Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Παραμονές 15 Αύγουστου και άλλα πέντε πρωταθλήματα ξεκινούν αυτό το σαβ/κο. Τη παράσταση φυσικά κλέβει η Πρέμιερ Λιγκ, στην οποία το μεταγραφικό παζάρι έβγαλα σαφέστατα πρωτάθλητρια και φέτος την ομάδα των Εμίρηδων, οι οποίοι ξόδεψαν ούτε λίγο ούτε πολύ ένα ποσό κοντά στα 100,000,000 εκατ ευρώ, σε περίοδο κρίσης. Τη στιγμή ας πούμε που η Μάντσεστερ την έβγαλε στη φτήνια και μένει να δούμε πόσο θα αντέξουν οι παλιές καραβάνες της ομάδας. Πέρα όμως από τη Πρέμιερ Λιγκ, πρεμιέρα έχουμε και για τα πρωταθλήματα της Πρεμιερ Σκωτίας, της Κόνφερενς, της Πορτογαλίας και της Τουρκίας. Έτσι λοιπόν για σήμερα, έχω ξεχωρίσει την ακόλουθη τριάδα,

298 2 1,90 (έπεσε η απόδοση)
Αν και το διπλό άνοιξε σε τιμές άνω του 2,00 πλέον έχει πέσει γερό πετσόκομα και η απόδοση κυμαίνεται γύρω από το 1,85. Ο λόγος είναι ότι η Λίβινγκστον είναι η μοναδική επαγγελματική ομάδα στη κατηγορία. Οι υπόλοιπες ομάδες, όντας ερασιτεχνικές το πρωί οι παίχτες πάνε στις δουλείες τους και άντε κάθε δύο μέρες να κάνουν και καμία προπόνηση. Η Λίβινγκστον είναι το φαβορί για την άνοδο σε αντίθεση με τη Νταμπάρτον που θεωρείται ότι θα παλέψει για τη παραμονή της. Στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος η Ντάμπαρτον μέυτρησε 4 τεμάχια στη έδρας της Φορφάρ ενώ η Λίβινγκστον ήρθε 3-3 με την Αλόα, σε ένα παιχνίδι όμως που άξιζε τη νίκη. Το μόνο που με ανησυχεί σε αυτό το παιχνίδι ότι έχει κοκκινίσει υπερβολικά και όσο περνάει η ώρα όλο και περισσότερο θα φορτώνεται το διπλό με ότι συνεπάγεται αυτό.

342 2 1,45
Φαίνεται πως φέτος είναι η χρονιά της Μπεσίκτας. Ο πρόεδρος της έριξε χρήμα στην ομάδα και σίγουρα κλέβει τις εντυπώσεις στο μεταγραφικό παζάρι. Έτσι λοιπόν στην Μπεσίκτας ήρθαν μεταξύ άλλων ο Γκούτι, ο Κουαρέσμα και στο πάγκο θα κάθεται ο Μπερντ Σούστερ. Ήδη η Μπεσίκτας ξεκίνησε θετικά τη χρονιά παίρνοντας δύο πολύ εύκολες προκρίσεις στο Europa League και πλέον σειρά έχει το πρωτάθλημα όπου αντιμετωπίζει τη νεοφώτιστη Μπούτσασπορ. Η οποία τερμάτισε δεύτερη στη δεύτερη κατηγορία και ανέβηκε για πρώτη φορά στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας. Στο μεταγραφικό παζάρι πήρε πάνω από 15 παίχτες και θα έχει και νέο προπονητή, οπότε όπως καταλαβαίνετε πέραν του ότι θα χρειαστεί χρόνος για να δέσουν όλοι αυτοί οι παίχτες δεν μπορούν να γίνουν και ασφαλείς προβλέψεις για τη πορεία της Μπούτσασπορ. Πάντως οι μπουκ την έχουν στα φαβορί για τον υποβιβασμό. Εν κατακλείδι, η Μπεσίκτας αν παίξει βάσει των δυνατοτήτων της θα μπει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Επίσης να πούμε ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο αχανές στάδιο της Σμύρνης και όχι στη φυσική έδρα της Μπουτσασπόρ.

357 1 1,65
Και στις τρεις πρώτες αγωνίστηκες έχουμε στηρίξει τη Μοντερέι και εκείνη μας έχει δικαιώσει. Διαθέτει τη καλύτερη ομάδα στο Μεξικό και παρ ότι ακόμα δεν έχει πάρει η μηχανή της μπροστά, έχει καταφέρει να πάρει δύο νίκες και μία ισοπαλία εκτός έδρας. Από την άλλη η Πούμας που σαφέστατα δεν είναι αμελητέα ποσότητα, μετρώντας και αυτή δύο νίκες στις τρεις πρώτες αγωνίστηκες, εκτός έδρας χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικότητάς της, χαρακτηριστικό είναι ότι στα τελευταία 6 παιχνίδια μετρά 0-2-4, έχωντας δεχθεί 9 γκολ και μη έχοντας σημειώσει ούτε ένα. Λέτε να το σημειώσει τώρα, μέσα σε μία από τις καλύτερες έδρες του πρωταθλήματος ; Who knows. Εμείς όμως στηρίζουμε Μοντρέι και Σουάζο .

ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ

236 ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ Χ 3,20 2 3,50
317 ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ ΜΑΡΣΕΙΓ 1 3,30 Χ 3,10

Καλή τύχη.