Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ MUNDIAL ΤΗΣ Ν. ΑΦΡΙΚΗΣ by BetSecret (ΜΕΡΟΣ Α΄)

Απομένουν πλέον λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η μεγαλύτερη διοργάνωση του πλανήτη, το παγκόσμιο κύπελλο όπου για πρώτη φορά διεξάγεται στη Μαύρη ήπειρο. Πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι το Μουντιάλ της ανασφάλειας. Και όχι άδικα. Το τελευταίο καιρό έχουμε παρακολουθήσει πολλά ρεπορτάζ από τη Ν. Αφρική όπου κανένας παίχτης οιοσδήποτε ομάδας δεν μπορεί μεμονωμένα και χωρίς τη συνοδεία αστυνομίας να κυκλοφορήσει στους δρόμους. Επιπλέον πολλοί δημοσιογράφοι έχουν πέσει θύματα ληστείας.

Αλλά και παίχτες όπως συνέβη χτες με την ελληνική ομάδα όπου όσο η ομάδα έκανε προπόνηση, κάποιοι τρύπωσαν στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η ελληνική αποστολή και έκλεψαν περίπου 3000 ευρώ. Όπως και να έχει μέσω του παγκοσμίου κυπέλλου δίνεται μία δυνατότητα στη Ν. Αφρική να βγει από την αφάνεια και να τραβήξει, έστω και προσωρινά, όλα τα βλέμματα πάνω της. Πάμε ωστόσο να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά και να δούμε τι συμβαίνει ανά όμιλο και ανά ομάδα και αναλόγως να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα. Μέσα στη παρένθεση δίπλα από κάθε ομάδα είναι η θέση την οποία κατέχει στη βαθμολογία της FIFA. Επίσης στο τέλος της ανάλυσης του κάθε ομίλου υπάρχει και το Δια ταύτα, οπού αναφέρω κάποιες προτάσεις.

Α ΟΜΙΛΟΣ
ΓΑΛΛΙΑ (9)
ΜΕΞΙΚΟ (17)
Ν. ΑΦΡΙΚΗ (83)
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (16)


Εν αρχή θα έλεγα ότι είναι από τους πιο αμφίρροπους, ως προς την έκβαση του, ομίλους. Σαν όνομα, η Γαλλία θα έλεγε κανείς ότι πάει για πρωτιά. Προσωπικά δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά. Είναι γεγονός ότι η Γαλλία στα προκριματικά επ ουδενί δεν ενθουσίασε με την απόδοσή της και αν δεν ήταν το πεντακάθαρο χέρι του Ανρί δεν θα πέρναγε. Το κλίμα στην ομάδα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, με μία ευρεία αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Ντομενέκ. Το ρόστερ της δεν είναι άσχημο αν και σίγουρα προκάλεσε αίσθηση ο αποκλεισμός των Μπενζεμά, Μπεν Αρφά και Νασρί. Προσωπικά, προτιμώ χίλιες φορές τους δύο τελευταίους από το Γκοβού για παράδειγμα. Ο Ντομενέκ να πούμε ότι αποχωρεί μετά το μουντιάλ . Φαίνεται ότι αυτός ο άνθρωπος δεν κάνει. Αν δεν ήταν και ο μεγάλος Ζινεντίν Ζιντάν ΠΟΤΕ δεν θα πήγαινε η Γαλλία σε τελικό κάτω από τις οδηγίες του. Το μεγάλο μειονέκτημα αυτή της Γαλλίας είναι ο εν λόγω κύριος.

Το Μεξικό είναι ομάδα ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο. Ο πρώτος όμιλος όπως προείπα είναι εξαιρετικά δύσκολος και αμφίρροπος. Διαβάζω το τελευταίο διάστημα από πολλούς ότι το Μεξικό είναι το αουτσάιντερ του ομίλου. Στα προκριματικά είδαμε ένα Μεξικό με δύο πρόσωπα. Στην αρχή να μην είναι τόσο καλό, ίσως γιατί δεν είχε προλάβει και ο Αγκίρε να κάνει δουλειά αφού παρέλαβε μία κατάσταση αρκετά περίεργη από το προκάτοχό του. Προς το τέλος έδειξε κάποια καλά στοιχεία αλλά μέχρι εκεί. Στο ρόστερ ξεχωρίζουν τα ονόματα των Σαλσίδο, Οσόριο, Γκουαρδάδο, Ντος Σάντος και του Κάρλος Βέλα. Παίρνω το ρίσκο, κατά τη προσωπική μου άποψη θα είναι μία από τις δύο ομάδες που θα μείνουν εκτός συνέχειας.

