Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Γέμισε και πάλι το κουπόνι αφού επέστρεψαν και πάλι όλα τα πρωταθλήματα. Αυλαία για το δεύτερο γύρο κάνουν τόσο η Μπουντεσλιγκα και η Τσβάιτελιγκα όσο και η Α και Β Γαλλίας. Γενικότερα, όπως έγραψα και χτες θεωρώ καλό το κουπόνι του σαβ/κου και υπάρχουν καλές επιλογές. Βέβαια μένει να δούμε και πως θα κυλήσουν τα παιχνίδια στη πράξη.

136 2 1,65
Ξεκινώ από τη Μπουντεσλίγκα και το διπλό της Μπάγερν. Η Βόλφσμπουργκ πριν τη διακοπή στο πρώτο γύρο, πέτυχε μόλις τέσσερις νίκες σε 17 παιχνίδια με άμεση συνέπεια να βρίσκεται στη 13η θέση. Αναμφίβολα πολύ φτωχός ο απολογισμός για την ομάδα του Ντιέγκο που σαν να μην έφτανε η κακή εικόνα του πρώτου γύρου, έχασε στη τρέχουσα μεταγραφική περίοδο τον Έντιν Τζέκο, τον καλύτερό της επιθετικό με 58 γκολ σε 2,5 χρόνια, όπου μεταπήδησε στη ομάδα των Εμίρηδων, όπου για χάρη τίναξαν τη μπάνκα στον αέρα δαπανώντας 32 εκατ. ευρώ. Συν τις άλλοι το κλίμα στους Λύκους, δεν είναι καλό με τις φήμες να λένε ότι ο Μακ Λάρεν, μετράει μέρες. Από την άλλη η Μπάγερν ανέβασε στροφές προς το τέλος του α’ γύρου αλλά γενικά η αγωνιστική της εικόνα ήταν κακή. Δικαιολογίες φυσικά και υπάρχουν καθώς είχε πολλές απουσίες, ειδικά στο ξεκίνημα της σεζόν όπου τις έλειπαν, μεταξύ άλλων, τόσο ο Ριμπερί όσο και ο Ρομπέν. Ο Ολλανδός σήμερα όμως επιστρέφει. Αναμένεται να κάνει τη πρώτη του φετινή εμφάνιση (ως αλλαγή) και σίγουρα έχει τη δυνατότητα από μόνος του να μεταμορφώσει την ομάδα του Φαν Χάαλ, που έχει μείνει 17 βαθμούς πίσω από τη Ντόρτμουντ που νίκησε χτες μέσα στην έδρα της Λεβερκούζεν με 3-1. Ασφαλώς και το πρωτάθλημα, κατά τη προσωπική μου άποψη, έχει κριθεί. Η Ντόρτμουντ που την παρακολούθησα σχεδόν σε όλα της τα παιχνίδια τόσο στη Γερμανία όσο και στο Europa League, συνεχίζει ακάθεκτη, είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα και η διακοπή θα της κάνει καλό καθώς οι παίχτες της ήταν ιδιαίτερα επιβαρημένοι. Και το χθεσινό 3-1 αποτελεί ένα δείγμα. Εκτιμώ όμως, ότι η Μπάγερν δεν γίνεται να απέχει από τη πρώτη θέση τόσους πολλούς βαθμούς και πρέπει να ξεκινήσει την αντεπίθεσή της και κόντρα στην αποδυναμωμένη Βόλσμπουργκ, οι Βαυαροί είναι το φαβορί. Η απόδοση βέβαια του διπλού πέφτει σχεδόν σε όλες τις εταιρίες στοιχημάτων, με το διπλό να είναι τα popular bet της ημέρας.

179 2 1,75
Η Γιορκ το προηγούμενο Σάββατο παίζοντας παλικαρίσια έχασε δύσκολα 1-0 από τη Μπόλτον εκτός έδρας. Μεσοβδόμαδα νίκησε 1-0 τη Γκρίσμπι και η απόσταση από τα πλέι οφ είναι στους 10 βαθμούς. Ωστόσο, η Γιορκ έχει 4 παιχνίδια λιγότερα για αυτό και έχει πέσει κάπως βαθμολογικά. Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα, η οποία κατά τη προσωπική μου εκτίμηση στο τέλος της σεζόν θα είναι στις θέσεις των πλέι οφ. Από την άλλη η Χίστον βαδίζει από το κακό στο χειρότερο, βρίσκεται στο πάτο της βαθμολογίας, με μόλις 5 νίκες σε 23 παιχνίδι, διαθέτοντας τη δεύτερη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας και μία από τις χειρότερες άμυνες. Εκτιμώ ότι η Γιορκ θα βρει τον τρόπο και θα περάσει από την έδρα της Χίστον. Καλό το 1,75 του διπλού.

190 1 1,65
Η Φόλκερκ μαζί με τη Ντανφέλμιν είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για τη πρώτη θέση, που θα τους οδηγήσει και στην άνοδο στη Πρέμιερ. Η Φόλκερκ έχει μείνει 7 βαθμούς πίσω από τη πρώτη Ντανφέλμιν αλλά έχει δύο παιχνίδια λιγότερα. Όπερ και σημαίνει ότι ουσιαστικά θα πάνε στήθος με στήθος. Εντός έδρας η Φόλκερκ είναι πολύ δυνατή (5-2-2), έχοντας και την δεύτερη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας. Από την άλλη η Κουιν Οφ Σάουθ, βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας, δεν έχει ιδιαίτερες φιλοδοξίες κάτι που φαίνεται και από τις τελευταίες της εμφανίσεις. Νομίζω ότι ο άσσος είναι μία καλή επιλογή.

Καλή τύχη.