Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

EKTIMHΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Καλησπέρα και χρόνια πολλά, αρκετά καλά μας κύλησε η χθεσινή μέρα όπου μας πέρασαν σχεδόν όλα τα σημεία, με εξαίρεση τον άσσο της Στόουκ στα δευτερεύοντα σημεία. Στα σημερινά έχω επιλέξει μία δυάδα με το διπλό της Άρσεναλ και της Χαρτς.

142 2 1,40
Η Άρσεναλ μετά από 11 σερί παιχνίδια κόντρα στη Μάντσεστερ κατάφερε επιτέλους να νικήσει και μάλιστα με 3-0. Έχοντας σε τρελά κέφια τον Γουόλκοτ που έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Πλέον η απόσταση από τη κορυφή είναι μόλις τρεις βαθμοί. Όπως είχα γράψει και παλαιότερα φέτος φαίνεται να είναι η χρονιά της Άρσεναλ καθώς οι υπόλοιπες τρεις ομάδες από τις παραδοσιακές big four βρίσκονται σε κακή αγωνιστική κατάσταση. Ειδικά Τσέλσι και Λίβερπουλ γιατί η Μάντσεστερ κρατιέται ακόμα, έστω και χωρίς να παίζει σπουδαίο ποδόσφαιρο, σε ένα καλό επίπεδο. Οι κανονιέρηδες θέλουν να κλείσουν τη χρονιά με μία νίκη, που θα τους φέρει, έστω και προσωρινά στη πρώτη θέση με ένα παιχνίδι παραπάνω από τους κόκκινους διάβολους, οι οποίοι χτες ισοφαρίστηκαν στο 90' από τη Μπέρμιγχαμ. Εκτιμώ ότι έστω και χωρίς τον Φάμπρεγας η Άρσεναλ μπορεί να περάσει νικηφόρα από το JJB, κόντρα σε μία Γουίγκαν όπου έχει μόλις δύο νίκες σε εννέα παιχνίδια, για να μην πάει χαμένη και η νίκη κόντρα στη Γιουνάιτεντ.

148 2 1,85
Η Χαρτς αυτή τη στιγμή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στη Σκωτία. Βρίσκεται στη τρίτη θέση με 33 βαθμούς, έξι πίσω από τη δεύτερη Σέλτικ και οχτώ από τη πρώτη Ρέιντζερς. Από την άλλη η Σεντ Μίρεν, που προέρχεται από σπουδαίο διπλό μέσα στην έδρα της Χιμπέρνιαν, βρίσκεται στην ένατη θέση με 16 βαθμούς. Εντός έδρας έχει μόλις δύο νίκες σε εννέα παιχνίδια, (2-3-4) αντίθετα η Χαρτς εκτός έδρας έχει 6 νίκες και μία ήττα σε εφτά παιχνίδια. Παρ ότι στο μυαλό των παιχτών της Χαρτς είναι το επόμενο παιχνίδι στο τοπικό ντέρμπι με τη Χιμπέρνιαν, θα πάω στο διπλό διότι όπως και να το κάνουμε τη παρούσα χρονική στιγμή η Χαρτς είναι κάποια σκαλιά πιο πάνω από τη Σέντ Μίρεν. Η απουσία του Σκάτσελ, του παλιού παίχτη του παναθηναϊκού με προβληματίζει αλλά πιστεύω ότι μπορεί να καλυφθεί. Και κάτι άλλο. Το 1,85 του ΟΠΑΠ είναι από τις υψηλότερες τιμές που κυκλοφορούν και αξίζει να παιχτεί ανεξαρτήτως του αν έρθει. Εκτιμώ πάντως ότι μέχρι το απόγευμα θα έχει πέσει η απόδοση.

Καλή τύχη.