Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ CAMPIONATO by Betsecret (ΜΕΡΟΣ 3)

ΚΑΤΑΝΙΑ (13η)
Ουσιαστικά η ίδια ομάδα με πέρσι. Τέσσερις μεταγραφές και μόλις δύο αποχωρήσεις. Η μόνη αλλαγή είναι αυτή του πάγκου όπου έφυγε ο Μιχαίλοβιτς που αναμόρφωσε την ομάδα στο δεύτερο γύρο και έτσι σώθηκε και ήρθε ο γυρολόγος Μάρκο Τζαμπαόλο. Δεν αποκλείω διόλου μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει πάρει πόδι από τη Κατάνια αν τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα. Κάλλιστα η Κατάνια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως Αργεντίνικη ομάδα καθώς μετρά στο ρόστερ της ήδη 11 Αργεντινούς. Πιο κάτω από πέρσι την βλέπω να καταλήγε. Δύναμή της και φέτος η έδρα της.

ΚΙΕΒΟ (14η)
Τα κατάφερε πέρσι και εξασφάλισε μία σχετικά άνετη παραμονή. Παρά ταύτα ο Coach Ντι Κάρλο αναχώρησε για τη Σαμπντόρια και τη σκυτάλη πήρε ο Πιόλι που δεν έχει πολλές παραστάσεις στη Serie A παρά ταύτα όμως στις μικρές κατηγορίες είχε επιτυχίες. Στα μεταγραφικά πήρε τον Αντρεόλι από τη Ρόμα, καλό στόπερ για μία ομάδα σαν τη Κιέβο, τον Γκουάνα από τη Μπολόνια, τον Μπολιατσίνο από τη Νάπολι, τον Τσέζαρ από τη Γκρενόμπλ και τον Τερέο από τη Σαρλερουά. Στον αντίποδα, έφυγαν ο Γιέπες, ο Μπογκντανί, ο Πίντσι και ο Ιόρι. Κάπου μεταξύ 14ης και 15ης θέσης.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ (15η)
Ένα τεράστιο ερωτηματικό. Αποδυναμώθηκε πολύ σε σχέση με πέρσι και ειδικά αν φύγει και ο Ντι Νατάλε θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Από το Ούντινε αποχώρησαν οι βασικοί Ντ Αγκοστίνο, Λούκοβιτς, Πέπε για Φιορεντίνα, Ζενίτ και Γιουβέντους αντίστοιχα. Από την απέκτησε τον Ντενίς από τη Νάπολι, τον 17χρόνο Μπελέκ από το Πανθρακικό, τον Πίντσι από τη Κιέβο και άλλους τέσσερις παίχτες. Ζώρικη η φετινή χρονιά για την Ουντινέζε και όσο καλός προπονητής και αν είναι ο Γκουιντολίν αν δεν παίξει ο Ντι Νατάλε θα έχει σοβαρό πρόβλημα.

ΚΑΛΙΑΡΙ (16η)
Ίδια ομάδα με πέρσι με νέο όμως προπονητή τον Μπιζόλι που ανέβασε τη Τσεζένα δύο κατηγορίες. Στα συν ότι επέστρεψε ο Άκουαφρέσκα. Από 13η μέχρι 16 θέση.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ (17η)
Τα κατάφερε πέρσι και σώθηκε παρ ότι όπως παραδέχθηκε και ο φίλος μου ο Ιταλός, ο οποίος είναι και η ομάδα του δεν έπαιξε καθόλου καλά. Τα πράγμα νωρλις το καλοκαίρι άρχισαν και δεν πήγαιναν καλά καθώς η οικογένεια Μεναρίνι είχε οικονομικά προβλήματα και οι παίχτες ήταν απλήρωτοι και λίγο πριν τη χρεοκωπία εμφανίστηκε ο Πορσέντα ένας επιχειρηματίας και αγόρασε το 80% των μετοχών. Έριξε χρήμα στην ομάδα, έφερε κάποσους παίχτες 12 στον αριθμό ωστόσο τα φιλικά όπως μου είπε και ο Ιταλός ήταν για κλάματα τον δε Κολόμπα δεν τον βλέπει να βγάζει το χειμώνα. Θα μπαίξει στο όριο και φέτος.

ΛΕΤΣΕ (1η στη Β Ιταλίας)
Ομάδα ασανσέρ. Μία που ανεβαίνει και μία που πέφτει. Στα μεταγραφικά πήρε κάμποσους παίχτες οι περισσότεροι εξ αυτών πιτσιρικάδες. Με παίχτες που θέλει να δουλεύει ο Ντε Κάνιο ωστόσο δίχως βάθος στο πάγκο και έμπειρους παίχτες δύσκολα θα τα καταφέρει.

ΤΣΕΖΕΝΑ (2η στη Β Ιταλίας)
Όπως ανέβηκε μάλλον θα πέσει. Είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες τη κατηγορίας και για αυτό οι book την έχουν ως το πρώτο φαβορί για επιστροφή στη serie Β. Ότι παλέψει θα παλέψει εντός έδρας όπου με πληροφόρησε ο Ιταλός ότι έχει έδρα κλουβί. Εκτός έδρας θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Μεταγραφικά πήρε κάμποσους παίχτες μεταξύ αυτών τον Απία από την Μπολόνια, τον Ταχτσίδη από τη Τζένοα και τον Μπογκντανι από τη Κιέβο. Στις αποχωρήσεις η μόνη σημαντική είναι αυτή του χαφ Ντο Πράδο.

ΜΠΡΕΣΙΑ (3η στη Β Ιταλίας)
Μέτριο το ρόστερ της Μπρέσια για τα μεγάλα σαλόνια της Ιταλίας δεν ενισχύθηκε όπως θα έπρεπε δεν έχασε βέβαια και κάποιο σπουδαίο παίχτη. Από αυτούς που πήρε μόνο ο Ντιαμάντι ξεχωρίζει ως διαμάντι μέσα στη λάσπη. Από τα φαβορί για τον υποβιβασμό.