Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Δεν μπορώ να μην ξεκινήσω με το απόλυτο el clasico, σήμερα το βράδυ στο Μπερναμπέου το οποίο ο έλληνας τηλεθεατής μπορεί να το απολαύσει μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ. Είναι κατεξοχήν το παιχνίδι που τραβάει τα φλας πάνω του. Ας ξεκινήσουμε και εμείς τις σημερινές μας προτάσεις από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

244 X 3.25 2 2.45
Ξεκινώντας με το κλισέ ότι σε ένα el clasico σαν και αυτό δεν χωρούν προγνωστικά εν τούτοις όμως δεν μπορώ να μην παρατηρήσω την εμφανή διαφορά στην αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων. Η διαφορά φάνηκε και στο Τσάμπιονς Λιγκ όπου η βασίλισσα παρά τα εκατοντάδες εκατ. ευρώ που ξόδεψε δεν κατάφερε να περάσει καν στα προημιτελικά αφού αποκλείστηκε μέσα στο Μπερναμπέου από τη Λυών ενώ η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στον ημιτελικό. Σκεφτείτε μόνο την εικόνα τον Πουγιόλ να σηκώνει την κούπα στο Μπερναμπέου. Η Μπαρτσελόνα μετά από μία μίνι κοιλιά στην απόδοσή της, η οποία ναι μεν δεν συνδυάστηκε με ανεπιτυχή αποτελέσματα αλλά είχε επίπτωση στην απόδοση της ομάδας δείχνει να έχει πάρει για τα καλά μπρος στη πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν. Έχοντας ένα Μέσι σε τρελά κέφια μοίρασε δύο τεσσάρες σε Μπιλμπάο και Άρσεναλ αντίστοιχα. Και πάει με τη καλυτερη δυνατή ψυχολογία για να πάρει τη νίκη τόσο για το γόητρο όσο και γιατί αν χάσει σήμερα η Ρεάλ θα της δώσει τη χαριστική βολή και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Στον αντίποδα οι Μερενχες θέλουν τη νίκη όπου αφενός θα τους δώσει το πλεονέκτημα για το πρωτάθλημα αλλά θα δώσουν και χαρά στους οπαδούς τους οποίους φέτος έχουν απογοητεύσει. Πέραν αυτού η βασίλισσα θέλει τη ρεβάνς και για το περσινό, ντροπιαστικό 2-6. Στα αγωνιστικά για τους Μπλαουγκράνας εκτός τελικά έμεινε ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς (24/15) αλλά επανέρχεται ο Πικέ (24/2) και ο Ντάνι Άλβες (22/3) ενώ για τη Ρεάλ εκτός θα είναι ο Κακά (21/7) ο οποίος βέβαια είναι φανερό ότι δεν έχει δέσει με την ομάδα, δεν θυμίζει σε τίποτα το Κακά που ήταν στη Μίλαν, στα περισσότερα παιχνίδια που τον έχω δει ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Ο Πελεγκρίνι όμως θα έχει στην διάθεσή του τον Τσαμπι Αλόνσο (26/3) και ο Σ. Ράμος (25/3). Χωρίς να θέλω να πω μεγάλα λόγια, τα οποία εύκολα μπορούν να διαψευστούν αλλα δεν βλέπω πως αυτή η Ρεάλ θα υπερτερήσει της ομάδας της Μπαρτσελόνα. Η απόδοση βέβαια του διπλού στον ΟΠΑΠ είναι η μικρότερη που κυκλοφορεί στις ξένες εταιρίες φθάνει μέχρι και στο 2,80.

132 2 1,90
Μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο παιχνίδι αφού η Μάιντζ που απέχει 13 βαθμούς από τη ζω΄νη του υποβιβασμού είναι αδιάφορη ενώ η Ντόρτμουντ που υπολείπεται μόλςι ένα βαθμό από τη τρίτη Στουτγάρδη κυνηγά το Τσάμπιονς Λίγκ. Μία Ντόρτμουντ που προέρχεται από τεράστιας σημασίας νίκη επί της Βέρντερ με 2-1 ενώ αντίθετα η Μαίντζ μετρά τρεις συνεχόμενες απουσίες. Μάλιστα οι γηπεδούχοι σήμερα θα έχουν και απουσίες αφού εκτός θα είναι ο τιμωρημένος Ιβανσιτς (25/6), ο αμυντικός ελέρ (26/0) αμφότεροι βασικοί. Αντίθετα για τους φιλοξενούμενους θα λείψει μόνο ο αρχηγός Κελ που ξανά τραυματίστηκε. Στις εταιρίες του εξωτερικού παρατηρείται έντονη πτώση της απόδοσης του διπλού, αυτή τη στιγμή κυμαίνεται γύρω στο 1,90 και έχω την αίσθηση ότι όσο περνάει η ώρα θα πέφτει όλο και περισσότερο. Επίσης και στο Αγγλικό ανταλλακτήριο το διπλό στο συγκεκριμένο παιχνίδι έχει τραβήξει σημαντικό τζίρο. Νομίζω ότι το διπλό είναι μία καλή επιλογή.

188 2 1,50
Η Λούτον βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση μετρώντας 9 συνεχόμενες νίκες. Ενδεικτικά αναφέρω τις νίκες με Εμπλσφιλντ 6-1 (εκτός έδρας), με την Χέις 8-0, με τη Σαλίσμπερι 4-0, και με τη Γκρέις 6-0. Κυνηγάει την πρώτη Στιβενέιτζ από την οποία υπολείπεται 2 βαθμούς και έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο και όπως καταλαβαίνεται περιθώρια για γκέλες είναι από πολύ μικρά έως ανύπαρκτα. Στον αντίποδα η Τάμγουορθ μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού αυτή τη στιγμή έχει έναν αέρα ασφαλείας 6 βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από δύο σερί νίκες ενώ εντός έδρας κινούνται στη μετριότητα μετρώντας 7-5-8. Εν ολίγοις με τη φόρα που έχει πάρει η Λούτον και με τα περιθώρια για στραβοπάτημα να είναι ελάχιστα νομίζω ότι θα βρει εύκολα δύσκολα τον τρόπο και θα πάρει το τρίποντο μέσα στην έδρα της Τάμγουορθ.

ΥΓ: Εμείς θα είμαστε και πάλι μαζί αργά το βράδυ με το γ' ημίχρονο από το el clasico.

Καλή τύχη.