Πάμε και στη διοργανώτρια, όπου συμμετέχει για τρίτη φορά στο παγκόσμιο κύπελλο. Όπως είπα και στην εισαγωγή η Ν. Αφρική έχει μία ελπίδα να βγει από την αφάνεια και αυτό συνδέεται πέραν από τη διοργάνωση και σε μία καλή πορεία της εθνικής ομάδας. Όπως είθισται να λέμε η διοργανώτρια με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα περάσει. Στο πάγκο κάθεται ο πολύπειρος Κάρλος Αλμπέρτο Περέιρα. Στους 23 εκλεκτούς μόλις 5 είναι εκείνοι που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πρόκειται για τους αμυντικούς Ανέλε Νκόνγκα(Γκενκ), Άαρον Μοκοένα (Πόρτσμουθ), οι μέσοι Στίβεν Πιενάαρ (Έβερτον), Καγκίσο Ντικαγκόι (Φούλαμ) και ο επιθετικός Μπέναρντ Πάρκερ (Τβέντε). Για μένα είναι ένα ερωτηματικό και δεν θα ήθελα να τη σχολιάσω, πριν πάρω μία εικόνα από αυτή. Γιατί μην ξεχνάτε ότι δεν έχουμε καλή εικόνα από τη Ν Αφρική καθώς δεν έδωσε προκριματικά αλλά προκρίθηκε ως γνωστόν απευθείας λόγω του ότι είναι διοργανώτρια και όλο αυτό το διάστημα δίνει φιλικά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η Ουρουγουάη με 10 συμμετοχές και δύο κατακτήσεις στη πλάτη της μόνο ως απαρατήρητη δεν μπορεί να περνά. Προκρίθηκε μέσω των μπαράζ με τη Κόστα Ρίκα, νικώντας την εκτός έδρας και φέρνοντας ισοπαλία με 1-1 μέσα στην Ουρουγουάη. Από τη μέση και μπροστά έχει ποιοτικούς παίχτες όπως ο Σουάρεζ του Άγιαξ που έκανε όργια φέτος, ο Φορλάν, ο Καβάνι, ο Πέρεζ κ.α Ο στόχος για αυτό το Μουντιάλ είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση και από εκεί και ύστερα ότι είναι ας έρθει. Δυνατή ομάδα, θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της και θα παλέψει μέχρι τέλους για τη πρόκριση την επόμενη φάση.

Στο δια ταύτα, μιλώντας καθαρά αγωνιστικά σαν δυναμική των ομάδων για μένα βλέπω να περνούν Γαλλία και Ουρουγουάη. Ωστόσο αν δεχτούμε ότι η Ν. Αφρική ως διοργανώτρια πρέπει να περάσει τους ομίλους τότε τα πράγματα μπλέκονται άσχημα. Ως εκ τούτου προσωπικά δεν θα ασχοληθώ με κάποιο ειδικό στοίχημα σε αυτόν τον όμιλο.

Β ΟΜΙΛΟΣ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (7)
ΕΛΛΑΔΑ (13)
Ν ΚΟΡΕΑ (47)
ΝΙΓΗΡΙΑ (21)

