Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Χάρη σε έναν εκπληκτικό Μέσι η Μπαρτσελόνα πήρε άνετη νίκη με 4-1 επί της Άρσεναλ δικαιώνοντας εμπράκτως όλους αυτούς που λένε ότι είναι ο διάδοχος του Μαραντόνα. Για άλλα μία φορά χάζεψα βλέποντας τον. Λογικό και επόμενο να δηλώσει ο Βενγκέρ ότι είναι ο κορυφαίος του κόσμου. Από αυτόν έχασε και όχι από τη Μπαρτσελόνα. Ένας άσσος που είχε φορτωθεί απίστευτα, προσωπικά όπως εξήγησα αναλυτικά χτες πήγα στη κόντρα παρ ότι έβλεπα τον άσσο αλλά το 1,25 δεν υπήρχε περίπτωση να το παίξω. Στο άλλο παιχνίδι η Ίντερ σφράγισε τη πρόκριση της με νίκη μέσα στη Ρωσία και ο Μουρίνιο δεν έχασε την ευκαιρία να δηλώσει πως η Ίντερ μπορεί να σηκώσει τη κούπα μέσα στο Μπερναμπέου. Θα το δούμε αυτό. Σήμερα θα συμπληρωθεί το καρέ με τη Λυών λογικά να περνά μετά το 3-1 ενώ μέσα στο Ολντ Τράφορντ είναι όλα ανοιχτά.

280 Χ 3,30 2 4,15
Διαιτητής : Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
A παιχνίδι: 2-1 ηττήθηκε στο 93’ η ομάδα του Σερ Άλεξ.
Εκπληκτικό το πρώτο παιχνίδι στο Μόναχο, πλούσιο σε συγκινήσεις, μου θύμισε σε πολλά το θρυλικό παιχνίδι του 1999 μόνο που αυτή τη φορά οι Βαυαροί ήταν αυτοί που πλήρωσαν με το ίδιο νόμισα τους μπέμπηδες του Σερ Άλεξ. Η Μάντσεστερ σήμερα ψάχνει νίκη έστω και με μισό μηδέν για να πάρει τη πρόκριση. Η ψυχολογία όμως της ομάδας δεν είναι και στο καλύτερο επίπεδο μιας και το Σάββατο ηττήθηκε στο ντέρμπι από τη Τσέλσι με 2-1 κάτι που σήμανε και τη πτώση της από τη κορυφή αλλά και ότι η Άρσεναλ ξανά μπαίνει στο κόλπο. Η Γιουνάιτεντ στη προσπάθεια της να πάρει τη τέταρτη συνεχόμενη πρόκριση στα ημιτελικά δεν μπορεί να υπολογίζει στο καλύτερο και πιο φορμαρισμένο παίχτη της τον Ρούνει, ο οποίος είναι τραυματίας από τη προηγούμενη Τρίτη. Τεράστια απουσία και δυσαναπλήρωτο το κενό. Από μόνη της η απουσία αυτή γέρνει τη πλάστιγκα υπέρ των Βαυαρών. Ο ίδιος ο Ρούνει πάντως θέλει να παίξει, ο Σερ Άλεξ δήλωσε ότι θα παίξει μόνο αν είναι απόλυτα υγιής, κατά πάσα πιθανότητα πάντως θα είναι στο πάγκο αλλά πολύ δύσκολα θα παίξει. Στον αντίποδα οι Βαυαροί μετά τη νίκη τους κόντρα στη Μάντσεστερ νίκησαν με το ίδιο σκορ και τη Σάλκε 2-1 και πλέον είναι πανέτοιμοι να πανηγυρίσουν μία μεγάλη πρόκριση μέσα στο θέατρο των ονείρων. Ο Ρομπέν πήρε το ΟΚ από τους γιατρούς και θα δώσει κανονικά το παρόν όπως και ο Σβαιστάνγκερ. Στοιχηματικά τώρα μόνο ως αστείο μπορώ να εκλάβω το 1,65 του άσσου, ούτως η άλλως το Χ2 το είχα κατά νου από τη προηγούμενη εβδομάδα και σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη απουσία του Ρούνει ενισχύεται όλο και περισσότερο. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την απόδοση γίνεται ένα πολύ καλό μίγμα για να τιμήσουμε το Χ2, το οποίο για μένα επ ουδενί δεν είναι έκπληξη όπως φανερώνουν οι αποδόσεις, που έπρεπε να ήταν πιο μοιρασμένες.

281 Χ 3,10 2 3,15
Διαιτητής: Αλμπέρτο Μαγένκο (Ιταλία)
Α παιχνίδι: (3-1, δίκαιη νίκη για την Λυών)
Οι Γιρονδίνοι μετά την ήττα τους στο πρώτο παιχνίδι από τη Λυών με 3-1, έχασαν και το Σάββατο με 2-1 στην έδρα της Νανσί με αποτέλεσμα να πέσουν μετά από καιρό από τη κορυφή. Λογικό ήταν, το λέγαμε εδώ και καιρό ότι η Μπορντό από την επανέναρξη και ύστερα είναι σε τραγική κατάσταση και είναι απορίας άξιο πως έμεινε για τόσο καιρό στη κορυφή. Ο Γκουρκυφ τα έχει δώσει όλα και πλέον δείχνει πολύ κουρασμένος. Πέρα από τη τραγική, πραγματικά, κακή αγωνιστική κατάσταση της Μπορντό ο Μπλάν έχει να αντιμετωπίσει και κάποιες απουσίες βασικών παιχτών. Καταρχήν ο μέσος Φερνάντο που χάνει το υπόλοιπό της σεζόν, ο τερματοφύλακας Καρασό είναι αμφίβολος με πρόβλημα στους προσαγωγούς, ο βασικός στόπερ Πλανύς παρ ότι είναι στην αποστολή πολύ δύσκολα θα παίξει εκτός και αν ο Μπλαν ρισκάρει με τη συμμετοχή του. Στον αντίποδα η Λυών βρίσκεται σε φόρμα το τελευταίο διάστημα και προέρχεται από τεράστια νίκη με ανατροπή μέσα στην έδρα της Ρεν με 2-1, χάρη σε γκολ των Μπαστός και Λισάνδρο Λόπεζ με τον Πυέλ πάντως να ξεκουράζει κάποιους βασικούς ώστε να τους έχει φρέσκους στο αποψινό παιχνίδι. Και ο Πυέλ έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές απουσίες. Καταρχήν τιμωρημένος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Λισάνδρο Λόπεζ και ο Γκοβού. Απών επίσης με πρόβλημα στους προσαγωγούς ο Μακούν. Ο Γκομίς λογικά θα είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του Λισάνδρο στην επίθεση που θα πλαισιώνεται από το Μπαστός και τον Ντελγκάδο.
Νομίζω ότι πολύ δύσκολα η Λυών θα αποκλειστεί από αυτή τη τραγική Μπορντό.

Καλή τύχη.