Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

EKTIMHΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΙΑ)

Καθόλου καλά δεν μας κύλησε η χθεσινή μέρα, αφού μας πέρασε μόλις ένα σημείο από τα τέσσερα που προτάθηκαν. Φτωχός ο απολογισμός, θα μπορούσαμε, υπό προϋποθέσεις να τα είχαμε πάει και καλύτερα. Για παράδειγμα η Μπράιτον ήρθε 2-2 με τη Μπρίτστολ Ρόβερς στις καθυστερήσεις με αυτογκόλ, ενώ η Φρανκφούρτη δέχθηκε 4 γκολ από τη Χοφενχάιμ και δεν σκόραρε ούτε ένα, ώστε να πληρωθούμε το goal/goal. Αυτά έγιναν χθες και πάμε στα φρέσκα να δούμε τι θα γίνει σήμερα,

398 1 1,50 (έπεσε η απόδοση)
Βρισκόμαστε τρεις μόλις στροφές πριν το τέλος στη Βραζιλία και Μποταφόγκο παλεύει με νύχια και δόντια να βγει στο Λιμπερταδόρες. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 5η θέση με 56 βαθμούς, όσους έχει και η τέταρτη Παραναένσε. Όπως καταλαβαίνετε το 3 στα 3, είναι επιβεβλημένο. Η Μποταφόγκο εντός έδρας είναι αήττητη, (7-10-0) σε αντίθεση με την Ιντερνασιονάλ που εκτός έδρας έχει μόλις 5 νίκες σε 17 παιχνίδια. Βρίσκεται στην 8η θέση με 51 βαθμούς και το τρένο του Λιμπερταδόρες το έχει χάσει. Η Ιντερνασιονάλ έχει το μυαλό της αποκλειστικά και μόνο στο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων για αυτό και ο προπονητής της κάνει διάφορους πειραματισμούς στην 11αδα. Αυτός είναι ο λόγος που πέφτει παντού η απόδοση του άσσου. Ξεκίνησε από το 1,70-1,80 και πλέον ζήτημα είναι αν ξεπερνά το 1,50. Λογικό.

Κάτι ανάλογο ισχύει και στο παιχνίδι της Παλμέιρας με τη Μινέιρο. Η Παλμέιρας θα κατέβει με τα δεύτερα και η Μινέιρο θέλει τους βαθμούς για να σωθεί. Ήδη το συγκεκριμένο παιχνίδι το δέχονται λίγες εταιρίες με τη μέγιστη απόδοση να μην ξεπερνά το 1,70, τη στιγμή που άνοιξε στο 2,30 – 2,40. Να σημειώσετε δε, ότι πριν λίγες μέρες είχαν ξανά συναντηθεί οι δύο ομάδες για το Σουταμερικάνα, με την Μινέιρο τότε να κατεβαίνει με τα δεύτερα. Και όλως τυχαίως η Παλμέιρας σήμερα κατεβαίνει και αυτή με τη σειρά της με τα δεύτερα. Λέτε να γίνει καμία τράμπα ;

412 2 1,60
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Βελέζ και Εστουδιάντες ισοβαθμούν στη πρώτη θέση, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος. Η Εστουδιάντες χτες νίκησε την Ουρακάν, οπότε και η Βελέζ οφείλει να νικήσει τη παραπαίουσα Χιμνάσια που έχει 8 μόλις 2 νίκες σε 14 παιχνίδια. Και εδώ έχουμε πτώση της απόδοσης του διπλού. Καθαρό φαβορί η Βελέζ, που είναι και σε καλή κατάσταση, λογικά θα το καθαρίσει το παιχνιδάκι. Σε αυτό συνυπολογίστε ότι η Χιμνάσια με την Εστουδιάντες, την έταιρη διεκδικήτρια του τίτλου, έχουν εχθρικές σχέσεις.

Παρεμπιπτόντως, χθες έκατσα και ξενύχτησα μέχρι της 03:00 για να δω το παιχνίδι της Εστουδιάντες με την Ουρακάν. Ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι για την Εστουδιάντες. Ωστόσο, προσωπικά κάθε άλλο παρά με εντυπωσίασε. Η Ουρακάν, όσο και αν φαίνεται παράξενο έκανε παιχνίδι αλλά δεν έκανε όμως πολλές φάσεις, δεν είχε τις κλασσικές ευκαιρίες για γκολ. Η Εστουδιάντες προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, μόλις στο 8’. Στο πρώτο ημίχρονο, έδωσε χώρο στην Ουρακάν και τέλος πάντων δεν θύμιζε ομάδα που κυνηγά το πρωτάθλημα. Στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι το 65' το γήπεδο είχε αρχίσει να γέρνει. Η Εστουδιάντες έχασε 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες, κλασσικές ευκαιρίες και στο 57' κλείδωσε τη νίκη με τον Perez. Κατά τη προσωπική μου άποψη, ήταν μακράν ο καλύτερός της παίχτης. Μετά το 65'-70' πάλι κάθισε και απλά περίμενε τη λήξη, δίνοντας παράλληλα χώρο στην Ουρακάν. Μετά και το χθεσινό παιχνίδι και έχοντας παρακολουθήσει κάποια παιχνίδια και της Βελέζ και της Εστουδιάνες, θα μου προξένησε εντύπωση αν η Βελέζ καταφέρει και χάσει το πρωτάθλημα.

359 1 1,50
Η Κατάνια στη Σικελία είναι παντοδύναμη. Διαθέτει από τις πιο δύσκολες έδρες. Παρ ότι δεν βρίσκεται στα καλύτερη της, με μόλις μία νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια, το σημερινό παιχνίδι κόντρα στη Μπάρι λογικά θα το πάρει. Πέραν του ότι η Μπάρι βρίσκεται στη τελευταία θέση, παρουσιάζοντας ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο και εκτός έδρας χάνεται, ταξιδεύει στη Σικελία έχοντας ένα κάρο απόντες. Αν τους μέτρησα σωστά, θα έχει 8 απουσίες συν ένα αμφίβολο. Μεταξύ αυτών ο Αλμιρόν (11/0), ο Ντονάτι (11/1) και ο πρώτος σκόρερ Μπαρέτο (12/4). Κυριολεκτικά θυμίζει νοσοκομείο. Αν καταφέρει και πάρει αποτέλεσμα κάτω απ αυτές τις συνθήκες μέσα στο "Άτζελο Μισιμίνο" θα ομιλούμε για πολύ μεγάλη έκπληξη. Λογικό και επόμενο, η απόδοση του άσσου να κατρακυλά σε όλες τις εταιρίες στοιχημάτων.

Καλή τύχη.