Ας ξεκινήσουμε με τη δίκη μας ομάδα. Θα το πω ξεκάθαρα σε κάθε περίπτωση που ο Ρεχάγκελ δεν κατεβάσει τριάδα πίσω στην άμυνα θα έχουμε ένα θλιβερό replay του 1994. Ο Ρεχάγκελ ωστόσο είναι έξυπνος άνθρωπός. Θα κατεβάσει τριάδα πίσω με λίμπερο το Κατσουράνη μετά το τραυματισμό του Μόρα. Στο πρώτο παιχνίδι με τη Ν Κορέα πρέπει να προτιμήσει το Παπασταθόπουλο και όχι τον Αβράαμ διότι ο Παπασταθόπουλος είναι πιο ευέλικτος. Οι Κορεάτες δεν θα παίξουν με καμινάδες όπως γίνεται αντιληπτό αφού έχουν παίχτες όπου με τα χέρια στην ανάταση δεν ξεπερνούν το 1,30. Εκεί ακριβώς έγκειται και το πλεονέκτημα της ομάδας μας στο πρώτο και κρισιμότατο παιχνίδι. Είναι παιχνίδι μισή πρόκριση. Προσωπικά όσοι διαβάζετε αυτό εδώ το site ξέρετε ότι έχω σύρει τα μύρια όσα για τον Χαριστέα. Αυτά που δεν λέγονται και δεν γράφονται δημόσια. Ωστόσο το Σάββατο είναι το μοναδικό παιχνίδι που θα πρέπει να ξεκινήσει βασικός και να παίξει κορυφή. Για ευνόητους λόγους. Εάν παίξει και το βάλει δεξιά, ξεχάστε το παιχνίδι. Οι Κορεάτες είναι σαΐτες , δεν τους πιάνεις και μέχρι να στρίψει ο Χαριστέας οι Κορεάτες θα έχουν βγει στην αντεπίθεση. Αντίθετα επειδή οι έλληνες παίχτες με εξαίρεση 3-4 δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι και τεχνητές στη μπάλα θα παίξουν με καμινάδες. Όπερ και σημαίνει ότι ο Χαριστέας αμέσως έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων αμυντικών. Επίσης στα στημένα θα έχουμε σημαντικότατο πλεονέκτημα. Και εκεί πρέπει να χτυπήσει η εθνική μας. Από εκεί και ύστερα βλέποντας το Τζιόλη στη μεσαία γραμμή είναι η απόλυτη κατάντια μίας ομάδας. Εν κατακλείδι, το παιχνίδι του σαββάτου είναι κρίσιμο και θα κρίνει πολλά είμαι ωστόσο αισιόδοξος. Πιστεύω ότι θα προκριθούμε.

Πάμε και στο φαβορί του ομίλου. Η Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα. Όσοι με ρωτούν το τελευταίο μήνα ποια ομάδα θα κατακτήσει το τρόπαιο τους απαντώ μονολεκτικά, Αργεντινή. Μπορεί να πέρασε τη τελευταία στιγμή στο Μουντιάλ σαν τελευταία αλλά επιμένω ότι θα πάει ψηλά. Έχοντας μελετήσει τις διασταυρώσεις, το δύσκολο παιχνίδι της θα είναι με την Ισπανία στον ημιτελικό. Στο τελικό δε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δούμε το Αργεντινή Βραζιλία. Η Αργεντινή έχει μακράν το καλύτερο ρόστερ στο Μουντιάλ και αυτό είναι ο ευχάριστος πονοκέφαλος του Μαραντόνα. Πολλά τα δημοσιεύματα για το πώς θα παίξει ο Μαραντόνα γιατί ποιον να αφήσεις έξω από αυτή την ομάδα. Στην επίθεση ας πούμε έχει Ιγκουαίν, Τέβεζ, Μέσι, Αγκουέρο, Μιλίτο και Παλέρμο. (Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο που δεν ξέρω γιατί τον πήρε, σε ηλικία 37 χρονών και άφησε έξω τον Ζανέτι οποίος μπορεί να είναι συνομήλικος του Παλέρμο αλλά τα τρεξίματά του δεν τα έχουν ούτε 20αρηδες αλλά δεν πήρε ούτε τον Καμπιάσο που έκανε εκπληκτική σεζόν με την Ίντερ). Ποιον να αφήσεις έξω ; Ιδού το ερώτημα.

