Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Μετά τα μεσοβδόμαδα φιλικά των εθνικών ομάδων, οι παίχτες επιστρέφουν στις ομάδες τους κάποιοι έχοντας μία πρόσθετη κούραση λόγω της προσπάθειας τους να πείσουν το προπονητή τους να τους πάρει στη Ν. Αφρική και κάποιοι άλλοι έκαναν τουρισμό μεσοβδόμαδα καθώς έχουν σίγουρη τη θέση τους στην αποστολή της εθνικής τους ομάδα για τη Ν. Αφρική. Όσον αφορά το πρόγραμμα του Σαβ/κου έχουμε δύο προσθήκες αυτή της Ιρλανδίας, ενός οικονομικά ταλαιπωρημένου πρωταθλήματος με τις Μποέμιαν και Σάμροκ να είναι τα αφεντικά του πρωταθλήματος και της Δανίας, όπου Μίτιλαντ και Κοπενχάγη αποδυναμώθηκαν αισθητά και η Όντενσε φαίνεται να είναι το φαβορί του πρωταθλήματος.
Πάμε όμως να δούμε τι έχω ξεχωρίσει για σήμερα Σάββατο.

297 1 1,60
Η Ρος Κάουντι προέρχεται από την ήττα με 2-1 εκτός έδρας επί της Πάτρικ Θίστλ (πρώτη ήττα μετά από 3 μήνες) αλλά αυτό επ ουδενί δεν μπορεί να χαλάσει την εικόνα της Ρος Κάουντι. Πολύ καλή ομάδα, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 8 βαθμούς διαφορά από τη πρώτη Νταντί αλλά έχει δύο παιχνίδια λιγότερα. Στον αντίποδα η Ρέιθ δεν έχει στόχους, είναι αδιάφορη δεν βρίσκεται σε καθόλου καλή κατάσταση, μόλις μία νίκη στα τελευταία 8 παιχνίδια, και μαζί με όλα αυτά προσθέστε ότι προέρχεται από αγωνιστική απραξία και ότι και σήμερα η θα έχει ένα κάρο απουσίες. Προσωπικά, με εξέπληξε ευχάριστα αυτό το 1,60, το περίμενα πιο κάτω για να είμαι ειλικρινής και θεωρώ ότι είναι το σημείο της ημέρας (κατά τη προσωπική μου άποψη, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων).

324 1 1,50
Αν και η Τράμπζονσπορ μετρά τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες εν τούτοις η διαφορά από τη τέταρτη θέση παραμένει στους 3 βαθμούς. Από την άλλη η Γκεντσελερμπιρλίγκι δεν θύμιζε την ομάδα του πρώτου γύρου και δείχνει έμπρακτα την αδιαφορία της από την έλλειψη στόχου. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα η ομάδα του Σενόλ Γκουνιές να επιστρέψει στις νίκες. Σε πολλές εταιρίες παρατηρείται μία πτώση του άσσου με το 1,50 του ΟΠΑΠ είναι η μικρότερη απόδοση που κυκλοφορεί.

341 2 2.10
Πρεμιέρα, όπως έγραψα και στο πρόλογο για το πρωτάθλημα της Ιρλανδίας ίσως του πλέον οικονομικά ταλαιπωρημένου πρωταθλήματος. Κορκ και Ντέρι χρεοκόπησαν και πολλές ομάδες ενισχύθηκαν με τους παίχτες τους. Η Σαμροκ πήρε τους δύο καλύτερους παίχτες της Κορκ, τον ένα εξ αυτών μάλιστα του έδωσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού καθώς και στη Κορκ ήταν αρχηγός. Γενικότερα η Σάμροκ είναι πιο δυνατή από ποτέ και όλοι λένε ότι ήρθε η ώρα να πάρει τίτλο μετά το 1994. Πέρσι αν δεν αυτοκτονούσε τις τελευταίες αγωνίστηκες θα το είχε πάρει το πρωτάθλημα. Και φέτος πάντως αναμένουμε το ίδιο σκηνικό με τη Μποέμιαν και τη Σάμροκ να πηγαίνουν χέρι χέρι ως το τέλος. Από την άλλη η Σλίγκο Ρόβερς παρ ότι έχασε κάποιους βασικούς παίχτες της το πρόσημο συνολικά από τις μεταγραφές είναι θετικό. Πάντως δύσκολα θα κάνει την υπέρβαση. Και φέτος λογικά κάπου εκεί στη μέση του πρωταθλήματος θα τερματίσει. Το 2,10 του διπλού στον ΟΠΑΠ είναι η μεγαλύτερη απόδοση που κυκλοφορεί. Ενδεικτικά να σας πω ότι στη bwin το διπλό είναι 1,95, στη Eurobet και στη Stan James το διπλό είναι στο 2,00. Ρισκάρω και πάω στο διπλό, και λέω ρισκάρω διότι μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για πρεμιέρα και πόσο μάλλον για ομάδες που ούτε καν τις έχουμε δει. Αλλά η απόδοση είναι αρκετά δελεαστική.

Καλή τύχη.