Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Φιλικές αναμετρήσεις των εθνικών ομάδων περιλαμβάνει το σημερινό menu όπου σε τέτοια παιχνίδια συνήθως οι εκπλήξεις παραμονεύουμε. Ωστόσο, τα σημερινά έχουν μία ιδιαιτερότητα καθώς βρισκόμαστε στη τελική ευθεία για το Μουντιάλ και κάποιοι παίχτες θα τα δώσουν όλα (πχ Σισέ) προκειμένου να βρεθούν στην αποστολή των εθνικών τους ομάδων.

140 2 1,50
Το κλίμα στην ομάδα της Μάλτα δεν είναι το καλύτερο δυνατό γιατί κάποιοι παίχτες της Βαλέτα ενώ κλήθηκαν στην εθνικής τους ομάδα εν τούτοις σνόμπαραν τις προσκλήσεις και προπονήθηκαν με την ομάδα τους. Από την άλλη στη Φινλανδία ο Μπόξτερ έχει ξεκινήσει μία ριζική ανανέωση για να δημιουργήσει μία ομάδα που θα μπορέσει να διεκδικήσει τη πρόκριση στο Euro του 2012. Το εγχείρημα αυτό ξεκίνησε ήδη από τα προκριματικά του Μουντιάλ εκεί όπου τερμάτισε στη τρίτη θέση. Η απόδοση του διπλού πέφτει σε πολλές εταιρίες, η διαφορά ποιότητας όπως και να το κάνουμε είναι μεγάλη, οπότε πάμε στο διπλό.

148 2 2,15
Η Χίστον δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που πέρσι έφτασε να διεκδικεί μία θέση στα πλέι οφ. Παρουσιάζεται άνευρη δίχως πάθος στα τελευταία της παιχνίδια, μόλις μία νίκη στα τελευταία 6, ίσως να είναι και απόρροια του γεγονότος ότι έχει ξεμείνει από στόχους και απλά χτίζει την ομάδα για τη νέα χρονιά. Από την άλλη η Ράσντεν προέρχεται από δύο συνεχόμενες γκέλες και τα περιθώρια στενεύουν καθώς μαζεύονται όλο και περισσότεροι μνηστήρες για τις θέσεις των πλει οφ. Η απόδοση του διπλού πέφτει σε πολλές εταιρίες ενώ το 2,15 του ΟΠΑΠ είναι η μεγαλύτερη απόδοση που κυκλοφορεί για το διπλό. Υποθέτω ότι λίαν συντόμως θα το ρίξει και ο ΟΠΑΠ. Επίσης και στο βρετανικό ανταλλακτήριο έχει τραβήξει τζίρο το διπλό. Εν ολίγοις, κλείνω στο διπλό για δύο λόγους ο πρώτος είναι η απόδοση και δεύτερον επειδή η Ράσντεν έχει μεγαλύτερο κίνητρο και είναι πιο δεμένο σύνολο από τη Χίστον.

150 Χ 3,10 2 2,75
Αναμφίβολα είναι το παιχνίδι που κλέβει τη παράσταση. Αποτελεί Crash test και για τις δύο ομάδες εν όψει του Μουντιάλ. Η Αργεντινή με τη ψυχή στο στόμα πήρε τη πρόκριση για το Μουντιάλ με το Μαραντόνα να τα βάζει με όλους και με όλα. Προσωπικά πιστεύω ότι η Αργεντινή θα ξυπνήσει. Δε μπορώ να φανταστώ ότι αυτή η Αργεντινή με αυτό το ρόστερ θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο με αυτό των προκριματικών. Δεν αποκλείω να είναι η έκπληξη του Μουντιάλ ( σε σχέση με το πώς εμφανίστηκε στα προκειματικά), και αυτό κρατήστε το. Από την άλλη τη Γερμανία την έχω παρακολουθήσει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια μέσω του δορυφόρου και μπορεί να πήρε τη πρόκριση αλλά εμένα δεν με ενθουσίασε με τη μπάλα που έπαιξε. Πιστεύω ότι με το Χ2 είμαστε καλυμμένοι.

Καλή τύχη.