Η Νιγηρία είναι η πρώτη υποψήφια για τον αποκλεισμό. Ξεκινάει και με την Αργεντινή όπου το κοντέρ έχω την αίσθηση ότι θα μετρήσει πολλά. Πέρασε τη τελευταία αγωνιστική στο Παγκόσμιο κύπελλο καθώς η αδιάφορη Μοζαμβίκη είχε κερδίσει την τελευταία αγωνιστική την πρώτη στον όμιλο Τυνήσια και έτσι η Νιγηριανοί βρέθηκαν στα γήπεδα της Ν. Αφρικής. Έχει στο πάγκο τον Λάγκερμπακ και πολλούς αξιόλογους παίχτες στο ρόστερ της. Τεράστια όμως η απουσία του Μίκελ στη μεσαία γραμμή. Πιστεύω ότι θα αποκλειστεί από τη πρώτη φάση. Σίγουρα πάντως αυτή η Νιγηρία δεν έχει τη λάμψη του πρελθόντος.

Κλείνουμε με τους Ν. Κορεάτες όπου πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα σε φυσική κατάσταση. Με παίχτες όπου δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους, παλεύον μέχρι το 90 έχοντας άριστη πειθαρχία μέσα στο γήπεδο. Για να τη νικήσεις πρέπει να φτύσεις κυριολεκτικά αίμα. Ο τρόπος παιχνιδιού της είναι να παίζει από τον άξονα και με προσωπικές διεισδύσεις κάποιων πολύ καλών παιχτών που έχει όπως ο Παρκ της Μάντσεστερ. Ωστόσο το μεγάλο της μειονέκτημα είναι στην επίθεση όπου έχει τεράστιο πρόβλημα στο γκολ. Εάν είχε τον τρόπο να βάλει εύκολα το γκολ θα ήταν το δεύτερο φαβορί του ομίλου πίσω από την Αργεντινή. Επαναλαμβάνω ωστόσο, ότι εάν κάποιος την υποτιμήσει θα το πληρώσει.

Στο δια ταύτα, Δυάδα Αργεντινή και Ελλάδα και να μην προκριθεί η Νιγηρία.

C ΟΜΙΛΟΣ
ΑΓΓΛΙΑ (8)
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (25)
ΗΠΑ (14)
ΑΛΓΕΡΙΑ (30)


Στο τρίτο όμιλο τα πράγματα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα. Η Αγγλία είναι το μεγάλο φαβορί για τη πρόκριση. Ποιοτικά απέχει πολύ και από τις τρείς ομάδες. Ο Καπέλο διαθέτει ένα πολύ καλό υλικό στα χέρια του και δείχνει ότι είναι σε θέση κάνει το μεγάλο βήμα. Ο Καπέλο από τότε που ανέλαβε μετά την παταγώδη αποτυχία του ΜακΛάρεν όπου η Αγγλία έμεινε εκτός Euro, μάζεψε την όλη κατάσταση. Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης. Φαίνεται εξάλλου και από τις αποδόσεις που κυκλοφορούν. Την Αγγλία την είδα σε δύο φιλικά και ήταν τραγική ειδικά σε εκείνο με την Ιαπωνία. Πέραν από αυτό, πιστεύω ότι η Αγγλία δεν θα έχει πρόβλημα με τη πρόκριση στην επόμενη φάση αλλά η οροφή της για μένα έχοντας δει τις διασταυρώσεις είναι μέχρι το προημιτελικό δεν πιστεύω ότι η Αγγλία θα βρεθεί στο τελικό.

Οι ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια έχουν μία σταθερή άνοδο, πέρασε πρώτη από τα προκριματικά της Β. & Κ. Αμερικής και έτσι θα βρεθεί για ένατη φορά σε Μουντιάλ. Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει τη πορεία της στο Συνομοσπονδιών πέρσι όπου έφτασε μέχρι το τελικό αποκλείοντας την Ισπανία στον χορταστικό και με συνεχείς αλλαγές συναισθημάτων ημιτελικό. Το αστέρι της ομάδας δεν είναι άλλος περάν του Λάντον Ντόνοβαν όπου φέτος έκανε εξαιρετική σεζόν για όσο αγωνίστηκε στην Έβερτον ως δανεικός. Έχω την άποψη ότι αυτός ο παίχτης χαραμίζεται στο MLS. Και σε αυτή την εθνική των ΗΠΑ είναι από τους λίγους που ξέρουν καλή μπάλα. Πιστεύω ότι θα είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει την Αγγλία στην επόμενη φάση.

