Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟ 1,30 Η ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΜΕ ΤΑ ΣΟΥΡΜΕΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ;

Όταν είδα την απόδοση του άσσου κόντεψα να πέσω από τη καρέκλα. Ναι μεν ο παναθηναϊκός είναι βαθμολογικά (τονίζω το βαθμολογικά και όχι το αδιάφορος) αδιάφορος και έχει πραγματοποίησει αποκαρδιωτικές εμφανίσεις αλλά και η Κοπενχάγη από την άλλη που ναι μεν έχει δείξει ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο και παίζει εντός έδρας, αλλά αν την ίδια ώρα χάνει ή είναι η ισόπαλη η Ρουμπίν Καζάν μέσα στη Μπαρτσελόνα, το πλέον πιθανό, γίνεται αυτομάτως και η Κοπεγχάγη Κοπεγχάγη αδιάφορη. Άρα προς τι αυτό το 1,30 του άσσου ;
Ο παναθηναϊκός δεν θα πάει για τουρισμό στη Δανία και δεν θα πάει για τουρισμό αφενός διότι θέλει να δώσει ένα happy end, σε αυτή τη τραγωδία, γιατί περί τραγωδίας πρόκειται και αφετέρου είναι και ένα ζήτημα τιμής, να παίξει δηλαδή για την ιστορία του. Προσωπικά, εμμένω στην άποψη που έχω διατυπώσει από την αρχή του Τσάμπιονς Λιγκ ότι η Κοπεγχάγη δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο σαν ομάδα, αλλά τη βόλεψαν κάποιες συγκυρίες και έφτασε η τελευταία αγωνιστική και έχει το πρώτο λόγο για τη πρόκριση, που όλοι στην αρχή όταν έγινε η κλήρωση την είχαμε για τέταρτη θέση. Ακούω πολλού που λένε και έχουν δίκιο ότι η Κοπενχάγη στο πρωτάθλημα της Δανίας προελαύνει και βαδίζει από νίκη σε νίκη. Ξεχνάνε όμως κάτι. Ότι πρόκειται για ένα πρωτάθλημα χαμηλού επιπέδου. Πιο χαμηλό και από το ελληνικό.
Θα έχει ενδιαφέρον και η σύνθεση που θα κατεβάσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Όλα τα ρεπορτάζ από Δανία αφήνουν ανοιχτές τις τρεις θέσεις πίσω από το Σισέ. Το 4-2-3-1 δεν το αλλάζει. Έτσι έχουμε, Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλο στην άμυνα. Σιμάο και Ζιλμπέρτο Σίλβα τα δύο αμυντικά χαφ και από εκεί και πέρα για τις τρεις θέσεις πίσω από το Σισέ φαίνεται ότι ο Καραγκούνης είναι ο σίγουρος, με τις άλλες δύο θέσεις να παίζονται μεταξύ του Μαρίνου, του Λέτο, του Νίνη και του Λουις Γκαρσία. Σε κάθε περίπτωση είναι μία πολύ καλή 11αδα.
Στο δια ταύτα, για τους λόγους που προανέφερα και ήταν σαφείς θα πάω στο Χ2. Σε καμία περίπτωση δεν θα πήγαινα σε αυτό το unfair 1,30. Πέρα όμως από τις αποδόσεις, τόσο μεγάλη έκπληξη είναι να φύγει με βαθμό ή βαθμούς ο παναθηναϊκός από τη Δανία ; Για μένα σίγουρα όχι.

ΥΓ1 : Η ερώτηση στο τίτλο του κείμενου (με τα Σούρμενα παίζει ;) ήταν από την ατάκα του Αχιλλέα Μπέου πριν κάποια χρόνια, όταν σε ένα παιχνίδι Πανιώνιος Παναθηναικός, τη στιγμή που κέρδιζε ο Πανιώνιος 2-1 και λίγο πριν γίνει ανατροπή στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού φώναζε από την εξέδρα «Με τα Σούρμενα παίζουμε, με τα Σούρμενα παίζουμε».

ΥΓ2 : Γύρω στης 20:50 θα είμαστε και πάλι μαζί με τις συνθέσεις των παιχνιδιών του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά μετά τη λήξη του παιχνίδι του παναθηναϊκού για το τρίτο ημίχρονο.