Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΠΡΟΩΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ !

Σήμερα έχουμε τη πρώτη μεγάλη μάχη ων ημιτελικών στο Μιλάνο, και όταν μιλάμε για το Ίντερ Μπαρτσελόνα λογικό είναι το παιχνίδι να χαρακτηρίζεται ως πρόωρος τελικός.
Από τη μία η Ίντερ βρίσκεται μετά από 7-8 χρόνια σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ και οι παίχτες του Μουρίνιου προέρχονται από τη μεγάλη νίκη τη παρασκευή στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους αν και δεν έπαιξε και οι νερατούζροι δεν έπαιξαν καμία σπουδαία μπάλα. Ωστόσο η νίκη αυτή δεν ήτανα αρκετή για να τους φέρει στη πρώτη θέση καθώς η Ρόμα νίκησε και αυτή με τη σειρά της, με ανατροπή παρακαλώ, τη Λάτσιο. Ερωτηθής ο Μουρίνιο για το Μέσι είπε «ότι ναι μεν είναι παίχτης που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής αλλά δεν σκοπεύω να βάλω παίχτη πάνω του». Τολμώ να πω ότι αν έλεγε κάτι διαφορετικό θα μου προξενούσε τεράστια εντύπωση. Στα αγωνιστικά ο Μουρίνιο έχει όλους τους παίχτες στη διάθεση του πλην των Αρεναούτοβιτς και Σάντον οι οποίοι όμως δεν λογίζονται ως σημαντικές απουσίες. Ο Μουρίνιο απ ότι είδα θα παίξει σχεδόν το ίδιο σύστημα με αυτό που έπαιξε κόντρα στη Τσέλσι δηαλδή με συμπαγές κέντρο και με ταχύτητα στην επίθεση.
Στον άλλο στρατόπεδο, η Μπαρτσελόνα το Σάββατο γκέλαρε στο τοπικό ντέρμπι κόντρα στην Εσπανιόλ αφού κόλλησε στο 0-0 και σε συνδυαμσό με τη νίκη της Ρεάλ κόντρα στη Βαλενθια τη Κυριακή με 2-0 η διαφορά των δύο ομάδων είναι πλέον στον πόντο και πάμε για φινάλε θρίλερ στην Ισπανία, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό. Μετά το παιχνίδι του Σαββάτου νωρίς τη Κυριακή οι "μπλαουγκράνα" αποχώρησαν με πούλμαν, λόγω της τέφρας, για το Μιλάνο. Μία απόσταση δηλαδή 1000 χλμ. Με ενδιάμεση στάση στις Κάννες για διανυχτέρευση. Μιλάμε η ταλαιπωρία των παιχτών της Μπαρτσελόνα πρέπει να έχει χτυπήσει κόκκινο. ο Γκουαρδίολα πάντως για να διασκεδάσει και λίγο το κλίμα είπε ότι «πάλι καλά που πέρασε η Ίντερ και δεν χρειάστηκε να ταξιδέψουμε στη Ρωσία». Στα αγωνιστικά τώρα, εκτός είναι οι Ινιέστα και Τσιγκρίνσκι αλλά ο Ιμπραίμοβιτς τέθηκε κανονικά στη διάθεσή του Γκουαρδιόλα.
Στο δια ταύτα, προγνωστικά δε χωρούν. Πάντως σε ανύποπτο χρόνο έχω γράψει ότι αν υπάρχει κάποια ομάδα που μπορεί να κοντράρει τη Μπαρτσελόνα αυτή είναι η Ίντερ. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και τη κούραση των "μπλαουγκράνα" κλείνω προς τη μεριά των γηπεδούχων, προς το 1Χ.