Μόλις δεύτερη συμμετοχή για τη Σλοβενία όπου σε εθνικό επίπεδο (μετά το 1992) δεν έχει να δείξει και πολλά πράγματα αφού δεν έχει συμμετάσχει πέραν του Μουντιάλ του 2002 σε άλλη κορυφαία διοργάνωση. Τερμάτισε σε δεύτερη στον όμιλο πίσω από τη Σλοβακία και πήρε τη πρόκριση στα μπαράζ επί της Ρωσίας χάρη στο εκτός έδρας γκολ. Το παιχνίδι στη Ρωσία ακόμνα το θυμάμαι, με τους Ρώσους να έχουν χάσει τα άχαστα και από την άλλη οι Σλοβένοι λίγα λεπτά πριν το τέλος να κάνουν το 2-1 και στις καθυστερήσεις να χάνουν τετ α τετ για το 2-2. Στον επαναληπτικό κέρδισαν με 1-0 και πήραν τη πρόκριση. Είναι ομάδα δημιούργημα του προπονητή της, του Ματίας Κεκ. Ομάδα υπόδειγμα στην αμυντική της λειτουργία, στη φάση των ομίλων δέχτηκε μόλις 4 γκολ. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Μαζί με τις ΗΠΑ θα δώσουν τη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Για την Αλγερία δεν έχουμε να πούμε πολλά, πρώην αποικία της Γαλλίας, φαίνεται να είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Προκρίθηκε στα μπαράζ κόντρα στην Αίγυπτο καθ ότι οι δύο ομάδες τερμάτισαν ισόβαθμες στον όμιλο. Θα περιμένουμε σαφώς να τη δούμε αλλά πιστεύω ότι θα τερματίσει στη τελευταία θέση.

Στο δια ταύτα, Αγγλία και ΗΠΑ παίρνουν τα δύο εισιτήρια της πρόκρισης. Βέβαια η απόδοση της Αγγλίας για πρόκριση είναι αστεία. Για αυτό δύο καλά ειδικά στοιχήματα που έχω ξεχωρίσει είναι να τερματίσει τελευταία η Αλγερία και πρόκριση για τις ΗΠΑ.

D ΟΜΙΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (6)
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (20)
ΓΚΑΝΑ (32)
ΣΕΡΒΙΑ (15)

Όμιλος με δύο φαβορί τη Σερβία και τη Γερμανία. Ξεκινώντας με τους Γερμανούς, όπου έχω πολύ καλή άποψη διότι παρακολούθησα δορυφορικά σχεδόν όλα τα παιχνίδια τους, σε αυτό το Μουντιάλ δύσκολα θα διακριθούν. Έχουν βάλει ψηλά το πήχη αλλά δεν το πιστεύω με κανένα τρόπο. Ο Λεβ έχει και ένα γεμάτο απουσιολόγιο αλλά αυτή η ομάδα εμένα προσωπικά δεν με πείθει. Απ ότι διαβάζω ο Λεβ θα παίξει με Κλόζε μπροστά και πίσω τριάδα με Μίλερ Όζιλ και Ποντόλσκι. Τον Κλόζε τον σέβομαι ως παίχτη διότι μπορεί να μην ξέρει τόσο καλή μπάλα αλλά έχει το γκολ μέσα του ίσως όμως να έπρεπε να παίξει οι Κίσλινγκ που έχει κάνει μία εξαιρετική χρονιά με τη Λεβρκούζεν. Σίγουρα λείπει η ηγετική φυσιογνωμία στην ομάδα του Μπάλακ, μιλώ για την προσωπικότητά του και όχι για την αγωνιστική του συνεισφορά. Να εξηγούμαστε. Το κέντρο της άμυνας με Φρίντριχ και Μερτεσάκερ θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα ενώ αντίθετα διαθέτει υπεροπλία στην επιθετική γραμμή. Επίσης να πούμε ότι κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Νόιερ ο οποίος στα προκριματικά δεν έπαιξε καθόλου αλλά έκανε καλή χρονιά με τη Σάλκε. Είναι ένα ερωτηματικό η απόδοση του.

