Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ AYTA ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΠOY ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.

Τη Πέμπτη μου ήρθε μία πληροφορία ότι ο Πατέρας θα παραιτηθεί από πρόεδρος του παναθηναϊκού, στην ουσία όμως θα έχει εξαναγκαστεί σε παραίτηση. Μαζί με το Πατέρα θα αποχωρήσει από το παναθηναϊκό και ο Αντωνίου. Αυτά έλεγε η πληροφορία που είχα τη Πέμπτη. Η αίσθηση η δικιά μου είναι ότι ο Πατέρας θα μείνει στο παναθηναϊκό, δεν πιστεύω ότι θα φύγει για πολλούς λόγους. Έχει την απόλυτη στήριξη του κόσμου, έχει τη στήριξη του Βγενόπουλου αλλά το θέμα είναι τι θα κάνει η μεριά Βαρδινογιάννη αλλά και η μεριά Γιαννακόπουλου.
Εδώ θα ήθελα να σας θυμίσω το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΠΡΑΣΙΝΗ (το βλέπετε παρακάτω), συμφερόντων Γιαννακόπουλου, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, όπου μιλούσε περί εγκλήματος για την πρόσληψη του Νιόπλια. Την ίδια μέρα εγώ γράφω εδώ στο betsecret, γιατί τα γραπτά μένουν:"Για τον Τεν Κάτε έχουμε ακόμα πολλά να πούμε δεν τελειώσαμε μόνο με το χθεσινό κείμενο γιατί βλέπω σήμερα από κάποιες αστείες φυλλάδες να μιλούν περί εγκλήματος και άλλων πολλών, που προσλήφθηκε ο Νιόπλιας και Ο Βαζέχα. Να δω που θα κρυφτούν όλοι αυτοί όταν ο παναθηναϊκός πάρει το πρωτάθλημα. Τα πρωτοσέλιδα τους πάντως τα έχουμε κρατήσει και όταν έρθει εκείνη η ώρα θα τα ξανά πούμε. Κάποιοι νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους. Θα τα πούμε αύριο όμως που δεν έχει ενδιαφέροντα παιχνίδια στο κουπόνι του στοιχήματος. Η υπόθεση έχει πολύ παρασκήνιο…" (http://www.betsecret.net/2009/12/secret.html)

Την επόμενη μέρα γράφω για το παρασκήνιο της σύγκρουσης Πατέρα Γιανακόπουλου. Εξού και γιατί η Πράσινη είχε αυτό το πρωτοσέλιδο. Μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας εδώ.

Η ώρα ήρθε και τηρώ την υπόσχεση μου. Το πρωτοσέλιδο αυτό έχει μείνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Δείτε τώρα και το σημερινό.Αυτά γιατί κάποιοι νομίζουν ότι έχουμε ασθενής μνήμη. Αλλά επειδή έχω μάθει να είμαι δίκαιος ήταν μεγάλη μαγκιά από τον Γιαννακόπουλο που ζήτησαν συγνώμη από το Νιόπλια που δεν το πίστεψαν. Αυτά όσον αφορά τα διοικητικά του παναθηναϊκού.

Αγωνιστικά τώρα δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να πιστεύει ότι ο παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα άδικα. Ήταν φανερή η ανωτερότητά του μέσα στο γήπεδο, αν είμαστε αντικειμενικοί οφείλουμε να πούμε ότι ήταν πολύ ανώτερος από τον Ολυμπιακό μιας και ο Ολυμπιακός δεν δαπάνησε ούτε τα μισά χρήματα από αυτά που δαπάνησε ο παναθηναϊκός το προηγούμενο καλοκαίρι για μεταγραφές. Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο Σισέ ήταν ο MVP της σεζόν και σε αυτόν χρωστάει ο παναθηναϊκός το τίτλο. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.
Προσωπικά θα ήταν άδικο αν ξεχώριζα κάποιο παίχτη. Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, από το Τζόρβα, ένα παιδί που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του παναθηναϊκό και έπρεπε να περάσει μία δεκαετία όπου δινόταν δεξιά και αριστερά δανεικός για να καθιερωθεί στην ομάδα καθώς ο Γκαλίνοβιτς ήταν σε κάτι παραπάνω από τραγική κατάσταση. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι σε ένα παιχνίδι έλειψε ο Τζόρβας, και σε αυτό ο παναθηναϊκός ξευτιλίστηκε από τη Σταντάρ. Συνεχίζοντας με την άμυνα κεφαλοτύρι, όπου κρατώ την πολύ καλή παρουσία του Βύντρα. Σταθερότατος, παθιασμένος για μένα μαζί με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι από τους διακριθέντες στο παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν. Πολύ καλή η παρουσία του Σειταρίδη στα τελευταία παιχνίδια, δείχνει να ανεβαίνει. Τώρα παίχτες τύπου Καντέ και Μπίεσμιρ είναι ανάξιοι λόγου ειδικά ο δεύτερος.
Το κέντρο του παναθηναϊκού φέτος ήταν γεμάτο από κάθε όλη χρονιά . Τι να πει κανείς για την ψυχή της ομάδας τον Γιώργο Καραγκούνη, ή τις μοναδικές στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας που μας χάρισε ο Λέτο, για το Νίνη, για τον μεγάλο Ζιλμπέρτο Σίλβα όπου χλευάστηκε από κάποιους ανίδεους , για τον Σιμάο που παρ ότι το παιδί δεν έχει ιδέα από μπάλα αλλά τη δουλειά του τη κάνει καλύτερα από το κάθε ένα, αλλά και για τον Κατσουράνη, που παρ ότι μέχρι να κουνήσει το ένα πόδι βρωμάει το άλλο αλλά πέτυχε καίρια τέρματα όταν ακόμα ο Σισέ δεν είχε πάρει μπροστά. Νομίζω πάντως ότι σαν στόπερ είναι πολύ καλύτερος.
Από εκεί και πέρα και ο Σαλπιγγίδης ήταν σχετικά καλός, επ ευκαιρία το καλοκαίρι πάει στο ΠΑΟΚ, και δεν θεωρώ ότι θα είναι απώλεια, ουδείς αναντικατάστατος. Και πάμε στο Σισέ. Για μένα σαν επιθετικός δεν μου αρέσει. Δεν τον είχα ποτέ σε εκτίμηση. Ωστόσο δεν μπορώ να παραγνωρίσω τα 21 γκολ που έβαλε και πόσα άλλα έχασε. Τέλος πάντων, οι επιθετικοί μένουν στην ιστορία για το γκολ που βάζουν και όχι για αυτά που χάνουν.
Κλείνοντας δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο Νιόπλια. Θα είναι μέγα λάθος (έγκλημα, όπως έλεγαν κάποιοι για τη πρόσληψή του) αν διώξουνε το Νιόπλια και φέρουν κανένα προπονητή τύπου Μαλεζάνι, Σκάζνι, Μπάκε, Τεν Τεν και Πεσέιρο. Όπως είχα από τη πρώτη στιγμή, αν τον αφήσουν θα κάνει δουλειά. Είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, δουλευταράς και είναι πολύς καλός στο κοουτσάρισμα. Παρ ότι άπειρος ακόμα προπονητής αν μείνει εγγυάται μία καλή πορεία για το παναθηναϊκό και του χρόνου.

ΥΓ: Τα πρωτοσέλιδα είναι από το : www.contra.gr