Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΑΝ ΝΑ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ …


37 χρόνια μετά το μήνυμα του πολυτεχνείου είναι, το ίδιο επίκαιρο. Η πράξη Αντίστασης, Αγώνα και Αυτοθυσίας γεννήθηκε μέσα στη σπουδάζοσα νεολαία της εποχής εκφράζοντας την αγανάκτηση και αντίθεση της για την Ανελευθερία και Αντιδημοκρατικότητα της Χούντας αλλά και εκφράζοντας τα όνειρα της νέας γενιάς και ολόκληρου του ελληνικού λαού για την επόμενη μέρα.


Η εξέργεση του πολυτεχνείου αποτελεί ορόσημο για τους εθνικοαπελευθεωρτικούς αγώνες των λαών για Αυτοδιάθεση, Εθνική Ανεξαρτησία, Λαιική Κυριαρχία. Φράσεις που φαντάζουν δεδομένες στην εποχή μας αλλά πλήττονται όσο ποτέ.

Το πολυτεχνείο σηματοδοτεί ακόμη φωτεινό φάρο της σπουδάζουσας νεολαίας. Μας διδάσκει πως όταν είναι δίκαιο, επαναστατείς. Πως πρέπει να αγωνιζόμαστε με αυτοθυσία και αυταπάρνηση για τις ιδέες μας όπως έκαναν οι φοιτητές στο πολυτεχνείο.

Τα αιτήματα των Αγωνιστών φοιτητων του Πολυτεχνείου αποκρυσταλλώμένα στο τρίπτυχο ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ηχούν σύγχρόνα και επίκαιρα.

ΥΓ: Και να σκεφτείτε ότι για πρώτη φορά η επέτειος του πολυτεχνείου γιορτάστηκε επίσημα από το ελληνικό κράτος το 1981 επί κυβερνήσεως Α. Παπανδρεου .