Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Τελευταία πράξη για το ελληνικό πρωτάθλημα και προτελευταία στην Ολλανδία. Ξεκινώντας με το δικό μας και αφού ο ΟΠΑΠ εξαφάνισε τα μισά παιχνίδια (γιατί άραγε;) θα σταθώ στο παιχνίδι Ηρακλής Ξάνθη μιας και από το 1,17 το διπλό σε αυτές τις 4 εταιρίες που το δέχονται πήγε στο 1,40 ενώ ο άσσος από το 8,00 στο 5,00. Αν θέλετε τη προσωπική μου άποψη το παιχνίδι είναι διπλό. Δίχως άλλα περιττά λόγια. Στην Ολλανδία θα σταθώ στο παιχνίδι Τβέντε Φέγενορντ όπου πήγαν οι οπαδοί της Φέγενορντ στις προπονήσεις και απαιτούσαν από την ομάδα τους να χάσει από τη Τβέντε για να μην πάει το πρωτάθλημα στον Αίαντα και ας χάσουν εκείνοι την απευθείας θέση που οδηγεί στο Europa League. Για σήμερα σε ένα κουπόνι όπου υπάρχουν πάρα πολλά φαβορί και μένει να δούμε πόσα από αυτά θα επιβεβαιωθούν έχω ξεχωρίσει την ακόλουθη τριάδα,

266 2 1,55
Απλά και ξεκάθαρα τα πράγματα η Αλκμάαρ θέλει νίκη και μόνο νίκη και παράλληλα μη νίκη της Φέγενορντ για να της πάρει τη τέταρτη θέση. Μία Αλκμάαρ πραγματικά μεταμορφωμένη στο δεύτερο γύρο που ουσιαστικά φαίνεται και η δουλεία του Αντβοκάατ, οποίος όμως σε συνέντευξη τύπου είπε ότι παραιτήθηκε από την εθνική Βελγίου ενώ στο τέλος τη σεζόν θα φύγει από την Αλκμάαρ για τη Ρωσία. Μία Αλκμάαρ που μετρά 12 παιχνίδια χωρίς ήττα και προέρχεται από τη νίκη με 1-0 στο ντέρμπι με τη Τβέντε. Από την άλλη και η Βίλεμ καίγεται για τους βαθμούς της νίκης προκειμένου να αποφύγει τη μπαράζ παραμονής αλλά μάλλον όνειρο θερινής νυκτός μοιάζει κάτι τέτοιο. Απέχει 4 βαθμούς από την Ντεν Χάαγκ κάτι που σημαίνει ότι για να μείνει στη κατηγορία πρέπει να νικήσει και την Αλκμάαρ και την Ρόντα τη τελευταία αγωνιστική και η Ντεν Χάαγκ να χάσει και τις δύο αγωνιστικές. Θεωρώ ότι αφενός η Ντεν Χάαγκ θα κερδίσει την υποβιβασμένη Βάαλβάικ σήμερα και ότι η Αλκμάαρ θα κερδίσει την Βίλεμ των πολλών προβλημάτων. Η απόδοση του διπλού πέφτει σε όλες τις εταιρίες και το 1,55 του ΟΠΑΠ κρίνεται καλό.

315 over 1.50
Ανοιχτό παιχνίδι αναμένεται ανάμεσα σε Στρόμγκοτσεντ και Σταρτ. Στις πρώτες έξι αγωνιστικές οι γηπεδούχοι μετρούν έξι over και οι φιλοξενούμενοι τρία. Νομίζω ότι τα πολλά τέρματα είναι μία καλή επιλογή στο εν λόγω παιχνίδι.

320 1 1,70
Οι Βάσκοι αντλώντας δύναμη από το φρούριο του Σαν Μαμές (10-2-3, μετρά εκεί) συνεχίζουν και παλεύουν για την έξοδό τους στο Europa League. Περιθώρια νέας απώλειας βαθμών μετά την μεσοβδόμαδη ήττα από τη Βαλένθια δεν υπάρχουν. Το πρόγραμμα για τους Βάσκους είναι ευνοϊκό μέχρι το τέλος καθώς έχουν 5 αναμετρήσεις εντός έδρας. Αγωνιστικά ο Καπαρός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Τοκέρο (26/7) και τον Κοικίλι (17/1). Στο αντίποδα η Σαραγόσα μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού, βρίσκεται 4 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη αλλά εκτός έδρας χάνεται έχοντας 10 ήττες σε 16 παιχνίδια. Επίσης η Σαραγόσα σήμερα θα έχει πολλά και σημαντικά προβλήματα. Καταρχήν θα της λείψει ο τιμωρημένος πρώτος σκόρερ της ο Αριθμέντι (29/6), ο Λαφίτα (21/4), ο Ντιόγο (15/2) ενώ οι Σουάζο (15/1), Ερέρα (24/1), Κοντίνι (12/1) είναι εξαιρετικά αμφίβολοι και η συμμετοχή τους θα κριθεί τη τελευταία στιγμή. Πάντως θεωρείται δύσκολο ειδικά οι δύο πρώτοι να βγάλουν όλο το 90λεπτο. Και σήμερα θα στηρίξω τη Μπιλμπάο. Άσσος λοιπόν στο 1,70.

Επίσης καλά σημεία είναι :
283 Ντόρτμουντ Χονφεχάιμ 1 1,50
313 Οντ Γκρέλαντ Μόλντε 1 1,85

Καλή τύχη !