Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ...


Μιας και σήμερα δεν έχει ενδιαφέροντα παιχνίδια στο στοίχημα θα ήθελα να πω δύο τρεις κουβέντες για το θέμα των δύο τελευταίων ημερών σχετικά με τη κ. Γκερέκου και το κ. Βοσκόπουλο. Για μένα το δημοσίευμα ήταν λίγο "περιέργο" και να εξηγήσω αμέσως τι εννοώ για να μην παρεξηγηθώ διότι την Ελευθεροτυπία την σέβομαι και με το παραπάνω ως εφημερίδα. Ότι ο κ. Βοσκόπουλος είχε χρέη ήταν λίγο πολύ γνωστό, τουλάχιστον φαντάζομαι στους δημοσιογράφους και όλοι οι υπόλοιποι θυμόμαστε τη δικαστική περιπέτεια με την πρώην γυναίκα του.

Δεν σας κάνει λοιπόν εντύπωση ο χρόνος που βγήκε το δημοσίευμα ; Λίγο πριν τον αναμενόμενο ανασχηματισμό. Γιατί δεν βγήκε πέρσι που την είχε τομεάρχη Πολιτισμού ο Γιώργος ; Γιατί δεν βγήκε τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης ; Παρά βγήκε 7 μήνες μετά. Πολλοί θα ήθελαν να πάρουν τη θέση της κ. Γκερέκου και ήξεραν ότι αν βγει το θέμα είναι αναγκασμένη, παρ ότι δεν έχει άμεση ευθύνη, να παραιτηθεί γιατί αλλιώς ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου θα την παραιτούσε. 

Δεν θα μπω στο κουτσομπολιό που υπάρχει γύρω από το θέμα και όλα αυτά που ακούγονται από το πρωί. Δεν με ενδιαφέρει. Το πολιτικό σκέλος με ενδιαφέρει. Πάντως είναι λυπηρό να βλέπω από "την παράταξη των σκανδάλων" να ομιλεί περί του πρώτου σκανδάλου της κυβέρνησης Παπανδρέου. Δεν είναι να τους λαμβάνεις σοβαρά υπόψιν σου διότι δεν μιλάμε για σκάνδαλο. Γιατί δεν έγινε από την κ. Γκερέκου, άρα έχει έμμεσε ευθύνη, πολιτική αν θέλετε, δεν μιλάμε για φοροδιαφυγή απλά ο κ. Βοσκόπουλος προσέφυγε στα δικαστήρια όπως ο κάθε έλληνας πολίτης γιατί θεώρησε πως ο φόρος που του έχει επιβληθεί είναι μεγάλος και κατά τη γνώμη του άδικος και κατάφερνε και έπαιρνε παρατάσεις.