Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΓΙΩΡΓΟ, ΚΑΝΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ

Απ ότι ακούω και μαθαίνω , η πολιτική επιστράτευση των οδηγών φορτηγών – βυτιοφόρων είναι προ των πυλών αφ ότου και η τελευταία συνάντηση των οδηγών με το υπουργείο υποδομών δεν κατέληξε σε συνεννόηση. Οι οδηγοί δεν εκτίμησαν τα όσα τους προσφέρει η κυβέρνηση, τα όσα κατάφερε να πετύχει μέσα από διαπραγματεύσεις με τη τρόικα και συνεχίζουν την απεργία τους, με αποτέλεσμα τα προβλήματα στην αγορά να παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις. Βιοτεχνίες να κλείνουν λόγω έλλειψης καυσίμων, οι αγρότες να μην μπορούν να μεταφέρουν τα προϊόντα τους και οι εκατομμύρια καταναλωτές να παίρνουν το μαρτύριο της σταγόνας.

Είναι θλιβερό κάποιες εκατοντάδες άτομα να κρατούν ομήρους εκατομμύρια καταναλωτές. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει και πρέπει η κυβέρνηση να τελειώνει με αυτό το θέμα, σήμερα κιόλας. Δε γίνεται να συρόμαστε πίσω από κάποιες μειοψηφίες που λειτουργούν εις βάρος της ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα όταν ανοιχθεί το συγκεκριμένο επάγγελμα, υπολογίζεται ότι θα υπάρξει αύξηση του ΑΕΠ γύρω στο 1% και στη δύσκολη περίοδο που βρισκόμαστε είναι ζωτικής σημασίας.

Για να είμαι ωστόσο απόλυτα δίκαιως η κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει για αυτούς που αγόρασαν άδεια τα τελευταία χρόνια και με κάποιο τρόπο να τους αποζημειώσει γιατί αυτοί και μόνο αυτοί θα είναι στην όυσία χαμένοι. Κάτι που θα είναι άδικο αν τελικά συμβεί.