επεισόδια κράτησαν περίπου 10 λεπτά και με την βοήθεια των διαιτητών και των φροντιστών των ομάδων έληξαν.

Οι φίλαθλοι βγήκαν έξω μετά από απόφαση των διαιτητών και μετά από κάποιες κουβέντες παιχτών με τους διαιτητές (με τους παίχτες που δέχτηκαν επίθεση να λένε να διακόψουν τον αγώνα) και μετά από σύσκεψη των διαιτητών το παιχνίδι διακόπη. Τα επεισόδια δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού οι 5 οπαδοί που επιτέθηκαν στους παίχτες τους περίμεναν έξω από το γήπεδο απειλώντας τους για την σωματική τους ακεραιότητα. 

Κάποιοι πήραν τηλέφωνο την αστυνομία για να έρθει ώστε να φύγουν οι παίχτες του Πανελληνίου, αλλά επειδή το περιπολικό αργούσε να έρθει οι συνοδοί της ομάδας του Πανελληνίου και οι διαιτητές πήγαν να μιλήσουν με τους φιλάθλους αυτούς.

Τότε εμφανίστηκαν κρούσματα ρατσισμού άλλη μια φορά με τους φιλάθλους να λένε «θα έρθει ο Αλβανός να φτύσει ‘Έλληνα εδώ? Εμείς που τους δίνουμε να φάνε?» και «εγώ μαθαίνω kick-boxing για να γαμάω Αλβανούς». Ευτυχώς στο τέλος οι φίλαθλοι έφυγαν και δεν υπήρξαν περισσότερα επεισόδια.