Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

EKTIMHΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Εξαιρετικά κύλησε η χθεσινη μέρα όσον αφορά στα αποτελέσματα στο Champions League αφού όλα τα φαβορί με εξαίρεση τη Ρόμα νίκησαν. Όπως γράφαμε και χτες, ήταν η μέρα των γηπεδούχων. Στοιχηματικά, μας πέρασε τον under της Τσέλσι, ο άσσος του Άγιαξ αλλά μας χάλασε τη τριάδα η Νόριτς. Μία Νόριτς η οποία παρ ότι προηγήθηκε με 1-0, κατάφερε και έχασε με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, δεχόμενη δύο γκολ (56', 63') από τη προτελευταία Κρίσταλ Πάλας η οποία δεν είχε πετύχει ούτε γκολ μέχρι χθες εκτός έδρας ! Στα σημερινά, το ενδιαφέρον βέβαια στρέφεται στο παιχνίδι, δίχως επιστροφή, του παναθηναϊκού κόντρα στη Ρουμπίν Καζάν.

141 2 2,05
Η φετινή Ρέιντζερς με έχει εκπλήξει. Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να τα έχει πάει τόσο καλά σε πρωτάθλημα και Ευρώπη αφού είναι μία ομάδα με μικρό βάθος στο πάγκο, αποδυναμωμένη και με οικονομικά προβλήματα. Παρα ταύτα όμως εντυπωσιάζει. Στο πρωτάθλημα μετράει 8 νίκες σε 8 παιχνίδια και στην Ευρώπη έχει μία νίκη και μία ισοπαλία. Αν σήμερα νικήσει και τη Βαλένθια στο "Άιμπροξ" θα θέσει τα πιο γερά θεμέλια για τη πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης. Ο Σμιθ, ο προπονητής της Ρέιντζερς, αναμένεται να παρατάξει τους Σκωτσέζους με ένα 4-5-1. Με έμφαση στην άμυνα ώστε να κρατήσει το μηδέν πίσω. Από την άλλη οι "νυχτερίδες" έχουν ξεκινήσει πολύ καλά, πράγμα που λίγοι ανέμεναν καθώς μετά την αποχώρηση του Βίγια όλοι πιστεύαμε ότι θα έχουν πρόβλημα στο γκολ. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει. Ο Εμέρι έχει φτιάξει μία πολύ καλή ομάδα, με πολύ δυνατή άμυνα. Και ως γνωστόν η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα. Προέρχεται από την ήττα στο "Καμπ Νου" παρ ότι στο ημίχρονο νίκαγε 1-0. Εν τέλει έχασε 2-1. Θα πάω με το διπλό διότι η Βαλένθια όπως και να το κάνουμε είναι κάποια σκαλιά παραπάνω από τους Σκωτσέζους, πιο έμπειρη αλλά πιστεύω ότι κάπου θα αρχίσει να ξεφουσκώνει η Ρέιντζερς. Η απόδοση του διπλού πέφτει παντού και το 2,05 του ΟΠΑΠ είναι ανταγωνιστικό.

140 2 2,60
Πάμε και στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Ρούμπιν Καζάν. Όπως είπα και στο πρόλογο το αποψινό παιχνίδι είναι παιχνίδι δίχως αύριο για το παναθηναϊκό αν θέλει να διεκδικήσει τη πρόκριση στην επόμενη φάση. Το παιχνίδι κόντρα στους Ρώσους μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, ειδικά από τη στιγμή που ο Νιόπλιας έχει τόσες πολλές απουσίες (Λέτο, Νίνης, Πετρόπουλος, Καντέ, Σίλβα και Γκοβού). Ωστόσο σήμερα πιστεύω ότι ο παναθηναϊκός μπορεί να φέρει το ποθητό αποτέλεσμα. Φάνηκε και στο παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στο ΠΑΟΚ, ότι η διακοπή του πρωταθλήματος έκανε καλό στην ομάδα όπως και η παραίτηση του Νιόπλια, έστω και αν κράτησε μισή ώρα. Λέω ότι έκανε καλό, υπό την έννοια ότι αυτό συσπείρωσε την ομάδα, καθ ότι ο Νιόπλιας είναι αγαπητός στους παίχτες και για αυτό τον στήριξαν. Επίσης ο Κοζανίτης τεχνικός, κατά τη προσωπική μου άποψη, φέρει τη μικρότερη ευθύνη για την ήττα κόντρα στη Κοπεγχάγη. Ο Νιόπλιας σήμερα σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα με ένα σύστημα το οποίο θα θωρακίζει το κέντρο. Έτσι λοιπόν κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Τζόρβας μπροστά του τους, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι και Σπυρόπουλο. Στη μεσαία γραμμή ως κόφτες θα είναι ο Κατσουράνης και ο Σιμάο ενώ λίγο μπροστά τους θα παίξει ο Καραγκούνης. Στα άκρα θα αγωνιστούν ο Λουις Γκαρσία και ο Μαρίνος. Μοναδικός προωθημένος θα είναι φυσικά ο Σισέ. Εκτιμώ ότι είναι καλό στήσιμο αν και πάγια άποψή μου είναι ότι στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ ο παναθηναϊκός πρέπει να παίζει με τρία στόπερ. Όπως θα κάνει η Ρουμπίν Καζάν που θα παραταχθεί με ένα 3-5-2 που θα γίνεται 5-3-2 όταν αμύνεται η ομάδα. Ουσιαστικά οι Ρώσοι θα παίξουν στην κόντρα. Ρισκάρω και πάω στον άσσο, εκτιμώ ότι τώρα που έχουν ξεγράψει πολλοί το παναθηναϊκό θα διαψευστούν.
Οψόμεθα….

Καλή τύχη.