Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Όπως έχουμε πει από τα τέλη Νοεμβρίου, από εδώ και πέρα ο καιρός είναι ο πρωταγωνιστής και έιναι ένας παράγοντας που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας. Έτσι λοιπόν σαν άλλος Λιάγκας οφείλω να πω τον καιρό. Σύμφωνα με γνωστό μετεωρολογικό site, στη Βρετανία ο καιρός έχει καλυτερέψει σε σχέση με τα προηγούμενα Σ/Κ, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται πέριξ τον 0 βαθμών κελσίου αλλά δεν αναμένεται να έχουμε χιονοπτώσεις. Κάτι παρόμοιο ισχύει και στη Σκωτία. Από εκεί και πέρα, στην κεντρική Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στη Γερμανία θα έχουμε επίσης μία βελτίωση του καιρού, με πολύ βροχή ίσως και χιονόνερο αλλά δεν αναμένονται ούτε εδώ σφοδρές χιονοπτώσεις. Στην Αυστρία αντίθετα, στη Βιέννη για παράδειγμα θα έχουμε χιονοπτώσεις. Όπως γίνεται αντιληπτό, ναι μεν μπορεί να έχουμε θεωρητικά μία βελτίωση του καιρού αλλά τα γήπεδα είναι πολύ καταπονημένα, άλλα έχουν αρκετό χιόνι και για αυτό υπάρχουν αρκετές αναβολές. Ας δούμε όμως και τη προτεινόμενη τριάδα για σήμερα Σάββατο,

219 1 1,45
Ξεκινώντας με το εξωαγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, είναι ευρέως γνωστό ότι η Αλμπινολέφε είναι ομάδα-δορυφόρος της Αταλάντα. Βρίσκεται υπό τη σκιά της μαμάς Αταλάντα με πολλούς παίχτες της να προέρχονται από την Αταλάντα. Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα του Μπέργκαμο, εκμεταλλευόμενη τις γκέλες της Σιένα την πλησίασε στον ένα βαθμό. Πάρα τις απουσίες του ηγέτη Ντόνι και του Αρτεμάντι η Αταλάντα μπορεί να πάρει τη νίκη κόντρα στην Αλμπινολέφε όπου προέρχεται από τρία σερί επιτυχή αποτελέσματα(νίκη με Έμπολι και Ρετζίνα και ισοπαλία 3-3 με τη Γκροσέτο). Λόγω αυτών των φιλικών σχέσεων παίζεται πολύ ο άσσος, με το 1,45 του ΟΠΑΠ να είναι από τις καλύτερες αποδόσεις που κυκλοφορούν. Ενδεικτικά να σας πω ότι η snai έχει τον άσσο μόλις στο 1,40. Δεν αποκλείω να ρίξει κάποια στιγμή την απόδοση του άσσου και ο ΟΠΑΠ.

305 1 1,50
Ο Ηρακλής μετά τις 5-6 πρώτες αγωνιστικές όπου έφτασε μέχρι τη πρώτη θέση όπως ήταν αναμενόμενο ξεφούσκωσε και τις τελευταίες αγωνιστικές βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Και λέω ότι ήταν αναμενόμενο καθώς το υλικό που έχει δεν είναι για κάτι παραπάνω, πέραν της αποφυγής του υποβιβασμού. Τη προηγούμενη αγωνιστική, με τα την εντός έδρας ισοπαλία με τον Εργοτέλη οι οπαδοί τα έβαλαν με τους παίχτες, οι παίχτες με τη διοίκηση και το αντίστροφο και γενικότερα το κλίμα μόνο καλό δεν είναι. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τη Λάρισα μέσα στο νέο της γήπεδο και κάπως έχει φτιάξει το κλίμα. Άπαντες θέλουν τη νίκη σε αυτό το τοπικό ντέρμπι και νομίζω ότι εύκολα ή δύσκολα, παρά τις απουσίες, ο δικέφαλος θα επικρατήσει.

323 2 2,20
Είναι πλέον φανερό ότι η Οσέρ κάπου έχει απορρυθμιστεί με τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται κάτω από τη μέση, στη 13η θέση με μόλις 4 νίκες σε 16 παιχνίδια. Προέρχεται από το τελευταίο της παιχνίδι στους ομίλους στο Μπερναμπέου όπου και ηττήθηκε φυσιολογικά με 4-0. Στα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα βγάζει μία κούραση, ίσως επειδή δεν έχει μάθει να παίζει σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ ταυτόχρονα. Από την άλλη η Μαρσέιγ προέρχεται από δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα κόντρα σε Νις και Ρεν, με αποτέλεσμα να γκρεμιστεί από τη κορυφή και να βρεθεί στη 4η θέση. Στην Ευρώπη στον όμιλο της τα πήγε περίφημα και πήρε τη δεύτερη θέση πίσω από τη Τσέλσι, την οποία και νίκησε τη Τετάρτη. Στα αγωνιστικά η Οσέρ έχει να αντιμετωπίσει πολλές και σημαντικές απουσίες. Πρώτα απ όλα θα της λείψει ο βασικότατος Πεντρετί, ο επίσης βασικός Ντίγκα ενώ εκτός είναι ακόμα ο Γελέν (πρώτος σκόρερ πέρσι), ο Ανζμπάρ και ο Μπέρτο. Νομίζω ότι οι Μασσαλοί μπορεί να φύγουν με το διπλό από το "Αμπέ Ντεσάν". Το 2,20 του ΟΠΑΠ είναι από τις καλύτερες αποδόσεις που κυκλοφορούν και εκτιμώ ότι σύντομα ο ΟΠΑΠ θα την ρίξει.

Καλή τύχη.