Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΕΜΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΜΟΥ ΘΕΣΗ – H ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

Αργεντινή Γερμανία. Ο μεγάλος Ντιέγκο εναντίον των Πάντσερ. Ένα είναι σίγουρο ότι θα πέσουν κορμιά και όλοι εμείς θα είμαστε καθηλωμένοι μπροστά στους δέκτες μας. Έχω πει μήνες πριν από την αρχή του mundial ότι η Αργεντινή θα το σηκώσει. Διότι απλά έχει μακράν το ποιτικότερο ρόστερ έστω και χωρίς τους Καμπίασο και Ζανέτι. Μέχρι τώρα βέβαια αντιμετώπισε ομάδες υποδεέστερες από αυτή και έκανε περίπατο. Στο τελευταίο παιχνίδι βέβαια κόντρα στο Μεξικό βοήθησε και λίγο ο Ροζέτι, αλλά νίκησε 3-1 όντας πολύ ανώτερη ποιοτικά από το Μεξικό. Ήρθε όμως η ώρα να επιβεβαιώσει το τίτλο του φαβορί κόντρα σε μία ομάδα σαν τη Γερμανία. Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Στα αγωνιστικά ο Μαραντόνα θα παρατάξει την Αλμπισελέστε με τη γνωστή 11αδα.
Τα Πάντσερ από την άλλη προέρχονται από μεγάλη νίκη πρόκριση κόντρα στην Αγγλία με το βαρύ 4-1. Χωρίς να θέλω να μειώσω τη νίκη των Γερμανών δεν μπορώ όμως να μην πω, ότι το εύρος της νίκης οφείλεται στα χάλια της Αγγλίας και ειδικά της άμυνάς της όπου μάρκαραν με τα ματιά. Ήταν μία άμυνα χωνί. Κυριολεκτικά. Ωστόσο επαναλαμβάνω δεν πρέπει να τα μηδενίζουμε όλα. Η Γερμανία έχει δείξει ένα εκπληκτικό αγωνιστικό πρόσωπο σε αυτό το Μουντιάλ, καμία σχέση με το πως έπαιζε στα προκριματικά. Σε αυτό βέβαια έχει βοηθήσει η παρουσία του Οζίλ πίσω από το Κλόζε. Ο Τουρκογερμανός κάνει πολύ δουλεία, ξέρει μπάλα και το αποτέλεσμα είναι εμφανές. Και εδώ ούτε ο Λεβ σκοπεύει να αλλάξει κάτι στην 11αδα της Γερμανίας.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στο mundial του 2006 με τα Πάντσερ να παίρνουν τη πρόκριση στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Οι δύο ομάδες είχαν παίξει και φιλικό πριν κάποιους μήνες (3 Μαρτίου) και το παιχνίδι το είχα παρακολουθήσει στο ZDF και η Αργεντινή είχε κερδίσει με 1-0 χάρη σε γκολ του Ιγκουαίν και μας χάρισε το 2,50 του διπλού. Αντιγράφω σε αυτό το σημείο το σχόλιο μου για εκείνο το παιχνίδι που είχα γράψει στο betsecret,

"Ξεκινώντας από το παιχνίδι της Γερμανίας με την Αργεντινή, το οποίο και παρακολούθησα στο ZDF η διαφορά ποιότητας των παιχτών των δύο ομάδων είναι τεράστια. Χαρακτηριστικά να σας αναφέρω μία φάση περίπου στο 30' όπου ο Ντι Μάρια έκανε πλάκα με τους αμυντικούς της Γερμανίας, βγήκε τετ α τετ αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Ο Ιγκουαίν όμως στα χασομέρια του πρώτου ημιχρόνου σε ανάλογη φάση έστειλε τη μπάλα στο πλεχτό. Όπως είπα και χτες για μένα η Αργεντινή είναι από τα φαβορί για το Μουντιάλ ασχέτως αν στα προκριματικά δεν μπορούσε να κερδίσει ούτε τη Βενεζουέλα. Αυτό είναι άλλο θέμα. Εδώ θα είμαστε να δούμε αν θα δικαιωθώ."

Στο δια ταύτα, πιστεύω ότι η Αργεντινή θα πάρει τη νίκη πρόκριση. Σίγουρα είναι ντέρμπι αλλά ρισκάρω και πάω στον άσσο.

Όσον αφορά το άλλο παιχνίδι, με το που είδα την απόδοση του διπλού γύρισα σελίδα. Δεν θα ασχοληθώ στοιχηματικά με αυτό το παιχνίδι.

ΥΓ: Εννοείται ότι θα τα πούμε πάλι αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού όπου θα σχολιάσουμε το αποτέλεσμα.