Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΤΥΧΕ ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ, ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ

Ο Παναθηναϊκός έκανε χθες μακράν το καλύτερο του παιχνίδι. Πέτυχε τρία γκολ, έκανε επική ανατροπή αλλά στο τέλος κατάφερε και αποκλείστηκε. Οι λόγοι του αποκλεισμού κατά την άποψη μου είναι τρεις. Πρώτον ο Φερέιρα, που αντί να βάλει στο τέλος το Καραγκούνη που είναι μανούλα σε κάτι τέτοια παιχνίδια για να κρατήσει λίγο μπάλα και να φάει λίγο χρόνο, έβγαλε από τη ναφθαλίνη ,το ντυμένο αγγούρι, το Πλεσίλ. Να κάνει τι ; ρωτώ εγώ.

Δεύτερον, ο Καρνέζης του οποίου η καριέρα νομίζω ότι τελείωσε στο 97:36 διότι δεν είναι δυνατόν να είσαι επαγγελματίας τερματοφύλακας και να δέχεσαι τέτοιο γκολ στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων, σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Ο Καρνέζης φέρει ευθύνη και στο πρώτο γκολ. Προσωπικά, το Καρνέζη τον είχα για καλό και εξελίξιμο τερματοφύλακα αλλά χτες ήταν δράμα. Ωστόσο, είναι νέος ακόμα και όλοι έχουν πέσει πάνω του. Συμφωνώ φέρει τεράστια ευθύνη αλλά ας μην το κρεμάσουμε και ζωντανό. Μετά από το χθεσινό γελοίο αποκλεισμό, μου ήρθε στο μυαλό το περσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ Λιέγης. Τότε που ο Τζόρβας πάλι ήταν άρρωστος και πήρε τη θέση του ο Γκαλίνοβιτς, οποίος επίσης δέχθηκε αστεία γκολ.

Τέλος, o διαιτητής που ενώ τα εφτά λεπτά συμπληρώθηκαν στο βολέ του Καρνέζη άφηνε το χρόνο να τρέχει. Να ενημερώσουμε το κύριο διαιτητή ότι σε τέτοια παιχνίδια, όπου παίζονται προκρίσεις στα 7 λεπτά το λήγεις το παιχνίδι. Έπειτα, πρώτη φορά βλέπω να βγάζουν κίτρινη κάρτα σε καθυστέρηση σε πλάγιο. Ειλικρινά σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ στα τόσα παιχνίδια που έχω δει να έχει συμβεί ανάλογο περιστατικό. Πάντα ο διαιτητής δίνει αλλαγή αν κρίνει ότι υπάρχει καθυστέρηση σε πλάγιο. Θα μου πείτε ο Βύντρα έπρεπε να είχε αποβληθεί από το πρώτο ημίχρονο, ορθό. Αλλά το ένα λάθος δεν το ισοφαρίζεις με δεύτερο λάθος. Προφανώς στην ανάπαυλα του ημιχρόνου έμαθε το λάθος του και είπε να το ισοφαρίσει. Έπίσης, όταν οι άλλοι οι κάφροι μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όφειλε να πάρει τους παίχτες στα αποδυτήρια. Δεν το έπραξε όμως, γιατί ; Μπορεί να μας δώσει μία πειστική εξήγηση.

Κάπως έτσι, ο παναθηναϊκός παρόλου που έπαιξε μπάλα κατάφερε να χάσει και το μοναδικό στόχο που του είχε απομείνει για αυτή τη καταστροφική χρονιά.