Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Με εξαίρεση την απρόσμενη ήττα της Άρσεναλ μέσα στη Μπράγκα όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα, εκτιμώ ότι ήταν λίγο έως πολύ φυσιολογικά. Στοιχηματικά βέβαια, πέσαμε πάνω στο διπλό των "κανονιέρηδων" το οποίο δεν επαληθεύτηκε. Στα σημερινά,

το ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται στο κατάμεστο ΟΑΚΑ εκεί όπου ο Παναθηναϊκός παίζοντας ίσως το τελευταίο του χαρτί για τη πρόκριση στο Europa league (εξαρτάται και από το τι θα κάνει το απόγευμα και η Καζάν) αντιμετωπίζει τη Μπαρτσελόνα. Όσο θέλει η Μπαρτσελόνα μπορεί να κερδίσει. Αυτό νομίζω είναι πασιφανές. Από εκεί και πέρα τη Δευτέρα έχουμε το μεγάλο el clasico και δεν ξέρω κατά πόσο οι "Μπλαουγκράνα" θα πατήσουν γκάζι. Βέβαια τα ίδια έλεγαν κάποιοι χτες και για τη Ρεάλ, αλλά πέρασε σαν σίφουνας από το Άμστερνταμ νικώντας τον Αίαντα με 4-0. Το 1,25 προσωπικά δεν μου κάνει για να το αγοράσω κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, εκτιμώ ότι η Κοπεγχάγη δεν θα περάσει από τη Ρωσία. Ειλικρινά απορώ με την έως τώρα πορεία της Κοπεγχάγης. Επ ουδενί δεν περίμενα ότι θα έφτανε η πέμπτη αγωνιστική και οι Δανοί θα πάλευαν για την πρόκριση έχοντας μάλιστα και το πρώτο λόγο.

Περνώντας στο πρώτο όμιλο θα κρατήσω το πολύ δυνατό άσσο της Τότεναμ. Οι Λονδρέζοι έκαναν την έκπληξη το Σάββατο νικώντας με 3-2 την Άρσεναλ μέσα στο Emirates, ενώ είχαν βρεθεί να χάνουν με 2-0. Η ομάδα του Ρεντναπ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, την προηγούμενη αγωνιστική νίκησε εύκολα 3-1 την Ίντερ και με νίκη απόψε αγκαλιάζει τη πρώτη θέση. Από την άλλη η Βέρντερ βρίσκεται στη τελευταία θέση του ομίλου και στη Γερμανία δεν τα πάει καθόλου καλά έχοντας μια άμυνα για γέλια και για κλάματα. Θυμίζει κάτι από άμυνα του παναθηναϊκού εις το δεκαπλάσιο. Άμυνα παιδική χαρά. Πέρα από αυτό, σήμερα θα έχει πολλές και σημαντικές απουσίες. Θυμίζει νοσοκομείο. Αρναούτοβιτς, Φρινγκς, Νάλντο, Πιζάρο, Μπένις, Γουέσλει, Σιλβεστρ, Πασάνεν, Μπορόφσκι και Φάντερ δεν ταξίδεψαν στο Λονδίνο. Μάλιστα προκειμένου να συμπληρώσει αποστολή ο Σάαφ πήρε μαζί του και κάτι πιτσιρικάδες από τη δεύτερη ομάδα. Δυνατός άσσος. Μάλλον με θαύμα θα μοιάζει να φύγει με αποτέλεσμα από το "Γουαίτ Χαρτ Λέιν".

Στο δεύτερο όμιλο θα κρατήσω το διπλό της Μπενφίκα μέσα στο Ισραήλ. Οι Εβραίοι είναι αδιάφοροι, βρίσκονται στη τελευταία θέση του ομίλου. Στον αντίποδα η Μπενφίκα με τον Ζόρζε Ζέσους στο πάγκο, ακόμα δεν μπορεί να ξεπλύνει από πάνω της, την βαριά ήττα με 5-0 στο Ντραγκάο από τη Πόρτο. Το ευχάριστο για τον Ζόρζε Ζέσους είναι η επιστροφή του Καρντόσο μετά από δύο μήνες. Μάλιστα όπως όλα δείχνουν θα πάρει και φανέλα βασικού, παρ ότι δεν βρίσκεται στην ιδανική κατάσταση, λόγω της κρισιμότητας του αποψινού παιχνιδιού. Επιλέγω το κίνητρο, το πληγωμένο θηρίο που θα θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ήττα στο ντέρμπι και να δώσει μία χαρά στους οπαδούς της, με μία ενδεχόμενη πρόκριση. Καλό το διπλό στο 1,60.

Στο τρίτο όμιλο έχουμε το αγγλοσκωτσέζικο ντέρμπι με τη Ρέιντζερς. Η Ρέιντζερς είναι άλλη μία ομάδα που με έχει προσωπικά εκπλήξει με την απόδοσή της και την έως τώρα πορεία της. Πιστεύω όμως ότι έχει πιάσει ταβάνι και θα αρχίσει να ξεφουσκώνει. Δεν έχει το ρόστερ για να περάσει στην επόμενη φάση. Βέβαια στο αποψινό παιχνίδι θα τα δώσει όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να μπει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης. Έχει 5 βαθμούς και η δεύτερη Βαλένθια έχει 7, ενώ τη τελευταία αγωνιστική παίζει με τη Μπούρσασπορ ενώ η Βαλένθια παίζει στο Ολντ Τράφορντ. Από την άλλη η Μάντσεστερ που θα έχει στη σύνθεσή της μετά από πολύ καιρό το Ρούνει, θέλει και αυτή τη νίκη ώστε να παραμείνει στη πρώτη θέση και να μην περιμένει τη τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Βαλένθια για να επικυρώσει τη πρωτιά. Ωστόσο και ο βαθμός της ισοπαλία μπορεί να μην αποδειχθεί καταστροφικός. Προσωπικά θα μείνω μακριά.

Συνοπτικά λοιπόν :

Ρουμπιν Κοπενχάγη 1 1,80 (αν και ίσως χρειάζεται μία κάλυψη στο Χ)
Χαποελ Τ. Α Μπενφίκα 2 1,60
Τότεναμ Βέρντερ 1 1,40