Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

EKTIMHΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (update 13:50)

Πριν περάσουμε στα σημερινά παιχνίδια θέλω να εκφράσω μερικές απορίες. Εκεί στον ΟΠΑΠ για ποιο λόγο μία βάζουν και μία δεν βάζουν τις μικρές κατηγορίες στη Σκωτία; Επίσης γιατί βάλανε σήμερα τα μισά παιχνίδια της Γ Σκωτίας και τα άλλα μισά όχι; Τα υπόλοιπα τι έχουν ; Γιατί το ίδιο συμβαίνει και με τη Β Νορβηγίας ; Ας μας δώσουν παρακαλώ κάποια λογική εξήγηση.

289 2 2.10
Η Ντάρλινγκτον που φέτος θέλει να χτυπήσει την άνοδο, δεν έχει ξεκινήσει τόσο καλά το πρωτάθλημα μετρώντας μόλις τρεις νίκες στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές. Τη προηγούμενη αγωνιστική νίκησε άνετα με 3-0 , πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, τη Φορεστ Γκριν. Και μένει να δούμε αν η εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής θα γίνει εφαλτήριο για μία νέα αρχή για τη Ντάρλο. Από την άλλη η νεοφώτιστη Μπαθ Σίτι δεν πείθει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της κατηγορίας. Προέρχεται από το βαρύ 4-0 από τη Γουίμπλεντον εκτός έδρας και σήμερα αναμένεται να έχει και 3-4 απουσίες. Το διπλό της Ντάρλο νομίζω ότι αξίζει το ρίσκο.

301 1 1,45
Η Ντανφέλμιν που φέτος θεωρείται ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο, προέρχεται από μεγάλη νίκη επί της Νταντί με 3-1, συμπληρώνοντας αισίως 4 νίκες σε 5 παιχνίδια. Από την άλλη η Καουντεμπιθ τα έχει ξεκινήσει καλά με 3 νίκες και δύο ήττες. Ομολογουμένως ελάχιστοι περίμεναν αυτό το ξεκίνημα για την Καούντεμπιθ μιας και είναι ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό. Άλλωστε το καλοκαίρι οι νεοφώτιστοι έχασαν και τους τρεις καλύτερούς της παίχτες που την ανέβασαν κατηγορία καθώς ο πρώην προπονητής της, τους πήρε μαζί του στη Σεντ Μίρεν. Στοιχηματικά, σχεδόν όλες οι εταιρίες έχουν κατεβάσει τον άσσο στο 1,45 από το 1,50 – 1,55 maximum που είχε ανοίξει. Παρά την μικρή απόδοση του άσσου, θα τον τιμήσω.

331 2 1,40
Μετά τη 5αρα από τη Μπαρτσελόνα και μετά από τα όσα είπε ο Πατέρας προς τους παίχτες άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης απόψε στη Καβάλα δεν υπάρχει. Ο Νιόπλιας μάλιστα θα προβεί και σε κάποιες αλλαγές. Καταρχήν εκτός θα μείνει ο Κατσουράνης και τη θέση του στην 11αδα θα πάρει ο Καραγκούνης. Επιτέλους. Ενώ και ο Γκαρσία διεκδικεί θέση στην 11αδα είτε στη θέση του Νίνη είτε του Γκοβού. Κατά τη προσωπική μου άποψη πρέπει να πάρει τη θέση του Νίνη καθώς ο μικρός είναι σε τραγική κατάσταση από την αρχή της χρόνιας. Νομίζω ότι ο παναθηναϊκός κάτω από αυτές τις συνθήκες θα το πάρει το παιχνίδι.

350 2 1,55
Η Μαρσέιγ δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά το πρωτάθλημα, έχωντας μόλις μία νίκη στις πέντε αγωνιστικές ενώ μεσόβδομα έχασε μέσα στο Βελοντρόμ και από τη Σπαρτάκ Μόσχας. ΩΣΤΟΣΟ τα αποτελέσματα αδικούν την ομάδα της Μασσαλίας. Για να γίνω και πιο σαφής επειδή παρακολούθησα και το παιχνίδι της Τετάρτης. Η Μαρσείγ είχε σε όλο το 90λεπτο τον έλεγχο του παιχνιδιού, έκανε φάσεις ενώ η Σπαρτάκ προσπάθησε να παίξει με αντεπιθέσεις και συνολικά να είχε 2-3 καλές φάσεις στο παιχνίδι. Το αποτέλεσμα είναι πέρα ως πέρα άδικο. Κάτι ανάλογο συνέβη και στις δύο τελευταίες της ισοπαλίες στο πρωτάθλημα με Μπορντό και Μονάκο καθ ότι ούσα ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο εν τέλει δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Σήμερα όμως είναι ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα καθ ότι αντιμετωπίζει την νεοφώτιστη Αρλ που έχει το απόλυτο…. Από την ανάποδη πλευρά.Πέντε αγωνιστικές – πέντε ήττες.Είναι η ομάδα που έχει σέντερ φορ τον … παιχταρά Χαριστέα και στα χαφ τον Μπασινά. Αμφότεροι βέβαια σήμερα δεν θα παίξουν. Στην ομάδα συμβαίνουν κωμικοτραγικές καταστάσεις. Το "κακό" ξεκίνησε από το καλοκαίρι όταν έγιναν 18 μεταγραφές, εκ των οποίων ελάχιστες ήταν ουσίας. Έπειτα ήρθε και η παραίτηση τον Ιούλιο του βοηθού προπονητή όποιος είχε έρθει μετά βαΐων και κλάδων, καθ ότι ήταν για πολλά χρόνια γυμναστής της εθνικής Γαλλίας, στην Αρλ και το αποκορύφωμα μέσα στη βδομάδα ο πρόεδρος της Άρλ βγήκε και είπε ότι θέτει το προπονητή Εστεβάν, που του ανέβασε την ομάδα 5 κατηγορίες, σε αναγκαστική αργία, 5 ημερών. Και μετά θα τον απολύσει. Ως εκ τούτου είναι άγνωστό στο πάγκο θα κάτσει ένα υπηρεσιακό δίδυμο. Νομίζω ότι το διπλό είναι δυνατό σημείο και λόγω της κατάστασης της Αρλ αλλά και λόγω της αγωνιστικής ανωτερότητας των Μασσαλών. Για μένα και το 1,50-1,60 του διπλού είναι πολύ. Ήδη το τίμησα από χτες στο 1,60.

Καλή τύχη.