Η Σερβία είναι το δεύτερο φαβορί του ομίλου, σύμφωνα και με τις αποδόσεις των book. Πέρασε πρώτη στο Μουντιάλ εύκολα θα έλεγα και έστειλε μάλιστα στα μπαράζ τη Γαλλία. Είναι η πρωτάρα σε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο καθ ότι είναι η πρώτη της συμμετοχή ( μετά το διαχωρισμό της Γιουγκοσλαβίας) οπότε όπως καταλαβαίνετε κατεβαίνει χωρίς άγχος αφού μόνο ότι έφτασε εδώ αποτελείς επιτυχία. Στο πάγκο κάθεται ο πολύ έμπειρος Ράντομιρ Άντιτς διαθέτοντας ένα καλό ρόστερ με ταλαντούχους και φέρελπις παίχτες αλλά και έμπειρους όπως ο Πάντελιτς, ο Ζίγκιτς, ο Βίντιτς και ο Γιοβάνοβιτς. Να πούμε επίσης ότι ο τραυματισμός των Ντραγκουντίνοβιτς και του Γιάνκοβιτς άλλαξαν κάπως τα σχέδια του Άντιτς. Προσωπικά περίμενα να κληθεί και ο Σουλειμάνι του Άγιαξ τον οποίο θεωρώ εξαιρετικό παίχτη. Αλλά πιστεύω ότι θα παίξει μέχρι τέλους με τη Γκάνα για τη δεύτερη θέση. Αν τη Κυριακή οι σέρβοι κερδίσουν τη Γκάνα είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Αλλιώς το βλέπω λίγο χλωμό για πρόκριση.

Η Γκάνα είναι μία εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα με πολλούς σε μικρή ηλικία παίχτες που ψάχνουν την ευκαιρία για διάκριση. Πέρασε στο Μουντιάλ σχετικά εύκολα από τον όμιλο της και θα δώσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της το παρών στη κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Ο Ραγιέβατς αναμένεται να στήσει αμυντικά τη Γκάνα και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις εκμεταλλευόμενος τη πολύ καλή , άριστη θα έλεγα φυσική κατάσταση ων παιχτών του. Τεράστια η απώλεια του σταρ αυτή της ομάδας του Εσιέν, τη θέση του στην 11αδα θα πάρει μάλλον ο Άνναν της Ρόζερμποργκ. Όπως είπαμε και παραπάνω Γκάνα και Σερβία θα παλέψουν για μία θέση.

Περνώντας στην Αυστραλία, έχω μία απορία. Η Αυστραλία θα εκπροσωπήσει την Ασία ή την Ωκεανία; Και το λέω αυτό διότι από τα προκριματικά της Ωκεανίας ζήτησε και πήρε μέρος στα προκριματικά της Ασίας για να έχει περισσότερο ανταγωνισμό. Παραμύθια. Απλά όσο τερμάτιζε πρώτη στην Ωκεανία έπρεπε να παίξει μπαράζ με τη πεμπτη από τη Λατινική Αμερική. Αλλά τώρα ούτως η άλλως άλλαξαν αυτά. Μετρά άλλες δύο συμμετοχές σε Μουντιάλ το 1974 και το 2006. Το 2006 λίγο έλειψε να κάνει το μεγάλο μπαμ και να αφήσει έξω τους Ιταλούς αλλά ας είναι καλά το κοράκι που σφύριξε πέναλτι στο 90 και πήρε το παιχνίδι η Ιταλία και συνέχισε στην επόμενη φάση. Ομάδα με μ.ο ηλικίας τα 29 έτη. Έχει πολλούς έμπειρους παίχτες όπως ο παιχταράς Κέχιλ, ο Κιούελ, ο Μπρεσιάνο, ο Γκρέλα, ο Έμερτον. Λογικά πάντως με Γκάνα, Σερβία και Γερμανία στον όμιλο δύσκολα θα κάνει την έκπληξη.

Στο δια ταύτα, μη αποκλείοντας κάποια έκπληξη βλέπω να περνάει Σερβία και Γερμανία. Αλλά δεν θα έβαζα και το χέρι μου στη φωτιά.